τι μου προτεινετε στα 1000 ευρα?

simonkey

RetroAdept
Joined
9 Ιουλ 2007
Μηνύματα
855
Αντιδράσεις
51
λοιπον επειδη εχω χασει την μπαλα με ολες αυτες τις μαρκες σε καρτες μνημες ,τροφοδοτικα, ψυκτρες, σασμαν, σκληρους, ακρομπαρα κλπ αν καποιος το κατεχει ας προτεινει ενα desktop configuration ανεφ οθονης στα 1000 ευρω ...το θελω για gaming και μονο ...(ο pooky θα με καταλαβει)!!flight simulator x ,fps.klp

o υπογγεγραμενος δηλωνω υπευθηνα οτι και μετα την αγορα του desktop θα συνεχισω να ασχολουμαι με την ρετρο συλλογη μου απο amstrad ,amiga ,vectrex ,sinclair,sega,nintedo,ATARI κλπ :) :)
 
Θα περιμένεις περί τις 20 με 25 ημέρες ακόμα να έρθουν οι νέοι επεξεργαστές της Intel. Δεν αξίζει με τίποτε να δώσεις τόσα λεφτά και να πάρεις κάτι παρωχημένο.

Σε ένα μήνα θα αλλάξουν τα πάντα μια και κυκλοφορεί το νέο socket 1156 για τους νέους ολόφρεσκους επεξεργαστές της Intel.

Επίσης στις 10 του Σεπτέμβρη η AMD ανακοινώνει τη νέα σειρά καρτών γραφικών DX 11 που ακόμα και στο DX 9 κάτω από XP αναμένεται να πετάνε στη κυριολεξία.

Μόλις δω τα νέα hardware θα σου πω σύνθεση. Άλλωστε 1000 ευρώ θα κάνει και το νέο gaming pc μου που θα στήσω μετά τις 22 Οκτωβρίου (ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 7) . Φυσικά το λειτουργικό θα το πάρω γνήσιο, αλλά στην τιμ'ή του μηχανήματος δεν συμπεριλαμβάνω την τιμή του λειτουργικού.

Πληκτρολόγια, ποντίκια και δύο οθόνες θα παραμείνουν τα ίδια.

Πες μου αν στην τιμή θες και από αυτά, αν το βιάζεσαι διακαώς και δεν μπορείς να περιμένεις ούτε δευτερόλεπτο για να σου πω.
 
αδερφε οτι πεις μετα τις 22 οκτωβριου...
 
Θα κάνεις τη καλύτερη κίνηση. Θα περιμένεις λιγότερο από δυο μήνες, ενώ θα πάρεις ένα μηχάνημα που θα βασίζεται σε εντελώς φρέσκια πλατφόρμα.

Να μου πεις πως στους υπολογιστές είναι μάταιο να περιμένεις. Πάντα θα βγσίνει καινούργιο. Πάσο. Αλλά άλλο να αλλάζει η πλατφόρμα σε ένα μήνα, άλλο σε τρία χρόνια.

Το socket 1156 θα κρατήσει τουλάχιστον μια τριετία, άσχετα με το 1366 που βγήκε για να βγει και το θεωρώ προχειροδουλιά και ημίμετρο. Αν και οι επεξεργαστές στο 1366 είναι εξαιρετικά γρήγοροι, ζεσταίνονται μέχρι αηδίας (σε σημεία που με την εργοστασιακή ψήκτρα να χτυπάει κάτι 90άρες και να ψάχνεσαι ) .
 
συμφωνω εξξαλου δεν θα αγοραζα πριν τον οκτωβρη για οικονομικους λογους, απο κει και μετα θελω ενα μηχανημα που να ειναι αυστηρα για παιχνιδια 3d flight siims fps κλπ !πλεον το ρημαδι που εχω ειναι 6 ετιας και ειναι στην τσιτα δεν παει αλλο ..lcd keyboard υπαρχουν...!θα παρω και ενα εξωτερικο για κατεβασματα...

.
 
Για πληκτρολόγιο θα σου προτείνω τα εξαιρετικά, αν και πανάκριβα, της Logitech.

Έχω το Logitech G15 αυτό με την μονόχρωμη LCD και στο επερχόμενο σύστημα μπορεί να πάρω το G19 με την έγχρωμη.

Ποτέ δεν τσιγκουνεύτηκα το ποσό που ζήταγε ένα καλό gaming keyboard γιατί αν το προσέξεις και δεν το κεράσεις κανένα φράφφο θα σου μείνει για ποοοολλλλλααααααα χρόνια.

Για ποντίκι, να φανταστείς, χρησιμοποιώ το απλό οπτικό της M$ (αντίθετα από τα πληκτρολόγια στα ποντίκια όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο για μένα) που έχει κλείσει 8 χρόνια χρήσης και είναι σαν καινούργιο.

Αφού θες παιχνίδια επιβάλλεται να περιμένεις τις νέες κάρτες γραφικών.

Πες μου τι οθόνη θα χρησιμοποιήσεις να αρχίσω να ετοιμάζομαι (χε χε χε χε)!!!!!!
 
Άρα full HD ανάλυση.

Θα σου συστήσω το καλύτερο μόλις βγουν, για τα χρήματά σου!!!!
 
1000 ευρώ για ολοκαίνουργιο σύστημα με τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή, motherboard και top κάρτα γραφικών δεν νομίζω ότι φτάνουν.. (καλά αν αγοράσει και το logitech πληκτρολόγιο δεν το συζητάμε καν). Κάπου θα πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός..

Μιχάλης
 
1000? για pc, χωρίς την οθόνη, είναι αρκετά για μια ικανοποιητικότατη σύνθεση...
 
TallMan είπε:
1000? για pc, χωρίς την οθόνη, είναι αρκετά για μια ικανοποιητικότατη σύνθεση...
Όχι απλά αρκετά, αλλά θα πάρει σύστημα που θα κάνει παπάδες και θα το κρατήσει για πολλά χρόνια.

Φυσικά το πληκτρολόγιο μπορεί να το αγοράσει αργότερα. Το G-15 έχει πέσει πια κάτω από 70 ευρώ, δεν χρειάζεται να πάει στο G-19 που κοστίζει όσο μια οθόνη.
 
Ήμουν βέβαιος πως θα με επιβεβαιώσεις... :)
 
Μετά τις 22/10 θα χρειαστώ κι εγώ τα φώτα σας ;)
 
Παιδιά όπως είπε ο pooky σε λίγες μέρες θα έχουμε νέα πλατφόρμα από Intel και νέες κάρτες γραφικών από ATI και αργότερα Nvidia.

Οπότε αξίζει κανείς να περιμένει λίγο για να πάρει κάτι που θα είναι απίστευτο.

Θα πρότεινα πάντως πλατφόρμα AMD και συγκεκριμένα AM3 και αυτό διότι η Intel δεν τα κρατάει καιρό τα sockets της.Το 1366 θα ξεχαστεί,το socket των i5 θα είναι ο αντικαταστάτης του 775.
 
Simon, σε λαπτοπ με την παρακατω συνθεση θα σε καλυψει στο gaming?

Intel Core2 Quad processor Q9000, 4GB DDR3 SDRAM, 17" WXGA οθονη με 1440 x 900 resolution, 500GB Serial ATA hard drive (7200 rpm), και με ενα ζευγαρι NVIDIA GeForce GTX 260M σε SLI mode στα 2gb..
 
man απεχθανομαι τα λαπτοπ για gaming!!!!!
 
Με όλο το θάρρος, λάθος οδός θα ήταν το laptop.

Με 1000 ευρώ γνήσιο gaming laptop απλά δεν παίρνεις. Με 2000, ίσως...

Άσε που ακόμα και το καλύτερο laptop των 3000 το πολύ στις επιδόσεις ενός μεγαλομεσαίου desktop φτάνει.

Και αλήθεια ρε phil, η θερμοκρασία από τις 2 SLI κάρτες που πάει σε αυτό το laptop που προτείνεις; (δεν ρωτάω καν γιατί χρειάζεται SLI για ανάλυση 1440x900...)
 
Maddog είπε:
Με όλο το θάρρος, λάθος οδός θα ήταν το laptop.Με 1000 ευρώ γνήσιο gaming laptop απλά δεν παίρνεις. Με 2000, ίσως...

Άσε που ακόμα και το καλύτερο laptop των 3000 το πολύ στις επιδόσεις ενός μεγαλομεσαίου desktop φτάνει.

Και αλήθεια ρε phil, η θερμοκρασία από τις 2 SLI κάρτες που πάει σε αυτό το laptop που προτείνεις; (δεν ρωτάω καν γιατί χρειάζεται SLI για ανάλυση 1440x900...)
Μέτρα και σταθμά με βαση οτι προσφερει το Alienware Μ17x, maddog.. και δεν ανεφερα ευρω, απλα ανεφερα στο οριο που εχει θεσει ο simonkey :)
 
phil_vr είπε:
Μέτρα και σταθμά με βαση οτι προσφερει το Alienware Μ17x, maddog.. και δεν ανεφερα ευρω, απλα ανεφερα στο οριο που εχει θεσει ο simonkey :)
Μα σε αυτό ακριβώς διαφωνώ με τον "δρόμο" του laptop και αυτό το Alienware είναι ένα τυπικό παράδειγμα λάθος δρόμου για gamers. Μόλις το κοίταξα από περιέργεια.

Περίπου στο όριο του Simonkey (999$ που χρεώνουν το βασικό μοντέλο) αυτό που παίρνεις είναι απλά μέτριο (και σιγά-σιγά πάει προς το κακό). Ήδη από το πρώτο βήμα φαίνονται τα άσχημα μαντάτα, πχ για GPU στην βασική τιμή έχει την HD3870. Για να βάλεις SLI 4850 χρειάζονται ακόμα 600$!!! Έλεος, τις 4850 τις πουλάνε με το κιλό πλέον για τα desktops και με περίπου 190 ευρώ παίρνεις 4890. Αν συνεχίσεις τον configurator τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ανατριχιαστικά. Και μόλις φτάσεις στο τέλος, θα έχεις δώσει 3000$ για κάτι που σε desktop το παίρνεις με λιγότερα από τα μισά. Προσπαθώντας να "φτιάξω" το configuration που περιέγραψες στο M17 έφτασα αμέσως τα $2249 απλώς βάζοντας CPU/RAM/HDD που προτείνεις (κανένα τους δεν είναι στο βασικό μοντέλο) και παρόμοια SLI GPU. Δεν βλέπω που προσφέρει τις SLI 260, αλλά οι SLI 4850 είπαμε πόσο πάνε...

Άρα; Στα λόγια μου δεν ερχόμαστε;

Κοιτάω καθαρά την gaming απόδοση. Παράγοντες τύπου "στυλ", "ποιότητα", "brand" κλπ δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα εδώ νομίζω. Αλλά και να ενδιαφέρουν, η επένδυση παραμένει κακή.
 
Πίσω
Μπλουζα