OZ NO MAHO TSUKA - Ο Μάγος του Όζ (1986)

Masquerade

Banned
Joined
15 Ιαν 2011
Μηνύματα
201
Αντιδράσεις
11
Είναι μια σειρά που βασίζεται στα τέσσερα από τα δεκατέσσερα βιβλία του Όζ από τον L. Frank Baum! Στην Ιαπωνία, η σειρά προβλήθηκε από το κανάλι NHK το 1986 εώς το 1987 και αποτελείται από 52 επεισόδια, η σειρά είναι χωρισμένη σε τέσσερα μέρη: Το πρώτο μέρος ονομάζεται ''Ο Θαυμαστός Κόσμος του Μάγου του Όζ'' και αποτελείται από τα επεισόδια 1 εώς 17, το δεύτερο μέρος ονομάζεται ''Η Θαυμάσια Χωρα του Όζ'' και αποτελείται από τα επεισόδια 18 εώς 30, το τρίτο μέρος ονομάζεται ''Η Όζμα στην Χώρα του Όζ'' και αποτελείται από τα επεισόδια 31 εώς 41 και το τελευταίο μέρος ονομάζεται ''Η Σμαραγδένια Πολιτεία του Όζ'' και αποτελείται από τα επεισόδια 41-52!

Το 1987 η HBO αγοράσε τα δικαιώματα της σειράς και το μετάφρασε στα αγγλικά, όμως λίγους μήνες αργότερα η σειρά προβλήθηκε σε πολλές χώρες εκτός Ιαπωνίας και έχει μεταγλωττιστεί εκτός από τα αγγλικά, στα ιταλικά, ελληνικά, ισπανικά και σε πολλές άλλες γλώσσες! Η σειρά στην Ελλάδα προβλήθηκε για πρώτη φορά από το 1989 μέχρι το 1991! Επίσης το 2010 στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν τέσσερα DVD από την Clipart, βέβαια η μεταγλώττιση δεν είναι η ορίτζιναλ και είναι λίγο άθλια...Αλλά όπως και να έχει εγώ βρήκα το πρώτο DVD (δυσκολεύτηκα λίγο) και εννοείτε πως το αγόρασα και επίσης έκανα παραγγελία τα επόμενα τρία DVD! :D

Αυτό είναι το εξώφυλλο από το πρώτο DVD:

Προβολή συνημμένου 29422

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρεπει να χω κανα 2 βιντεοκασσετες από αυτό
 
Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ

ενα παλαιο παιδικο με σουπερ ξεκαρδιστικη μεταγλωτιση απο βορεια ελλαδα!!

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ- WIZARD OF OZ.jpg
 
Το συγκεκριμενο ειχα βαρεθει να το βλεπω πιτσιρικας.Το εδειχνε ενα παρακμιακο καναλι της περιοχης μου 2 φορες την μερα.Οντως ειχε αστεια μεταγλωτιση.
 
αυτη την ταινια την θυμαμαι και εγω την εδειχνε στο Junior's tv συνεχεια αυτο που δεν καταλαβα ποτε ειναι οτι σε μια σκηνη βλεπει ο τενεκεδενιος κατι λυκους και αρχιζε να φωναζει καλυγκας καλυγκας ερχονται οι καλυγκας ποτε δεν καταλαβα τι σημαινει αυτο
 
Πολύ καλό παιδικό. Χάρηκα που το είδα.
 
Όπως ανέφερα σε άλλο thread βρήκα σε μια κασέτα μου που ψηφιοποιήσα πρόσφατα, απόσπασμα από αυτό το anime.

Έχω μια ανάμνηση πως μπορεί να το έβλεπα από το 90 και μετά, αλλά στην κασέτα υπάρχει απόσπασμα από το eurobasket του 87 πριν από το καρτούν.

Το ιαπωνικό opening της σειράς είναι αυτό, σε περίπτωση που κάποιος από εσάς το θυμάται. Δεν ξέρω αν σε εμάς ήταν διαφορετικό καθώς δεν υπάρχει στην κασέτα.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα δει μερικά επεισόδια σποραδικά στην ΕΡΤ στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 90, πάνω κάτω την ίδια περίοδο που έπαιζε στην ΕΡΤ η Οδύσσεια του Διαστήματος 31. Μάλλον δε βόλευαν οι μέρες και οι ώρες προβολής και γι αυτό δεν την έβλεπα πιο συχνά. Υπήρχαν κι άλλες anime εκδοχές του Μάγου του Οζ π.χ. η ταινία της Τοεί του 1982 ( https://en.wikipedia.org/wiki/The_Wizard_of_Oz_(1982_film) ) αλλά η σειρά του 86 είναι απο τις λίγες εκδοχές (anime και μη anime) που δεν ακολουθεί μόνο το βιβλίο Ο Μάγος Του Οζ αλλά και άλλα από τα βιβλία που έγραψε ο L. Frank Baum  για τη χώρα του Οζ. Yπάρχουν συνολικά 17 βιβλία και τα επεισόδια της σειράς βασίζονται στο πρώτο βιβλίο (με τίτλο Ο Μάγος του Οζ), στο δεύτερο, στο τρίτο και στο έκτο. Παρεπιπτοντως και η ταινία της Ντίσνευ Return to Oz βασίζεται στο τρίτο βιβλίο της σειράς, γι αυτό και συχνά θεωρείται ανεπίσημο sequel στην κλασική ταινία Ο Μάγος Του Οζ του 1939 αν και απλά είναι βασισμένη σε βιβλίο που είναι συνέχεια του πρώτου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Wonderful_Wizard_of_Oz_(1986_TV_series)

Δε θυμάμαι την εισαγωγή στα ελληνικά, αλλά έτσι κι αλλιώς διαφέρει σε άλλες γλώσσες. 

Αγγλική εκδοχή

https://www.youtube.com/watch?v=V2GQSU4fhdk

Γαλλική εκδοχή

https://www.youtube.com/watch?v=iO7nxmOlzVg

Oλλανδική εκδοχή

https://www.youtube.com/watch?v=KUp03bVo6_o

Υπάρχει ακόμα και δεύτερη Ιαπωνική εκδοχή

https://www.youtube.com/watch?v=DvFa_4SyPcs

Tο ίδιο συνέβαινε και με άλλα anime (Kαντυ κλπ) οπότε υποθέτω πως ήταν θέμα λαικής υπερηφάνιας να έχει η κάθε χώρα τη δική της εισαγωγή.
 
Πίσω
Μπλουζα