Retro Τηλεοράσεις / Τηλεοπτικές Συσκευές (TV Sets)

candy

RetroNuts!
Joined
25 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.578
Αντιδράσεις
82
Θυμάστε την πρώτη σας τηλεόραση;

Αυτό το μαγικό κουτάκι στο οποίο βλέπατε τις αγαπημένες σας σειρές, σίγουρα αποτελεί και το ίδιο κομμάτι των αναμνήσεών σας. Εμείς είχαμε την αθάνατη Barco, σκέτο θηρίο, έγχρωμη (μοντέλο δεν θυμάμαι) την οποία κρατάμε ακόμα και σήμερα (χωρίς όμως να λειτουργεί φυσικά) για να μας θυμίζει τις άλλοτε ένδοξες εποχές της...:rolleyes:

Αφιερωμένο στους

του forum...:biglaugh:
 
Ποια αυτή?

rcalj8.jpg


Χε χε πλάκα κάνω αυτή την βρίσκεις μόνο σε μουσείο.... :D

Candy ο τραμπάκουλας είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος.Ιδικά στην συνέντευξη του με το τέρας του λοχνες.:biglaugh:
 
Γενικά, η ταινία αλαλούμ είναι ανεπανάληπτη!!!Ειδικά όταν απαγγέλλει στίχους ο Αρτέμης :biglaugh: ...Τελικά τι τηλεόραση είχες akmakas;
 
Μια ασπρόμαυρη SABA Από ξύλο..Την έχω ακόμα στην αποθήκη..Θα την ποστάρω σύντομα!
 
Ξύλινη loeve opta πολύ καλή, και μια πορτοκαλί urania παλμοελεκτρόνικ!!!! Φυσικά ασπρόμαυρες και ακόμα πιο φυσικά χωρίς τηλεκοντρόλ. Έτσι καίγαμε τις θερμίδες. Σήκω άλλαξε κανάλι, άλλαξε κοντράστ, άνοιξε τη φωνή, για βάλε το άλλο τέλειωσαν οι διαφημήσεις κλπ.
 
Μία ασπρόμαυρη Philips με λυχνίες αλλά και ξύλινη επένδυση (σωστό έπιπλο!) Πάταγες το κουμπί και περίμενες κανένα πεντάλεπτο μέχρι να ανάψει...
 
Μία ασπρομαυρη saba με ξύλινο πλαίσιο η οποία είχε ένα κουμπί που έδινε έντονο μπάσο παρά την μονοφωνική εγκατάσταση! Έβλεπα συχνά εκεί το μουσικόραμα και τα έχωνα ενώ εκεί πρωτοσύνδεσα το 1983 τον σπέκτρουμ μου. Επίσης είχε μια δυνατότητα που το πάνελ έδειχνε σαν πράσινο μόνιτορ. Δεν ξέρω ακόμα πως γίνονταν αυτό!
 
Ηταν μια τεραστια, ασήκωτη, αχαρη Radiomarelli
 
Η οικογένεια της μητέρας μου ανάμεσα στα πράγματα που είχαν φέρει απο τη Αίγυπτο οταν ήρθαν απο εκεί το 1967 ήταν και μια Βρεττανικής κατασκευής τηλεόραση DECCA. Ασπρόμαυρη ( φυσικά ), με ξύλινη επένδυση, χωρίς τηλεκοντρόλ ( εννοείται - κανάλια, ήχος, κοντράστ κλπ, τα άλλαζες με μοχλούς σε ένα πάνελ δεξιά της οθόνης ), και τεράστεια. Η τηλεόραση αυτή δούλευε μέχρι το 1985, όπου και χάλασε οριστικά, και αντικαταστάθηκε απο μια ένχρωμη Thomson.... Δυστηχώς δεν υπάρχει πλέων. Εχω φωτογραφίες απο αυτήν πάντως, και κάποια στιγμή οταν θα έχω Scanner, θα τις ανεβάσω.
 
H SABA ήταν πολύ δημοφιλής... την είχαν πάρει οι γονείς μου όταν έμεινε έγγυος η μητέρα μου στην αδερφή μου, το 1973. Μας συντρόφεψε για πολλά χρόνια, μέχρι τα τέλη 80s, κι έβλεπα Thundercats χωρίς χρώμα μέχρι αρκετά αργά!
 
Πρεπει να το εχω ξαναγραψει ITT η πρωτη εγχρωμη,η ασπρομαυρη δεν θυμαμαι. :xm:
 
εμεις ειχαμε ενα απιστευτο κολλημα με της salora ειληκρινα φοβερη ποιοτητα κατασκευης και αξιοπιστιας η πρωτη που θυμαμαι ηταν ενα μπαουλο ασπρομαυρη (ερε εποχες !! ) το τελευταιο μοντελο που βγηκε της salora (montelo του 90 ) την εχω ακομα θα βαλω φωτο συντομα ....
 
Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 μέχρι το 1994 τη βγάλαμε με μια έγχρωμη Blaupunkt. Μέχρι που κάηκε η οθόνη και πήραμε Philips (quelle decadence!)
 
Τη θυμάμαι την πρώτη και την κλαίω γιατί πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Ήταν μια πολύ μικρή Philips, πλαστική, όλο καμπύλες, σαν "σπέις" 70's συσκευή. Τα κανάλια τα άλλαζες δίπλα πατώντας το μοχλό, και τη συχνότητα του σταθμού την έβρισκες γυρνώντας τον κάθε μοχλό, σύνολο 9 ή 7.

Τέτοια τηλεόραση έπρεπε να είχε μείνει σε μια γωνία ως διακοσμητική...
 
καλησπερα και απο μένα. Εμείς είχαμε μια Nordmente του 81 , η οποία χάλασε 3 φορές συνολικά ,ακομα ειπάρχει η δινατοτητα επισκευής της αλλα παιδιά το σκεύτομαι ,το κόστος κυμένετε γυρο στα 100 ευρω!!Εχει προβλημα στην οθόνη (κλασσικά).
 
Εμεις ειχαμε την κλασσικη Sony με την ξυλινη κασα και με το τηλεκοντρολ που ειχε το μεγεθος τουβλου :)

Αθανατες TV φτιαχνανε τοτε....
 
Aardvark είπε:
Πρεπει να το εχω ξαναγραψει ITT η πρωτη εγχρωμη,η ασπρομαυρη δεν θυμαμαι. :xm:
Same here. Η ασπρόμαυρη χαρίστηκε μόλις αποκτήσαμε την ITT Nokia το 89, λίγες μέρες πριν την ιδιωτική τηλεόραση και την απόκτηση NES ως δώρο εορτών.
 
Η πρώτη τηλεόραση που μπήκε στο σπίτι αλλα εγώ δεν την πρόλαβα σε δράση ως καινούργια, καθώς είχε παροπληστεί από μια έγχρωμη μεγάλη phillips, ήταν μια ασπρόμαυρη zanussi με τα κουμπιά στο επάνω μέρος τα οποία περιστρέφονταν.

Όταν όμως η phillips έπαθε βλάβη ένα ωραίο απόγευμα και το βράδυ είχε ...αγώνα τον οποίο εγώ δεν θα κατάφερνα να δω και ειχα βαλει τα κλαμματα η μαμα κατεβασε από το παταρι την Zanussi ένα χαμόγελο άστραψε και κατάφερα να δώ τον αγώνα.
 
Η πρώτη μας τηλεόραση ήταν μια ξύλινη Saba μοντέλο Τ-248 1972 (όπως βλέπεται και στην φωτογραφία)

Η τηλεόραση φυσικά ζει και βασιλεύει και θα την βάλω και σε περίοπτη θέση όταν (πρώτα ο Θεός) φτιάξω το retro playroom που ονειρεύομαι. Και τι δεν έχω δει σ αυτήν δεν λέγεται μέχρι το 1984 που την αντικαταστήσαμε με έγχρωμη. Φυσικά πάντα δούλευε από τότε ως σήμερα. Περιττό να σας πω ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν έπαθε τίποτα.

Δίπλα η διαφήμηση από έντυπο της εποχής.
 
Πίσω
Μπλουζα