Θέλω να αγοράσω βιντεοκάμερα......

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

RetroActive
Joined
22 Σεπ 2008
Μηνύματα
393
Αντιδράσεις
17
....κατά προτίμηση sony, με εσωτερικό σκληρό δίσκο, να δέχεται και κάρτα μνήμης.

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο και σε τι τιμές κυμαίνονται;

Ευχαριστώ.
 
Εγώ έχω να σου προτίνω να μην πάρεις Sony και σίγουρα να μην έχει σκληρό δίσκο μιας και παίζει υψηλή συμπίεση.

Βασικά αν μπορείς να φτάσεις κοντά στα 700 πάρε τη Canon HV30
 
Σε ποιά τιμή θέλεις να κινηθείς Χριστίνα? Έχω εγώ sony εδώ και πολλά χρόνια και είμαι ευχαριστημένος. Υποθέτω ότι σε ενδιαφέρει SD και όχι HD (high definision).
 
Χριστινα, πολλα εξαρτωνται απο το τι ποσο μπορεις να διαθεσεις. Δηλ. 300-500, 500-700, μεχρι 1000, πανω απο 1000...

Εγω εχω Sony, ευχαριστημενη ειμαι, την εχω δουλεψει παααααρα πολυ (για ψηφιοποιηση βιντεοκασετων, μεγααααααλη χαζομαρα μου, γιατι ποσο θα αντεξουν οι κεφαλες). Παιρνει κασετουλες miniDV, και απο ο,τι γνωριζω, απο αυτες που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη, ειναι προτιμοτερο να γραφει σε κασετα παρα σε δισκο... Εγω την εχω χρονια και φυσικα δεν ειχα αυτη την επιλογη τοτε, αλλα πριν λιγο καιρο το εψαξα λιγο και εμαθα αυτα που σου λεω.
 
Δυστυχως η mini DV πεθανε μιας και

*ειναι SD

*ειναι 4:3

*η μεταφορα στο PC διαρκει οση ειναι η ωρα εγγραφης,θελει γυρω στα 13GB και καμποση ωρα ακομα για να γινει author
 
Αν σε ενδιαφέρει το SD παίρνεις κάμερα με κασέτα minidv. Aν όχι (θέλεις HD) θα δώσεις κάτι παραπάνω σε χρήματα.
 
@ Wally

Σιγα καλε, με τρομαξες!!! Ειδα "πεθανε" και σκιαχτηκα!!! Νομισα οτι τις αποσυρανε!!

Καλα τα οσα λες, αλλα πριν αρκετα χρονια (οταν εγω πηρα τη δικια μου) ηταν ο,τι καλυτερο υπηρχε. Γι' αυτο και το εψαξα κιολας για κατι αλλο...

Σε καποια ομως κανεις λαθος.

Μπορει να παρει 16:9 κανονικα, μολις τωρα τη δοκιμασα, γιατι μεχρι τωρα δε μου ειχε χρειαστει.

Δεν ειναι 13 GΒ, αλλα περιπου 4,5 για μια ωρα εγγραφης στην καλυτερη ποιοτητα, εννοειται μπορει και λιγοτερο αν δε θελει κανεις το τελειο.

Το author που λες δεν το επιασα... Τι ακριβως ειναι; Γιατι μετα τη μεταφορα στο PC (με καλωδιο ΙΕΕΕ 1394, που διαρκει οπως λες οσο και η εγγραφη, μονο που δε χρειαζεται φυσικα να εισαι απο πανω) παιρνεις ενα αρχειο mpeg και τελος. Μετα το χρησιμοποιεις για video editing οποτε και οπως θελεις οπως και οποιοδηποτε αρχειο video.
 
Η δικια μου,μου βγαζει σχεδον ασυμπιεστο avi 13 GB στην ωρα.

Μετα το κανω DVD ή DivX.

Aμα παντως εχεις τα φραγκα,δεν αξιζει να κανεις τοσες μετατροπες μεταξυ αναλογικης και ψηφιακης πληροφοριας.
 
Μηπως φταιει το προγραμμα του PC γι'αυτα τα 13 GB;

Παντως παρατηρησα οτι οι καμερες miniDV που εχουν τις δυνατοτητες που ειχε η δικια μου (που την εχω και 7 χρονια), εχουν σταθερα γυρω στα 1000 (και προς τα πανω) ευρω. Το μονο που με προβληματιζει για αυτες με δισκο, ειναι οτι δεν ακουω καλες κριτικες για την ποιοτητα της εικονας σε σχεση με τις miniDV. Δεν εχω ομως και δεν μπορω να συγκρινω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με ενδιαφέρει η χωρητικότητα εγγραφής (όσο το δυνατόν μεγαλύτερη) και να κοστίζει εως 500 ευρώ.

Υπάρχει κάτι να μου προτείνετε;

Ευχαριστώ
 
Ρίξε μια ματιά στην Panasonic HDC SD9. Έχει φακό 3ccd (αν και 1/6") 16:9, με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, 10x zoom, 1920 x 1280 ανάλυση, κάρτα μνήμης SD και 2.7" wide οθόνη. Η τιμή της στην χώρα μας αρχίζει από τα 462 ευρώ (δες στο skroutz).

Ένα preview μπορείς να δεις εδώ:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=cWHkeKZut_A]YouTube - camcorderinfo.com: Panasonic HDC-SD9 preview

Πάντως πριν αγοράσεις, ότι και αν αγοράσεις, πρώτα από όλα προσπάθησε να βρεις βίντεο τραβηγμένο από άλλους χρήστες (στα βίντεο του youtube προσοχή στο compression που τρώνε τα βίντεο για να ανέβουν) για να πάρεις μια ιδέα τι ποιότητα εικόνας τραβάει αυτό που θα αγοράσεις. Επίσης αυτό που θα αποφασίσεις να αγοράσεις πήγαινε σε ένα μαγαζί και ζήτησε να πιάσεις την x βιντεοκάμερα στα χέρια σου να δεις τα πλήκτρα, τα μενού και πως είναι στο χέρι σου. Αν σου το αρνηθούν απλά πήγαινε σε άλλο μαγαζί.

Είμαι και εγώ σε φάση αναζήτησης βιντεοκάμερας αλλά κοιτάω σε τελείως διαφορετική κατηγορία όπου καμία handycam κάτω των 2.000 ευρώ δεν έχει αυτά που θέλω και έχω πελαγώσει γιατί πρέπει να σκάσω πολύ χρήμα για κάτι μεταχειρισμένο.

Πάντως από τις λιλιπούτιες handycam, η Canon hv30 που πρότεινε ο φίλος Shock προσφέρει πραγματικό progressive mode 25p αν και με τόσο μικρό φακό και σε τόσο μικρό μέγεθος σώματος δεν πιστεύω πως έχει και ιδιαίτερη σημασία (και πόσοι θα έχουν ανάγκη πραγματικά να τραβήξουν το θέμα τους σε 25p - ελάχιστοι σχεδόν κανείς αυτής της κατηγορίας). Περι ορέξεως που λένε..
 
Wally είπε:
Δυστυχως η mini DV πεθανε μιας και*ειναι SD

*ειναι 4:3

*η μεταφορα στο PC διαρκει οση ειναι η ωρα εγγραφης,θελει γυρω στα 13GB και καμποση ωρα ακομα για να γινει author
Βρε τι λες πάλι? :)

Το μέσο εγγραφής δεν έχει καμία σχέση με SD/HD. Άλλωστε οι περισσότερες επαγγελματικές αλλά και οι καλές handycap που νομίζεις ότι γράφουν?

Το HD δουλεύει καλύτερα με miniDV μιας και έχει περισσότερο "bandwith", απλά οι κασσέτες της ώρας διαρκούν μισή. Τώρα βγήκαν και νέες κασσετούλες miniDVHD που απλά έχουν περισσότερη ταινία μέσα για να γράφεις περισσότερη ώρα.

Το MiniDV επίσης είναι άσχετο με το κάδρο. Η δικιά μου κάμερα αν και 10ετίας πια είναι miniDV και 16:9.
 
Ακόμη κασέτες χρησιμοποιούν οι κάμερες;
 
*H κασετα MiniDV δεν "γραφει" απο τις συμβατικες καθημερινες καμερες (εκτοσ δηλαδη εργαστηριων :D ) HD -τουλαχιστον δεν το ανεφερει ουτε η Wikipedia.

The better known MiniDV "S" cassettes, 65 × 48 × 12 mm and hold either 60 or 90 minutes of video (13 or 19.5 GB[citation needed]) depending on whether the video is recorded at Standard Play (SP) or Extended Play (sometimes called Long Play) (EP/LP).
*Στη κασετα MiniDV ποσες φορες θα κανεις μετατροπη μεταξυ αναλογικου-ψηφιακου μεχρι να το δεις στο video player του σαλονιου σου?

*Η Χριστινα δεν ζητησε επαγγελματικη χρηση

*Το καδρο δεν εξαρταται απο τα CCD και τη διαταξη τους? Οταν πας σε 16:9 δεν αχρηστευεις αρκετους απο αυτους (οπως οταν βλεπεις 4:3 ταινια σε 16:9 τηλεοπαση) και αρα χανεις αναλυτικοτητα??
 
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Η HV30 που πρότεινα παραπάνω είναι HD και μάλιστα progresive 25p και είναι miniDV.

ΟΛΕΣ οι prosumer HD είναι miniDV.

Δεν ξέρω τι εννοείς συμβατικές καθημερινές κάμερες. Η δική μου είναι μια 10ετίας συμβατικότατη handycam και είναι miniDV. Είναι σαν να λέμε ότι οι σκληροί δίσκοι στους υπολογιστές δεν μπορούν να γράψουν αρχεία mkv αλλά μόνο avi. H miniDV κασσέτα είναι ένα μέσο και μάλιστα τόσο καλό που δεν πρόκειται να μας φύγει σύντομα. Για αυτό και χρησιμοποιείται στις περισσότερες καλές HD υλοποιήσεις.

Ο δίσκος στις handycam είναι μόνο ευκολία, ΔΕΝ δείνει ποιότητα μιας και συνοδεύεται από αλγόριθμους μεγαλύτερης συμπίεσης.

Το καδρο δεν εξαρταται απο τα CCD και τη διαταξη τους? Οταν πας σε 16:9 δεν αχρηστευεις αρκετους απο αυτους (οπως οταν βλεπεις 4:3 ταινια σε 16:9 τηλεοπαση) και αρα χανεις αναλυτικοτητα??
Tι σχέση έχει αυτό με το miniDV? εγώ απάντησα σε αυτό

Δυστυχως η mini DV πεθανε μιας και*ειναι SD

*ειναι 4:3
4:3 ή 16:9 δεν έχει καμία σχέση με το μέσο στο οποίο θα γραφτεί. Επίσης πολλές 16:9 SD κάμερες χρησιμοποιούσαν miniDV
Edit:

Μερικές prosumer με miniDV





και όσο και να ψάχνω δεν βρίσκω HD prosumer με κάτι άλλο εκτός miniDV
 
To πιθανότερο είναι με όλα αυτα να έχει μπερδευτεί η Χριστίνα γιαυτό θα προτείνω 2 μοντέλα κάμερας Sony.

http://www.sony.gr/product/hdd-hdv/hdr-hc9e

http://www.sony.gr/product/sdh-hard-disk-drive/dcr-sr57e

Η πρώτη είναι HD και γράφει σε minidv και η δεύτερη έχει σκληρό δίσκο για αποθηκευτικό μέσο και είναι πιο οικονομική.
 
Παιδια η κοπελα ειπε με 500 ευρω...
 
Εννοείται ότι δεν ήταν προτάσεις οι κάμερες των 8000? που έδωσα.

Για να μείνω στο θέμα μας, θα πρότεινα την πιο φθηνή SD που υπάρχει ακόμα και 150 είναι αρκετά.

Η τεχνολογία είναι πλέον αρχαία, έχουν κάνει απόσβεση και σε 2-3 χρόνια με τις νέες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν που είναι HD θα θέλει μάλλον καινούριο camcorder.

Προτείνω λοιπόν ότι πιο φθηνό και κρατάει τα χρήματα για αργότερα.
 
Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθειάς σας. Απο Δευτέρα, θα πάω να δω απο κοντά τα μοντέλα που μου προτείνατε.
 
Άντε και καλή επιλογή
 
Πίσω
Μπλουζα