Κοντά στη θάλασσα - The Beachcombers (1972)

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
280
Αυτή τη σειρά αυτοτελών επεισοδίων, που προβαλλόταν στα τέλη 70ς / αρχές 80ς στην Κρατική Τηλεόραση μεσημεριανές ώρες, τη θυμάστε ??? Ο τίτλος της ήταν "Κοντά στη Θάλασσα" και μάς ερχόταν από τον Καναδά, και μάλιστα ... με υπότιτλους [ουχί μεταγλωττισμένη !!! ] !!! Ο κεντρικός της ήρωας ήταν ένας Έλληνας μετανάστης με "μεσογειακά χαρακτηριστικά" [δεν θυμάμαι το όνομά του], ο οποίος προσπαθούσε να επιβιώσει σε μια παραλιακή πόλη του Καναδά σέρνοντας κορμούς δέντρων με το μικρό σκάφος του !!! Οι άλλοι ήρωες της σειράς ήταν κάποια παιδάκια, που ήταν συγγενείς του μετανάστη !!! Το πιο συμπαθητικό απ' όλα ήταν ένα κοριτσάκι, το οποίο έμπλεκε στις πιο απίθανες περιπέτειες !!! Το θυμάμαι να ... οδηγάει ένα αυτοκίνητο και, επειδή ήταν πολύ μικρό, τα πόδια της δεν έφταναν στα πεντάλια !!! Το άλλο πρόσωπο που θυμάμαι από το σήριαλ ήταν ο Ρέλικ, ο οποίος ήταν, αν θυμάμαι καλά, γείτονας του Έλληνα και ... "άσπονδος εχθρός" του !!!

Απ' ό,τι θυμάμαι, τα επεισόδια της σειράς ήταν ξεκαρδιστικά !!! Μάς προσέφεραν από τις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις μας άφθονο "μεσημεριανό γέλιο" όταν ήμασταν παιδάκια !!! Τα περισσότερα είχαν να κάνουν με τις "διαμάχες" του ΄Ελληνα και του Ρέλικ, οι οποίες παρουσιάζονταν με σπαρταριστό τρόπο ....

Θα είναι χαρά μου να διαβάσω οποιανδήποτε πληροφορία γι' αυτή τη σειρά ή ο,τιδήποτε θυμάστε από αυτήν ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Admin, χίλια ευχαριστώ για τις συμπληρώσεις !!! Τη σειρά την έψαχνα ως ... "Near The Sea" [!!!!] κι έτσι ... δεν έβρισκα τίποτα !!! Φοβερός ο Gerussi, με το μουστακάκι του, στον πρωταγωνιστικό ρόλο !!! Επίσης, βλέποντας την έναρξή της στο YouTube, θυμήθηκα πόσο μάγευαν τα παιδικά μου μάτια οι εικόνες με τους κορμούς δέντρων που πλέουν στη θάλασσα [τις οποίες, φυσικά, τις θυμάμαι ασπρόμαυρες] !!!

Και ... η σειρά κράτησε από το 1972 έως το 1990 !!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! Πάντως, στην Κρατική Τηλεόραση επεισόδιά της προβλήθηκαν μεταξύ 1979 και 1981 !!!
 
Πίσω
Μπλουζα