Ποιο ρετρό αποκριάτικο τραγούδι είναι το αγαπημένο σας;

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
444
Λόγω ημερών σκέφτηκα να σας ρωτήσω ποιό είναι το τραγούδι που σας φέρνει στο μυαλό τις Απόκριες, ποιού τραγουδιού ο ρυθμός σας ξεσηκώνει ή τέλος πάντων η μουσική του σας κάνει ένα "κάτι"

Για μένα το απόλυτο αποκριάτικο άσμα είναι αυτό: [video=youtube_share;53iGl_tabsA]

Rafaela Carra, όλα τα λεφτά...
 
Για εμενα παλι (σαν πιο μικρουλης... #) ) αποκρια χωρις

Macarena...δεν γινεται!!!!
attachment.php


 
Δυστυχώς δε μπορώ να επιλέξω μόνο ένα, για το αγαπημένο μας Καρναβάλι (Πατρινός γαρ)!!!!

Κάθε τραγούδι και μια όμορφη ανάμνηση...

Για αρχή βάζω αυτό και θα επανέλθω:

 
Μacarena, Samba (Samba de Janeiro), Lambada (!)...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επανήλθα συντομότερα απ'όσο πιστεύατε...

Καρναβάλι και Gypsy Kings, πάνε πακέτο.

Ένα από τα πιο ξεσηκωτικά τραγούδια τους:

 
Για κάποιο φυσιολογικό λόγο, το μυαλό πάει κατά Βραζιλία μεριά, ή σε λατινικό στίχο. Πάντα όμως έβρισκα τον εαυτό μου λίγο αντιδραστικό σε αυτό ! Μου άρεσαν λίγο πιο αργά χορευτικά, ίσως και σε άλλη γλώσσα. Ένα τέτοιο :

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ πάντως έχω αγαπημένο αυτό


[edit]εκτός θεματολογίας [/edit]


Προς admins: λόγω του ελευθεριακού του παρόντος thread νομίζω ότι είναι αποδεκτό το παραπάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Gary Low- La Colegiala.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Ήταν από τα στάνταρ που έπαιζαν κάθε χρόνο στη γιορτή που κάναμε στο δημοτικό, το τελευταίο Σάββατο της αποκριάς στο προάυλιο του σχολείου, με ολόκληρη εγκατάσταση ηχείων, τυροπιτάκια/λουκανοπιτάκια και αναψυκτικά, με σερπαντίνες και καψούλια και ατέλειωτο κυνηγητό και χορό. Δεν ξέρω αν συνέχισαν την "παράδοση" αφότου έφυγα από το δημοτικό και αν το έριξαν στα διάφορα κέντρα διασκεδάσεων, αλλά αυτά τα ξεφαντώματα θα μου μείνουν χαρακτηριστικά ως Απόκριες.
 
Δυο τραγουδια που ακουγονταν πολυ στις αποκριες και μου αρεσαν ειναι το "γκρεκο μασκαρα" του Μηλιωκα που εχει και λιγο σχεση με τις αποκριες και το "αλαλουμ" του Δακη που εχει στιχο που μοιαζει με επιθεωρηση.
[video=youtube;1A1kLOV5k-s]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παιδιά έλεος με αυτή την ξενομανία και αυτά τα λατινοχαζοτράγουδα τις απόκριες!

Πέρα από το ότι τα περισσότερα για να μην όλα αυτά τα τραγούδια δεν είναι αποκριάτικα, υπάρχουν ελληνικά καθαρά αποκριάτικα τραγούδια που τα έχουμε ξεχάσει εντελώς! Πχ..

 
Βεβαίως ! Να κι ένα ελληνικό που ακούγεται συνήθως τις Απόκριες, που λόγω μιας (σχετικής) δυσκολίας στυς στίχους, δεν έχω ακούσει και κανέναν να το πει σε δεύτερη εκτέλεση...(ελπίζοντας σε μη editing)

 
panp είπε:
[...](ελπίζοντας σε μη editing)[...]
Edit δε θα πέσει (ακόμα), αλλά κι εμείς με τη σειρά μας παρακαλούμε να μείνετε ontopic.

Το θέμα μας δεν είναι ούτε τα ρετρό παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια, ούτε τα ρετρό αποκριάτικα τραγούδια!...

Είναι ποιο ρετρό αποκριάτικο τραγούδι είναι το αγαπημένο σας! :)

Ας μείνουμε εκεί λοιπόν & ας μην αναλύσουμε όλη την γκάμα των παραδοσιακών και μη αποκριάτικων τραγουδιών που ξεφεύγουν από την φιλοσοφία του φόρουμ!...

Προς admins: λόγω του ελευθεριακού του παρόντος thread νομίζω ότι είναι αποδεκτό το παραπάνω.
 


Το ελευθεριακό του παρόντος, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρχεται σε σύκρουση με τους κανονισμούς και το επίπεδο του φόρουμ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα πάντως ο "γέρος" ε ί ν α ι το αποκριάτικο αγαπημένο μου, από ελληνικά !
 
Ενταξει, γουστα ειναι αυτα - βεβαια υπαρχουν δεκαδες αλλα πολυ πιο πικαντικα και πιασιαρικα και τραγουδισμενα απο σοβαρους ερμηνευτες/ερευνητες οπως ο Σιμωνας Καρας και η Δομνα Σαμιου.

Και εμενα απο τις Ελληνικες πορνο παραγωγες των 70ς και 80ς μου αρεσουν 1-2 συγκεκριμενες ταινιες αλλα δεν θα ποσταρω εδω φωτογραφιες ή σκηνες απο τετοιο υπερθεαμα. Ο κανονισμος λειτουργιας του φορουμ ειναι ξεκαθαρος στο μεχρι που μπορει καποιος να τραβηξει ενα θεμα. Ο ιδιος κανονισμος που αναφερει επισης οτι οποια απαντηση/αντιδραση/παραπονο σε αποφασεις/παρατηρησεις των mods/supermods γινεται αποκλειστικα με pms και οχι δημοσια υπο μορφη "σηριαλ". Καποια στιγμη πρεπει να το τηρησουμε το συγκεκριμενο σημειο.

Τωρα, σχετικα με το τι ειναι το Καρναβαλι, η Αποκρια και κατα ποσο ειναι ξενοφερτο το latin στοιχειο και γιατι ξεχναμε τη δικη μας παραδοσιακη εκφραση - ειναι μια μεγαλη κουβεντα, σιγουρα οχι της στιγμης.

Λιγο αργοτερα θα ερθει καποιος mod - που εργαζεται εθελοντικα ξοδευοντας τον χρονο του για την ευταξια του χωρου αυτου που εκφραζομαστε καθημερινα - και θα καθαρισει το thread απο τα offtopic.
 
cloud είπε:
Ρε παιδιά έλεος με αυτή την ξενομανία και αυτά τα λατινοχαζοτράγουδα τις απόκριες!Πέρα από το ότι τα περισσότερα για να μην όλα αυτά τα τραγούδια δεν είναι αποκριάτικα, υπάρχουν ελληνικά καθαρά αποκριάτικα τραγούδια που τα έχουμε ξεχάσει εντελώς! Πχ..
Φυσικά και υπάρχουν πολύ όμορφα παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια όπως αυτό που παράθεσες, και σε ένα αποκριάτικο πάρτυ έχουν την παρουσία τους.

Όμως μόνο με αυτά, πίστεψέ με, δε μπορείς να διασκεδάσεις. Για πραγματικό "ξεφάντωμα" χρειάζονται και τα λατινο-και λοιπά τραγουδάκια, όπως χρειάζονται και τα πολύ καλά μεταγενέστερα Ελληνικά, τα οποία είναι γνωστά ίσως μόνο στην Πάτρα και ένα από αυτά παράθεσε ο Άλκης παραπάνω. :)
 
Έγινε ένας πρώτος καθαρισμός από off topic με μερικές παράπλευρες απώλειες δυστυχώς :)

Πίσω στο θέμα μας πάλι που είναι το αγαπημένο μας ρετρο αποκριάτικο τραγούδι ;)
 
Μια σου λεξη, απο τον Δακη. Προερχεται απο ξενο τραγουδι που επισης μου αρεσει πολυ, αλλα αγνοω τον τιτλο του.

 
Πίσω
Μπλουζα