Συμβουλές για το eBay

keropi: Για να μην τα βάζουμε αδίκως με τα ΕΛΤΑ (που θεωρώ ότι έχουν καλές εως χαμηλές τιμές σε σύγκριση με τις διεθνείς αντίστοιχες) λάβε υπόψην σου ότι παγκόσμια πάγια τακτική του ταχυδρομείου (ΟΧΙ μόνο των ΕΛΤΑ!) είναι δέματα πάνω από 2 kg να χρεώνονται με αυξημένο κόστος. Αντίθετα δέματα κάτω των 2 kg χρεώνονται με σαφώς μικρότερο τιμολόγιο γιατί διακινούνται κανονικά μαζί με την αλληλογραφία (τα βαρύτερα ακολουθούν ειδική διαχείριση που συνεπάγεται απασχόληση επιπλέων μέσων και προσωπικού ειδικά για αυτή την δουλειά, άρα και μεγαλύτερο κόστος). Αν είχες τρόπο να "σπάσεις" το δέμα σου σε δύο μικρότερα που κανένα να μην ξεπερνάει τα 2 κιλά, θα σου ερχόταν σχεδόν σίγουρα φτηνότερα.

Υπάρχουν μάλιστα χώρες (πχ Ιαπωνία) που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταφορά με το κοινό αεροπορικό ταχυδρομείο πακέτων άνω των 2 κιλών και αν θέλεις να φέρεις κάτι βαρύ από εκεί η μόνη λύση είναι EMS ή άλλη υπηρεσία courrier.

*edit* Μόλις κοίταξα τον επίσημο τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ. Για Σουηδία (όπως και σχεδόν όλες τις υπόλοιπες σημαντικές χώρες της Ευρώπης) τα τέλη για μικροδέματα και επιστολές ως 2 κιλά έχουν ως εξής:

750 gr-1000 gr: 7.20 ευρώ

1000-1500 gr: 9.30 ευρώ

1500-2000 gr: 11.50 ευρώ

Για συστημένο προσθέτεις +2.5 ευρώ ακόμα στην παραπάνω τιμή. Οπότε στα 36 ευρώ που πλήρωσες θα μπορούσες να στείλεις δέματα συνολικού βάρους 6 κιλά αν ήταν διαχωρισμένα σε 3 δέματα μέχρι 2 κιλά το καθένα και να σου μείνουν και ρέστα. Έχε το υπόψην σου για μελλοντικές αποστολές, γιατί όπως βλέπεις η διαφορά κόστους είναι πολύ σημαντική. Αυτά τα 600 επιπλέον γραμμάρια σε φάγανε λάχανο... :animrolleyes:

AEON: τα ταχυδρομικά που λες ακούγονται κανονικά ακόμα και για ένα σκέτο Spectrum, πόσο μάλλον αν είχε μαζί τροφοδοτικό και καλώδια/manual κλπ
 
όχι, είναι κλεφτες. χαλαρά.

δεν γίνεται να φέρνω από γερμανία A4000 με keyboard και να στοιχίζει 30eur και να ξαναστέλνω Σουηδία ένα _ΑΔΕΙΟ_ A1200 tower 12kg και να πληρώνω 80... απαράδεκτο.

επίσης ότι και να έκανα με το δέμα μου, το cm-32L ήταν 2100gr οποτε ούτος η άλλος θα πλέρωνα....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Checkare την ιστοσελίδα της Royal Mail έχει κάπου να υπολογίζεις το κόστος μεταφοράς του πακέτου. Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι από τότε που ήμουν εκεί.

:)
 
AEON είπε:
Παρεμπιπτόντως χτύπησα έναν Σπεκτρουμάκο 48άρη από ebay.co.uk την περασμένη εβδομάδα. 8 λίρες μεταφορικά καλά δεν είναι από Αγγλία για Ελλάδα (το είχε σαν worldwide shipment);
Δώσε ντέ κανένα link να το δούμε
 
Σχετικά με ebay!!!

Γεια σας,ανοίγω το θέμα ώστε να κάνουμε γενική συζήτηση σχετικά με το ebay!Πιστεύω όλοι θα θέλαμε να μάθουμε να χειριζόμαστε το ebay (όσοι φυσικά το ξέρουν,να διαφωτίσουν όσους δεν το ξέρουν καλά.

Φυσικά αν έχει αναφερθεί το θέμα αυτό αλλού,να μεταφερθεί ή αν δεν συνάδει με τους κανόνες του forum να διαγραφεί!

Για αρχή λοιπόν θέλω να μάθω,αν υπάρχει κάποια επιλογή στην αναζήτηση,να μου βγάζει,από όλα τα Ευρωπαϊκά ebay τα αποτελέσματα μόνο για τα προϊόντα τα οποία στέλνονται στην Ελλάδα!Εντόπισα κάποια playmobil από Ευρώπη,τα οποία στέλνονται στην Ελλάδα με λιγότερο από 70? (τιμή + έξοδα αποστολής) και συγκεκριμένα είναι ένα σπίτι με έπιπλα,μεταχειρισμένο.Επίσης και 30-40 φιγούρες μαζί,με 20?,στην οποία τιμή περιλαμβάνονται και τα έξοδα αποστολής.Οι συγκεκριμένοι πωλητές έχουν καλό feedback και καλά σχόλια,και είναι με paypal!
 
πας advanced search -> location όπου ενεργοποιείς το only show items και επιλέγεις από το available to την Ελλάδα ;)
 
krem13 είπε:
πας advanced search -> location όπου ενεργοποιείς το only show items και επιλέγεις από το available to την Ελλάδα ;)
Σε ευχαριστώ πολύ,αλλά σε ποιο ebay να μπαίνω, στο com,στο de, στο global.ebay.com?Γίνεται να έχω όλα τα ebay σε ένα site ή πρέπει να μπαίνω ξεχωριστά στο καθένα?
 
πάνω κάτω η ίδια διαδικασία είναι σε όλα,άλλωστε εκτός από τη διαθεσιμότητα υπάρχει η δυνατότητα να ορίσεις από που θέλεις να προέρχονται οπότε τα αποτελέσματα είναι σχεδόν ίδια σε όλα τα site του (αν ορίσεις χώρα προέλευσης και διαθεσιμότητα βέβαια) .προσωπικά,αν και δεν συνηθίζω να περιορίζω τα αποτελέσματα των αναζητήσεων,όταν το κάνω πηγαίνω στο .com
 
Προσωπικά πηγαίνω στα "τοπικά" ebay (.de, .fr, .co.uk κλπ.) και ψάχνω ένα-ένα τα αντικείμενα που με ενδιαφέρουν. Μπορεί πχ σε κάποιο προϊόν να λέει ότι δεν γίνεται αποστολή στο εξωτερικό, σε κάποιες απ'αυτές όμως ο πωλητής μπορεί να σου πει πχ. "αποστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατόπιν συνεννοήσεως".

Το παραπάνω το κάνω όταν ψάχνω κάτι πολύ συγκεκριμένο, διαφορετικά πάω στο global.ebay.com.
 
Nα καταθέσω και τη γνώμη μου σχετικά με τι διεθνή αγορα του e-bay. Είναι καλό να ειπάρχει thread για το e-bay.

Eκεί μπορείς να βρείς τα πάντα στην κυριολεξία ,απλά ο αγοραστής θα πρεπει να ειναι επιφιλακτικός σχετικά με τη γνησιότητα των πραγμάτων που κιτάει (κυκλοφορουν πολλές "μαιμούδες") ,επήσεις σε πωλητές που δεν αναφέρουν το ταχυδρομικό κόστος ,θα πρεπει να γίνετε συνενώηση με αυτους μέσω mail.

Oρισμένοι εξαπατούν χρεώνοντας περισσότερα και σε ...παγιδεύουν αν δεν προσέξεις.

Εγώ συνήθος αγοράζω απο κεί παπούτσια και αθλητικές φόρμες ,μιας και ειπάρχουν ποικιλίες +τιμές (πολλές φορές αρκετά φθηνότερα απο Ελλάδα) και νούμερα στα παπούτσια (Νο49 που είναι το δικό μου).

Αnyway , θέλει συνεχή έρευνα και σωστές επιλογές ,και να μην κάνεις το λάθος να αγοράζεις συνέχεια πράγματα που ΔΕΝ χρειάζεσε. Την έχω πατήσει έτσι.

Αν και τώρα με τη μεγάλη κρίση στην Ελλάδα που ειπάρχει, νομίζω οτι έδω θα βρείς περισσότερες ευκερίες ,αναλογος και τι ψάχνεις βέβεα! Είναι κάτι το ιδιέτερο ή απλά είδη ρουχισμού ή παπούτσια?
 
Επαναφορα λειτουργικοτητας "Item available to"

Ενα μικρο tip για τους φανατικους ebayers..

Εγω χρησιμοποιούσα μεχρι τωρα το ebay.co.uk με το option στo advanced search "Item available to: Greece". Δυστυχώς με τις προσφατες αλλαγες στο ebay αυτη η επιλογη αφαιρεθηκε απο το advanced search με αποτελεσμα το ebay.co.uk να ειναι πρακτικα αχρηστο σε οσους δεν κατοικουν στην Αγγλια.

Οποιος θελει να επαναφερει την λειτουργικότητα αυτη, μπορει να το κανει προσθέτοντας στην διευθυνση την παραμετρο "&LH_AvailTo=80" (οπου 80 ειναι η Ελλαδα).

Πχ αν κανουμε μια αναζητηση για spectrum 48k θα εχουμε μια διευθυνση οπως αυτη:

Αν εδω προσθεσουμε "&LH_AvailTo=80", δηλ.

τοτε θα μας δειξει τα αντικειμενα που ειναι διαθεσιμα στην Ελλαδα.

Η παραπανω διαδικασια μπορει να αυτοματοποιηθεί στο firefox με το addon Add to search bar.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
freaktmp είπε:
Ενα μικρο tip για τους φανατικους ebayers..
Οποιος θελει να επαναφερει την λειτουργικότητα αυτη, μπορει να το κανει προσθέτοντας στην διευθυνση την παραμετρο "&LH_AvailTo=80" (οπου 80 ειναι η Ελλαδα).

Πχ αν κανουμε μια αναζητηση για spectrum 48k θα εχουμε μια διευθυνση οπως αυτη:http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=spectrum+48k& _sacat=0&_from=R40

Αν εδω προσθεσουμε "&LH_AvailTo=80", δηλ

τοτε θα μας δειξει τα αντικειμενα που ειναι διαθεσιμα στην Ελλαδα.
πολυ χρησιμο το tip σου freaktmp :thumbup: με γλιτωνει απο αρκετο ψαξιμο μιας και βαρεθηκα πλεον να στελνω μνμ στους πωλητες για το αν στελνουν Ελλαδα.
 
Ασε, μεχρι να βρω την ακρη ειχα πανικοβληθεί... Εγω σε λιγο ακομα και σωβρακα θα αγοραζω απο το ebay, και χωρις το "items available to" δεν βγαινει ακρη.
 
καλησπέρα και απο μενα.εγω ψωνίζω κατα κυριο λόγο playmobil απο το ebay.απο το 2006 που είμαι μέλος μου έχουν τύχει διάφορει τύποι.το πιο ασφαλες είναι να κανεις τις συναλλαγές σου μεσω paypal.πολύ σημαντικό ειναι επίσης το να τσεκάρεις το feedback του πωλητή όπως και να επικοινωνήσεις μαζί του πριν χτυπήσεις το αντικείμενο.τα περισσότερα αντικείμενα γράφουν ότι δεν στέλνονται Ελλάδα αλλα κατ όπιν συννενόησηςσου τα στέλνουν .το ebay θέλει τεράστια υπομονή και χρόνο για να ψάξεις.εγω έχω 7 λογαριασμούς αγγλία,αμερική,ισπανία,γαλλία,ολλανδία,γερμανία και βέλγιο.και έτσι παρακολουθώ όλα τα αντικείμενα που με ενδιαφέρουν.έχω φάει και κάτι πατάτες με κάποια μπατάκια αλλα ετσι ειναι ο "τζόγος".πολύ καλοί και φερέγγυει πωλητές είναι ολλανδοί ,γάλλοι , γερμανοι(τσιμπάνε στις τιμες αλλα ειναι εντάξει)
 
playmofreak είπε:
εγω έχω 7 λογαριασμούς αγγλία,αμερική,ισπανία,γαλλία,ολλανδία,γερμανία και βέλγιο.και έτσι παρακολουθώ όλα τα αντικείμενα που με ενδιαφέρουν
Γιατι να εχεις 7 λογαριασμους?Αφου μπορεις να παρακολουθεις ο,τι θες και με εναν λογαριασμο.Ετσι και αλλιως οταν ειναι να σου στειλουν αυτο που πηρες φαινεται οτι εισαι απο Ελλαδα..
 
angel_grig είπε:
Γιατι να εχεις 7 λογαριασμους?Αφου μπορεις να παρακολουθεις ο,τι θες και με εναν λογαριασμο.Ετσι και αλλιως οταν ειναι να σου στειλουν αυτο που πηρες φαινεται οτι εισαι απο Ελλαδα..
Συμφωνω με τον angel_grig.Δεν χρειαζεται να εχεις πολλαπλους λογαριασμους,ενα και καλο! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συν οτι κινδυνευει κανεις να το κατηγορησουν για απατεωνιες, αν εχει πολλους λογαριασμους...
 
Aπορια ,τσιμπησα το παρακατω απο το ebay.UK στα 12.99 pounds που μου βγηκε γυρω στα στα 16 και κατι ευρω,βλεπω ομως το ιδιο προϊον απο τον ιδιο προμηθευτη στο ebay.com το χει σε ΑU$ ,προφανως αυστραλια και βγαινει στα 12.71 ευρω,το γραφει απο κατω κιολας.


Τα μτφ ειναι δωρεαν και στις δυο περιπτωσεις καθως και η χωρα που τα στελνει,τι γινεται με τις μετατροπες νομισματων ,ειχα την εντυπωση οτι απο οποιο ebay και να το παρεις τα λεφτα ειναι τα ιδια.



Εδω τα δυο λινκ





http://www.ebay.co.uk/itm/251173558347?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

http://www.ebay.com/itm/New-HP-A867-USB-DVB-T-TV-TUNER-RECEIVER-RECORDER-580175-001-/261092012073?pt=AU_Components&hash=item3cca4bf029
 
Μηπως στην αγγλικη τιμη το "δωρεαν" ειναι μεσα στην τιμη? Και απλα γραφει free για να τσιμπησει κοσμο?:what:
 
Πίσω
Μπλουζα