Τι θα γίνει με τα σφραγισμένα παιχνίδια SNES τελικά;

nic6450

Banned
Joined
1 Νοέ 2011
Μηνύματα
12
Αντιδράσεις
0
Χαιρετώ το forum. Σαν παλιοσυλλέκτης και εγώ έχω αγανακτήσει να βρίσκω στο ebay σφραγισμένα παιχνίδια για το SNES κυρίως, με ποσοστό περίπου 98% NTCS και 2% PAL. Ρωτάω:

1)πώς ξαφνικά βρέθηκαν σήμερα τόσοι πολλοί σφραγισμένοι τίτλοι NTCS? Έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν σχεδόν όλα τα παιχνίδια του SNES σφραγισμένα. Τι γίνεται, όλοι είχαμε φυλάξει από ένα σφραγισμένο SNES game? Ξέρω θα πείτε ότι είχαν ξεμείνει από κάποια μαγαζιά ή πολλά από αυτά είναι resealed.

2)Γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και τα PAL games? Με το ίδιο σκεπτικό έπρεπε να είχαν μείνει ισάριθμα PAL games σφραγισμένα. Μήπως είναι πιο εύκολο να ξανασφραγίσουν τα NTCS που δεν έχουν τη red strip?

3)Διερωτήθηκε κανείς αν είναι εφικτό το σφράγισμα των NTCS όπως αρχικά τα έβγαζε η εταιρία. Δηλαδή με το γνωστό H-seam? Με δεδομένο ότι παίζονται τόσα χρήματα στα factory sealed games και ότι ο άνθρωπος έχει την τεχνολογία να πάει στο φεγγάρι, υπάρχει πιθανότητα κάποιοι να έφτιαξαν από την αρχή τα κουτιά των SNES games και να τα σφράγισαν με red strip?

Στο τέλος θα καταλήξουν να είναι περισσότερα τα sealed από τα used games

κάποιος ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ
 
Καλησπερα.

1) Ηταν εξαιρετικα δημοφιλες το SNES στις ΗΠΑ/λοιπες NTSC χωρες και οντως υπηρξαν τοσα πολλα κομματια διαθεσιμα. Πολλα απο αυτα εννοειται πως ηταν απουλητα απο καταστηματα/αλυσιδες και τελευταιοι απλοι ιδιωτες.

2) Δεν ηταν ολοι οι τιτλοι εργοστασιακα σφραγισμενοι με την ταινια γνησιοτητος της Nintendo, αλλα ενα πολυ μικρο ποσοστων αυτων. Επειτα, αν και η παραγωγη και διαθεση τους γινοτανε με καποιο σφραγισμα, μετεπειτα πωλητες, οπως πχ η δικη μας η Itochu την ανοιγανε προκειμενου να βαλουνε μεσα Ελληνικες οδηγιες, και λοιπα διαφημιστικα πχ.

3) Πλεον υπαρχει η τεχνολογια και ειναι εφικτο κατι τετοιο. Εχουνε ηδη υπαρξει κρουσματα και δυστηχως ειναι μονο η αρχη. Τα πραγματα στις μερες μας ειναι παρα πολυ διαφορετικα για εναν συλλεκτη, σε σχεση με τρια χρονια μολις πισω. Και τα δυο παραδειγματα που αναφερεις ειναι γεγονος παντως.

Για κατι τετοια σταματησα να συλλεγω σε αυτο το επιπεδο, συν φυσικα του οτι οι τιμες εχουνε εκτοξευτει στα αστρα. Ο μη προνομιουχος, και προπαντως σοβαρος συλλεκτης, ειναι σχεδον απολυτο πως θα πεσει σε περισσοτερες απο μια παγιδες οπου πλεον υφισταντε στην αγορα.
 
Βασικά δεν βρίσκω το νόημα κάποιος να συλλέγει factory sealed games NTCS ακόμα και ας του αρέσει, μιας και δεν τον διασφαλίζει κανείς όσον αφορά την γνησιότητά τους. Ας πούμε ότι με τα red strip κάπως πάει κι έρχεται. Επίσης δεν είναι μόνο στο SNES η δυσαναλογία NTCS/PAL αλλά και στα gameboy games, NES κτλ...

Και έρχεται τώρα η "κακομοίρα" η VGQuality να επιτελέσει το ρόλο του ελεγκτή γνησιότητας. Τι στο καλό? σκάνερ έχουν? πώς αυτοί είναι τόσο έγκυροι και κάποιος που έχει VGQ game μπορεί να κοιμάται ήσυχος?

Αφού το 90% των VGQ games είναι NTCS και πωλείται σε πολλαπλάσια τιμή από ότι ένα απλό sealed game, γιατί οι άνθρωποι της VGQ να μην αγοράζουν οι ίδιοι τις τεράστιες ποσότητες sealed NTCS games με μερικά $$, να τα σφραγίζουν τσάμπα και να τα διαθέτουν στο ebay. Τώρα τελευταία βλέπω τα VGQ να είναι περισσότερα από τα sealed.

Επίσης: αν κάποιος συλλέκτης δεν πρόκειται να ανοίξει ποτέ ένα sealed game τότε δε πρόκειται να ανοίξει δυο φορές ποτέ ένα VGQ sealed game. Αυτό βοηθάει περισσότερο το να γίνει κάποια παρασπονδία μέσο της ίδιας της VGQ.

Γιατί λένε στο site τους ότι οι εγκαταστάσεις τους είναι μυστικές στο κοινό και ότι δεν μπορεί να τους επισκεφθεί κανείς? Ούτε η CIA να ήταν...

κάποιος ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ
 
Tα παντα γινονται τωρα πια.

Εαν δεν εισαι συλλεκτης σε βαθμο καψιματος, δηλαδη να αγοραζεις πραγματα σε μεγαλυτερο κοστος απο οτι πραγματικα εχουν, τοτε απλα κανε οτι κανουν ολοι οι λογικοι ανθρωποι, μην ασχολησαι. Εαν βρεις απο τυχη κατι σε καλη τιμη, παρτο ή περιμενε μεχρι να βρεις κατι σε λογικη τιμη.
 
Διάβασα με προσοχή όλα σου τα σχόλια φίλε nic γιατί με κέντρισε ο τίτλος σου. Πάμε λοιπόν στις παρατηρήσεις μου:

1) Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αναπτύξει από πολύ νωρίς την έννοια του "συλλέκτη" στη χώρα τους και ήλθε το ebay και εδραιώθηκε στην πενταετία 1995-2000, την πενταετία δηλαδή που σταματούσε η παραγωγή Snes Και άρχιζαν ήδη οι fans να ψάχνουν τίτλους. Υποθέτω ότι εκείνη την εποχή βρέθηκαν αμέτρητες αποθήκες με απείραχτα και σφραγισμένα snes games, κρατήθηκαν από επιχειρηματίες και έτσι βλέπουμε σήμερα τεράστιες ποσότητες αυτών. Υπάρχουν αρκετά reseal στο ebay αλλά και χωρίς αυτά τα αυθεντικά που συναντούμε είναι ήδη πολλά.

2) Τα PAL είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, τελείως διαφορετική από ότι τα NTSC τα Αμερικανικά ή και τα Καναδικά. Ενώ στην Αμερική υπήρχε μία οργανωμένη Nintendo και ένα είδος σφραγίσματος για όλα, στην Ευρώπη κάθε χώρα σφράγιζε τους τίτλους όπως ήθελε. Η Γερμανία τα είχε ασφράγιστα, η Γαλλία σε πλαστικές θήκες, η Αγγλία τα σφράγιζε ανάλογα με τον εκδότη ή publisher του παιγνιδιού κ.ο.κ. Επί πλέον, η έννοια του συλλέκτη ήλθε πολύ αργότερα σε εμάς και το χειρότερο είναι ότι κυκλοφόρησαν πολύ λιγότεροι τίτλοι στην ήπειρό μας. Εκτιμώ ότι οι περισσότεροι κυκλοφόρησαν στη Γερμανία, οπότε δεν πρόκειται να βρεις πολλά PAL σφραγισμένα καθώς από τη φύση τους δε σφραγίζονταν. Η καημένη η αγγλία πόσα σφραγισμένα να κρατήσει? Τα παιγνίδια που εξέδωσε η ίδια η Nintendo ήταν κάπου στα 80, άρα τόσα είχαν το περίφημο red strip, Τα υπόλοιπα 450 είχαν άλλες ζελατίνες, ή blisters ή και καθόλου σφράγισμα στην Αγγλία. Από αυτά τα 80 σώζονται κάπου στα 55 σήμερα από κάθε τίτλο που πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό ποσοστό και ευχαριστημένοι να είμαστε δηλαδή.

Όσο για το αν τα NTSC ή τα red strip σφραγίζονται πιο εύκολα, τότε θα έλεγα red strip διότι έχουν ήδη ανοιχτό χώρο πριν το ξεσφραγίσεις....οπότε μπορεί να είναι φυσιολογικό να βρεις κόκκους σκόνης από μέσα από τη ζελατίνα και αν είναι αυθεντικό. Στο NTSC έναν κόκκο να πιάσεις, το παιγνίδι είναι σίγουρα resealed. Γενικώς πάντως είναι αδύνατον να ξανάσφραγίσεις ένα κουτάτο παιγνίδι, πρέπει να μην είναι συλλέκτης κάποιος για να το αγοράσει ως καινούριο, φαίνεται πολύ εύκολα η διαφορά από τις φωτό.

3) Όλα τα NTSC Αμερικανικά είναι H-Seam, όπως είπα και πριν είναι αδύνατον να κάνεις τέτοια απατεωνιά με κουτιά χάρτινα. Για Neo-Geo μπορείς πολύ πιο εύκολα να ξεγελάσεις και τον πιο έμπειρο συλλέκτη.
 
Φίλε geo2004z, η εμπειρία σου στα sealed games είναι μεγαλύτερη και από αυτήν που έχει η ίδια η nintendo ( τελικά τον καφέ στη Πάτρα δεν τον ήπιαμε και ξεσπάω τώρα στο forum). Η απάντηση σου στο ερώτημα 1 ακούγεται βάσιμη. Όσο για το 2 ήξερα για τις διαφοροποιήσεις στα PAL games αλλά όχι τόσες λεπτομέρειες. Τί εννοείς με το "...θα έλεγα red strip διότι έχουν ήδη ανοιχτό χώρο πριν το ξεσφραγίσεις......" και τις σκόνες? Μου φαίνεται πιο δύσκολο κάποιος να πλαστοποιήσει το red strip από το απλό Η-seam. Επίσης δεν μίλησα για κουτάτα παιχνίδια αλλά για το ενδεχόμενο να κατασκευάζονται αντίγραφες κασέτες από την αρχή και καινούρια κουτιά από την αρχή και έπειτα να σφραγίζονται επαγγελματικά. Έχω δει στο Ευρωπαϊκό ebay σπάνια να πουλιούνται καινούρια κουτιά από snes games, πατικωμένα, άφτιαχτα. Με πιο δικαίωμα κυκλοφορούν τέτοια κουτιά ? Σε παιχνίδια gameboy έχω δει να πουλιόνται καινούρια τα εσωτερικά πλαίσια από χαρτόνι που συγκρατούσαν τις κασέτες στο εσωτερικό. Πιστεύεις στο ενδεχόμενο να κατασκευάζουν ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ σφραγισμένα παιχνίδια. Σαφώς ένα έμπειρο μάτι μπορεί να διακρίνει ένα resealed original game. Μπορεί να διακρίνει ένα sealed κλώνο ?

Τέλος πάντων προφανώς και δεν προσπαθώ να υποστηρίξω οτι όποιο sealed game υπάρχει είναι μαϊμού. Σαφώς και το μεγαλύτερο μέρος τους προκύπτει από την ανάλυση που έκανες.

Τι πιστεύεις για τη VGQ?

 


Σταματαω να ψαχνω λίρες. Θα ψαχνω κιβώτια με sealed red strip games.


 


κάποιος ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ
 
Έχουν πέσει στην αντίληψη μου τον τελευταίο καιρό, αρκετά κατασκευασμένα cartridges με κουτιά, manual κλπ που δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα για την PAL αγορά, και να πωλούνται σε τιμές που κυμαίνονται από υπερβολικά λογικές μέχρι παράλογες.

Τελευταία φορά που κοίταξα στο ebay, ένας τύπος πουλούσε το clock tower σε υπεράριστη κατάσταση στις 25 λίρες. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν πως είχε την pal έκδοση, παρόλο που αυτό το παιχνίδι δεν έχει έρθει στην Ευρώπη, ούτε καν Αμερική.

Αυτό που με προβληματίζει είναι αν αξίζει να αγοράζεις τέτοια κατασκευασμένα παιχνίδια, και πόσο εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί ένας καινούριος συλλέκτης που δεν ξέρει τι υπάρχει στην αγορά.
 
Φίλε Nick, η αλήθεια είναι ότι δεν καταφέραμε να συναντηθούμε αλλά οι υποχρεώσεις μου με Πάτρα δεν έλαβαν τέλος και με την πρώτη ευκαιρία θα σας επισκεφτώ!!

Αν προσέξεις τον τρόπο με τον οποίο η ζελατίνα ενός red strip "αγκαλιάζει" το κουτί θα παρατηρήσεις ότι υπάρχει αρκετός χώρος για αέρα μέσα και όπου υπάρχει αέρα που μπαινοβγαίνει θα βρεις και σκόνη, είναι επόμενο. Το NTSC sealed έχει σφιχτό σφράγισμα και με το κλείσιμο του H Seam δεν περνά αέρας μέσα, βασικά δεν υπάρχει καθόλου αέρας.

Ε μα όταν μιλάω για κουτάτα παιγνίδια εννοώ τον τρόπο κατασκευής τους, δηλαδή ότι η συσκευασίας τους είναι ένα χάρτινο κουτί! Είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως αδύνατον κάποιος να κάνει ένα πιστό αντίγραφο ενός κουτιού και να μην το καταλάβουμε. Ενώ τα Neo-Geo που έχουν πλαστικές θήκες και αλλάζει το εξώφυλλο είναι λίγο πιο εύκολο. Η κατασκευή χάρτινων εκτυπωμένων κουτιών είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Επί πλέον, έχω δει πάρα πολλά H-Seam που έγιναν από ερασιτέχνες χωρίς επιτυχία.....είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις κάποιος το αυθεντικό σφράγισμα της Nintendo στα NTSC. Κανείς δεν έχει πετύχει το H-Seam. Τώρα θα μου πεις και να δεις ένα καλό H-seam resealed θα το καταλάβεις?? Μα φυσικά, μόνο και μόνο από το κουτί.....μια φορά μόνο να έχει ανοιχτεί το χάρτινο κουτί κάνει αμέσως τσάκιση. Ενώ στα red strip οι απατεώνες ανοίγουν φθηνά παιγνίδια τύπου Cricket με προσοχή και περνούν τη ζελατίνα σε ένα ακριβό παιγνίδι τύπου Super Mario World. Έλα όμως που το κουτί του Cricket έχει αφήσει το στίγμα του πάνω στη ζελατίνα του, το πράσινο χρώμα που θα δεις σε κάποιο ωραίο Mario World δεν είναι βρωμιά εξωτερική, είναι το καημένο Cricket που ανοίχτηκε....χαχαχαχ!!! :D

Όσο για τη VGQ είναι μία εκμετάλλευση αδυναμιών των συλλεκτών, νομίζω πως αυτή η φράση χαρακτηρίζει ακριβώς την κατάσταση εταιρειών βαθμολόγησης. Εδώ έχω δει να βαθμολογούν Killer Instinct Γερμανικής προέλευσης ως PAL UK.......άκουσον άκουσον οι υποτιθέμενοι ειδικοί!!
 
Πίσω
Μπλουζα