Γενικά είμαι της άποψης ότι όλη η βιομηχανία της τεχνολογίας, βασίζεται πλέον στον εντυπωσιασμό και στο παπατζιλίκι, χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικά καινούριο. Θα πει κάποιος ότι από τη στιγμή όπου η βιομηχανική έχει φτάσει στο peak της, δύσκολα ξεπερνιέται, απλά "γυάλισμα".
Ερχόμενος στα του PS5, ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς διαφορά έχουν τα απλά με τα Pro μοντέλα, ειδικά για τον μέσο χρήστη. Ναι, κατανοητό, υπάρχει κοινό που ενδιαφέρεται για τα καλύτερά χαρακτηριστικά (πρακτικά όπως γίνεται με τα iPhone μεταξύ απλών και Pro μοντέλων), για τους περισσότερους όμως, είναι απλά κουβέντα να γίνεται, να παίζουμε συνεχώς κοκκορομαχιες και να μιλάμε με νούμερα, ανάθεμα αν καταλαβαίνει κανείς στην ουσία η κατά 20% μεγαλύτερη ισχύς (τυχαίο νούμερο) πως μεταφράζεται στην πράξη.
Sony & Microsoft έχουν καταλήξει να κυνηγούν τις επιδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, χωρίς να προσφέρουν τις εμπειρίες που πρέπει, δεν πουλάνε παιχνίδια πια, πουλάνε υπηρεσίες και αυτό έχει το τίμημα του. Για ποιο λόγο για παράδειγμα αν έχω ένα PS4 Pro να πάρω το PS5; Απλά για λίγο καλύτερα γραφικά; Επειδή δεν θα πέφτει το framerate?
Επειδή έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι με το gaming από την περίοδο του PS2, από κει και μέχρι τη γενιά του PS4, όντως είχαμε καινοτομίες, από το PS4 όμως, κάπου φαίνεται ότι έχει κορεστεί η βιομηχανία, ότι δεν έχει να προσφέρει ουσιαστικές καινοτομίες και αυτό, φαίνονται από τα games, από την προηγούμενη γενιά είχε αρχίσει το πανηγύρι του Remaster/Remake και δεν έχει σταματημό.
Για τους παλαιότερους όπου έχουμε ζήσει το σκηνικό να ζαλιζομαστε από την πληθώρα των επιλογών, τώρα προσωπικά μιλώντας, μου κακοφαινεται το να έχουμε αναμασηματα και ξαναζεσταμένο φαγητό....