Final Fantasy VI

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.323
Αντιδράσεις
5.921
Oταν πρωτοεπαιξα το final fantasy v i(η final fantasy iii οταν κυκλοφορησε στην αμερικη επειδη ηταν το τριτο final fantasy που ειχε φτασει στην αμερικη μεχρι τοτε) καταλαβα οτι δεν χρειαζονται εκκατομυρια πολυγωνα και απιστευτα γραφικα για να αξιζει ενα παιχνιδι,αλλα με μια παρα πολυ καλη ιστορια και με gameplay που σπαει κοκαλα μπορει να δημιουργηθει κατι μοναδικο και αναλειωτο στο χρονο.Ετσι ειναι το final fantasy vi,ενα φοβερο παιχνιδι αρκετα μεγαλο αρκετα δυσκολο που σε κραταει κολημενο στην οθονη και πανω απο το χειρηστηριο για ωρες,μερες,βδομαδες ακομα και μηνες.

Η πλοκη του παιχνιδιου εχει βαση τον πολεμο μεταξυ μιας αυτοκρατοριας που βασιζεται στα οπλα και θελει την εξοντωση μια φυλης που αλλοι θεωρουν μυθο και αλλοι πραγματικοτητα που βασιζεται στην μαγεια και στο καλεσμα μυθικων τερατων που ονομαζονται espers(οι γνωστοι σε ολους μας απο αλλα final fantasy bahamut,leviathan,ifrit,shiva,odin κτλ).Η ιστορια μας ξεκιναει αναλαμβανοντας το ρολο της terra branford που υπνωτισμενηι απο την αυτοκρατορια κατευθηνεται μαζι με αλλους δυο στρατιωτες στην πολη narshe για να βρουν ενα παγωμενο esper τον tritoch(η Valigarmanda στην game boy advance εκδοση) που βρισκεται βαθεια μεσα στα ορυχεια της πολης.Βρεισκουν τον tritoch και πανω στην μαχη σπαει η υπνωση της terra απο την αυτοκρατορια αλλα μετα την μαχη δεν θυμαται απολυτως τιποτα για το παρελθον της.Εκει εμφανιζεται ο locke cole ενας κλεφτης που της λεει οτι θα ειναι μαζι της και θα την προστατεψη μεχρι να ξαναβρει την μνημη της και πηγαινουνε μαζι στο κρυσφηγετο μιας ομαδας ανταρτων που ειναι κατα της αυτοκρατοριας.Απο δω και περα αρχιζει η πραγματικη μαγεια του final fantasy vi.

Ωσοι εχουν παιξει καποια αλλα final fantasy δεν θα συναντησουν καποια ιδιαιτερη δυσκολια στο χειρισμο του παιχνιδιου στης επιλογες κτλ με την διαφορα οτι στην μαχη εχουν προστεθει καποια πραγματα που δεν υπηρχαν στα προηγουμενα final fantasy.Διπλα στον καθε χαρακτηρα υπαρχει μια μπαρα που οταν γεμησει μπορει να πραγματοποιηθη μια ειδικη ικανοτητα.Η αλλη προσθηκη ειναι οτι μολις η ενεργεια του χαρακτηρα φτασει στο τελος ο παικτης μπορει να εκτελεσει μια ειδικη κινηση πιο δυνατη απο τα κλασικα χτυπηματα(αυτη η κινηση υπαρχει στα επομενα final fantasy και την ξερουμε με διαφορα ονοματα οπως:Limit Breaks, Desperation Moves, Trances,Overdrives).Στην διαρκεια του παιχνιδιου ο παικτης εχει την δυνατοτητα να βρει 14 χαρακτηρες που ειναι οι περισσοτεροι απο καθε αλλο final fantasy.Aπο αυτους αλλους τους βρισκει πανω στην ροη του παιχνιδιου και καποιοι αλλοι ειναι κρυφοι που και αυτο το συνανταμε πρωτη φορα σε final fantasy oπωσ πρωτη φορα συνανταμαι και την επιλογη να φτιαξουμαι την ομαδα μας με οποιους απο αυτους θελουμε.Καθε χαρακτηρας εχει την δεικη του ιδιοτητα οπως και της δεικες του κινησης.Π.χ ο edgar ειναι ειδικος στα οπλα οπως βαλιστρες,αλυσοπριωνα κτλ η o sabin που βασιζεται σε πολεμικες τεχνες.(φανταστητε να εκτελειται κινησεις στο street fighter η στο mortal kombat και θα καταλαβετε τι εννοω).Φυσικα υπαρχουν και τα relics που δεινουν διαφορες ικανοτητες σε καθε χαρακτηρα και καθε χαρακτηρας μπορει να εκτελει μαγεια.Οπως και αν εξοπλιστη με το λεγομενο magicite μπορει να καλει τα espers οπως ανεφερα παραπανω.Περα απο ολα αυτα ολα τα υπολοιπα ειναι τα κλασικα που βλεπουμε σε καθε final fantasy.

To final fantasy vii ειναι μεσα στο top ten μου(εχει κυκλοφορησει επισης για game boy adavnce,ps1).Ειναι τεραστιο παιχνιδι και πρεπει να ανεβουν οι χαρακτηρες πολλα level για να τελειωση καποιος το παιχνιδι γιατι ειναι αρκετα δυσκολο μπορω να πω.Εχει εξαιρετικη ιστορια,πολυ ενδιαφεροντες χαρακτηρες με παρα πολλες ικανοτητες κτλ,ειναι πολυ μεγαλο,εχει φανταστικο gameplay και ειναι απο τα καλητερα rpg ολων τον εποχων.Τι αλλο να ζητησει κανεις απο ενα rpg;;;;;.Ωσοι το εχετε παιξει δεν πιστευω να διαφωνειται με καποιο απο τα λεγομενα μου και ωσοι δεν εχετε ασχοληθη ακομη μαυτο βρειτε το,παιξτε το για να καταλαβετε γιατι το final fantasy vi ειναι απο τα κορυφαια rpg ολων τον

εποχων.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κορυφαίος ο τίτλος με πάρα πολλές προσθήκες για εκείνη την εποχή. Από το απλό και λιτό Final Fantasy V, η Square σε μεταφέρει ξαφνικά σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη πλοκή και με σύστημα μάχης που κάτι άλλο παρά μονότονο και βαρετό δεν ήταν. Πραγματικό έπος της εποχής του. Θα ήθελα εδώ να προσθέσω ότι η έκδοση του GBA είναι ακόμη καλλίτερη με πολύ όμορφες προσθήκες.
 
Συμφωνω αλλα προσωπικα προτιμω την εκδοση για snes απο την εκδοση για gba.Δεν μαρεσει καθολου η καινουρια μεταφραση και η αλαγη τον ονοματων.Και χαιρομαι που η nintendo στην virtual console εκδοση του final fantasy vi εχει την original εκδοση του παιχνιδιου.
 
Με τόσα Final Fantasy και την ασυνέπεια με την ονοματοδοσία, έχω μπερδευτεί. Το Final Fantasy III, που κυκλοφόρησε για DS, που στέκει σε σχέση με αυτό το game;;
 
Το Final Fantasy III στο DS είναι το πραγματικό 3.

Το Final Fantasy VI ονομάστηκε 3 στην Αμερική διότι ήταν το τρίτο Final Fantasy που βγήκε εκεί μετά το I και το IV (το οποίο είναι το 2 στην Αμερική).
 
Με τα final fantasy γενικα γεινεται ενας μικρος χαμος.Οπως ειπε ο φιλοσ f2bnp το final fantasy iii για το ds ειναι το final fantasy iii που ειχε κυκλοφορησει στο nes απλα με καποιες μικερες αλαγες και τρισδιαστατο αυτη την φορα.Επισησ κυκλοφορησε και για iphone.Oπωσ εγραψα και γω πιο πανω αλλα και ο f2bnp το final fantasy vi ονομαστηκε iii στην αμερικη γιατι ηταν το τριτο που κυκλοφορησε εκει μετα απο τα i και iv.Επισης αλαξαν σε πολλα σημεια την αυθεντικη μεταφραση οπως και καποια ονοματα χαρακτηρων,μαγικων,αλλα κυριως εχθρων.Και στην εκδοση για gameboy advance εγειναι ξανα μεταφραση.Επισης προσπαθησαν να το κανουν πιο soft απο την ιαπωνικη εκδοση.Υπαρχει ενας εχθρος που ειναι μια γυναικα με μια αρπα,στην ιαπωνικη εκδοση απο την μεση και κατω ειναι γυμνη εννω στης αλλες εκδοσεις την εχουν ντυμενη.Μεσα στο παιχνιδι στο σημειο που οι στρατιωτες καινε το figaro castle και ο edgar τους λεει οτι η terra δεν ειναι μεσα στην ιαπωνικη εκδοση ο kefka λεει "then you can burn to death" εννω στην αμερικανικη εκδοση λεει "welcοme to my barbecue" η οταν ο στρατιωτης τους βλεπει να δραπετευουν με τα chocobos,στην ιαπωνικη εκδοση λεει "son of a bitch" εννω στην αμερικανικη "son of a submariner".Στην τελικη οτι μεταφραση και να εχει το final fantasy vi ειναι απλα εκπληκτικο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γενικά αυτό με τους τίτλους δεν γινόταν μόνο στα παιχνίδια αλλά και σε ταινίες και σε άλλα πράγματα.

Περίεργο, ποτέ δεν το κατάλαβα...
 
f2bnp είπε:
Γενικά αυτό με τους τίτλους δεν γινόταν μόνο στα παιχνίδια αλλά και σε ταινίες και σε άλλα πράγματα.Περίεργο, ποτέ δεν το κατάλαβα...
Ούτε εγώ αλλά κάνω ορισμένες υποθέσεις. 1)Η Νιντέντο της Αμερικής δεν ήθελε να δείξει στους φαν της σειράς ότι υπήρχε κάποιο κενό μεταξύ την έλευση των παιχνιδιών, η μη διάδοση του διαδικτύου βοηθούσε σε αυτό. Με όσους παίκτες έχω μιλήσει από το εξωτερικό, δε γνώριζαν ποιο πραγματικά ήταν το επονομαζόμενο FF II και III στην Αμερική. 2)Τα επεισόδια ήταν ανεξάρτητα μεταξύ τους, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα σύγχησης ή μη κατανόησης του εκάστοτε παιχνιδιού, διαφορετικοί χαρακτήρες, κόσμοι, ιστορίες. 3)Δε θα ήθελα να γνωρίζω τις αντιδράσεις των φαν της Αμερικής, όταν θα αντιλαμβάνονταν πως έχουν χάσει ορισμένα επεισόδια της σειράς, θα λίντσαραν την Squaresoft της Αμερικής υποθέτω.
 
geo2004z είπε:
Ούτε εγώ αλλά κάνω ορισμένες υποθέσεις. 1)Η Νιντέντο της Αμερικής δεν ήθελε να δείξει στους φαν της σειράς ότι υπήρχε κάποιο κενό μεταξύ την έλευση των παιχνιδιών, η μη διάδοση του διαδικτύου βοηθούσε σε αυτό. Με όσους παίκτες έχω μιλήσει από το εξωτερικό, δε γνώριζαν ποιο πραγματικά ήταν το επονομαζόμενο FF II και III στην Αμερική. 2)Τα επεισόδια ήταν ανεξάρτητα μεταξύ τους, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα σύγχησης ή μη κατανόησης του εκάστοτε παιχνιδιού, διαφορετικοί χαρακτήρες, κόσμοι, ιστορίες. 3)Δε θα ήθελα να γνωρίζω τις αντιδράσεις των φαν της Αμερικής, όταν θα αντιλαμβάνονταν πως έχουν χάσει ορισμένα επεισόδια της σειράς, θα λίντσαραν την Squaresoft της Αμερικής υποθέτω.[/quoteΣυμφωνω με της υποθεσεις σου αλλα κανεις ενα μικρο λαθος.Τα επεισοδια οντως ηταν ανεξαρτητα μεταξυ τους,οποτε δεν υπηρχε προβλημα συγχησης αλλα το final fantasy IV κυκλοφορησε στην αμερικη το 1991 και το final fantasy VI που το ονομασαν III κυκλοφορησε το 1994 οποτε δεν γεινοταν να νομιζουν οτι πρωτα κυκλοφορησε το IV και μετα το III και δεν ηξεραν ποιο ειναι ποιο.Ωσο για το V ο λογος που δεν κυκλοφορησε ποτε για snes στην αμερικη ειναι η μεταφραση του απο την ιαπωνικη εκδοση συμφωνα με τον μεταφραστη Ted woolsey και οτι δεν ηταν αποδεκτο απο τον μεσο παικτη γιατι ηταν πολυπλοκο λογο του jobs system.Οποτε αποφασισαν να κυκλοφορησει το 1995 με την ονομασια final fantasy extreme και καλα οτι απευθηνετε σε παικτες που γουσταρουν την δυσκολια κτλ αλλα τελικα δεν κυκλοφορησε ποτε.Το 1997 η top dog εξουσιωδοτηθηκε απο την square να κυκλοφορησει το παιχνιδι στα pc που χρεισημοποιουν windows.Καποιες διαφωνιες στην πορεια ομως ματαιωσαν ξανα την κυκλοφορια του.Τον ιδιο χρονο καποιοι φανατικοι μετεφρασαν το παιχνιδι και κυκλοφορησε το μεταφρασμενο rom και μετα το 1999 κυκλοφορησε το final fantasy anthology για ps1.Μυστηριο παραμενει γιατι δεν κυκλοφορησε ποτε το final fantasy ΙΙ για nes.Μηπως φοβοταν οτι θα ξενιζε τους gamers ο περιεργος τροπος που ειχε το παιχνιδι να ανεβαζεις level στους χαρακτηρες και γενικα ολα τα στατιστικα τους;;;;κανεις δεν ξερει.
 
geo2004z είπε:
Ούτε εγώ αλλά κάνω ορισμένες υποθέσεις. 1)Η Νιντέντο της Αμερικής δεν ήθελε να δείξει στους φαν της σειράς ότι υπήρχε κάποιο κενό μεταξύ την έλευση των παιχνιδιών, η μη διάδοση του διαδικτύου βοηθούσε σε αυτό. Με όσους παίκτες έχω μιλήσει από το εξωτερικό, δε γνώριζαν ποιο πραγματικά ήταν το επονομαζόμενο FF II και III στην Αμερική. 2)Τα επεισόδια ήταν ανεξάρτητα μεταξύ τους, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα σύγχησης ή μη κατανόησης του εκάστοτε παιχνιδιού, διαφορετικοί χαρακτήρες, κόσμοι, ιστορίες. 3)Δε θα ήθελα να γνωρίζω τις αντιδράσεις των φαν της Αμερικής, όταν θα αντιλαμβάνονταν πως έχουν χάσει ορισμένα επεισόδια της σειράς, θα λίντσαραν την Squaresoft της Αμερικής υποθέτω.
Συμφωνω με της υποθεσεις σου.Τα επεισοδια οντως ηταν ανεξαρτητα μεταξυ τους,οποτε δεν υπηρχε προβλημα συγχησης αλλα το final fantasy IV κυκλοφορησε στην αμερικη το 1991 και το final fantasy VI που το ονομασαν III κυκλοφορησε το 1994 οποτε δεν γεινοταν να νομιζουν οτι πρωτα κυκλοφορησε το IV και μετα το III και δεν ηξεραν ποιο ειναι ποιο.Ωσο για το V ο λογος που δεν κυκλοφορησε ποτε για snes στην αμερικη ειναι η μεταφραση του απο την ιαπωνικη εκδοση συμφωνα με τον μεταφραστη Ted woolsey και οτι δεν ηταν αποδεκτο απο τον μεσο παικτη γιατι ηταν πολυπλοκο λογο του jobs system.Οποτε αποφασισαν να κυκλοφορησει το 1995 με την ονομασια final fantasy extreme και καλα οτι απευθηνετε σε παικτες που γουσταρουν την δυσκολια κτλ αλλα τελικα δεν κυκλοφορησε ποτε.Το 1997 η top dog εξουσιωδοτηθηκε απο την square να κυκλοφορησει το παιχνιδι στα pc που χρεισημοποιουν windows.Καποιες διαφωνιες στην πορεια ομως ματαιωσαν ξανα την κυκλοφορια του.Τον ιδιο χρονο καποιοι φανατικοι μετεφρασαν το παιχνιδι και κυκλοφορησε το μεταφρασμενο rom και μετα το 1999 κυκλοφορησε το final fantasy anthology για ps1.Μυστηριο παραμενει γιατι δεν κυκλοφορησε ποτε το final fantasy ΙΙ για nes.Μηπως φοβοταν οτι θα ξενιζε τους gamers ο περιεργος τροπος που ειχε το παιχνιδι να ανεβαζεις level στους χαρακτηρες και γενικα ολα τα στατιστικα τους;;;;κανεις δεν ξερει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πέρα απο την τελειότητα αυτου του παιχνιδιού σε όλους τους τομείς, αυτό που το ξεχωρίζει απο όλα τα άλλα είναι πως δεν περιστρέφονται όλα απο έναν κεντρικό ήρωα αλλά έχει 14 χαρακτήρες που οι 11 απο αυτούς έχουν την μοναδική τους ιστορία!Όσο μπαίνεις περισσότερο στο παιχνίδι τόσο ξετιλύγεται ο χαρακτήρας τους και το παρελθόν τους με διάφορες αποστολές που προκαλουν πολλά συναισθήματα , συγκίνησης, χαράς ,έκπληξης, οργής, είναι εκπληκτικά γραμμένη αυτή η ιστορία και γι αυτό για εμένα είναι το καλύτερο video game που έχει δημιουργηθεί ποτέ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ τίτλος, που λυπάμαι που δεν το έπαιξα στην εποχή που πρωτοβγήκε..
 
cloud είπε:
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ τίτλος, που λυπάμαι που δεν το έπαιξα στην εποχή που πρωτοβγήκε..
Nα ναι καλά αυτοί οι άγιοι άνθρωποι στο console club της καλλιθέας που μπορούσες να νοικιάσεις όλες αυτές τις εισαγώμενες παιχνιδάρες και έχουμε τώρα να νοσταλγούμε μοναδικές εποχές.:dribble:

http://www.ebay.co.uk/itm/251187732961?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p3984.m1426.l2649

πάντως πλέον οι τιμές στο ebay ξυρίζουν ανελέητα, μόνο με κανα θάμα απο καμιά αγγελία μπορείς να το αποκτήσεις πλέον...
 
Tupamaro είπε:
Nα ναι καλά αυτοί οι άγιοι άνθρωποι στο console club της καλλιθέας που μπορούσες να νοικιάσεις όλες αυτές τις εισαγώμενες παιχνιδάρες και έχουμε τώρα να νοσταλγούμε μοναδικές εποχές.:dribble:http://www.ebay.co.uk/itm/251187732961?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p3984.m1426.l2649

πάντως πλέον οι τιμές στο ebay ξυρίζουν ανελέητα, μόνο με κανα θάμα απο καμιά αγγελία μπορείς να το αποκτήσεις πλέον...
Δυστυχώς είμαι από επαρχία, και δεν είχα τέτοια..

Και για αγορά, αν θυμάμαι είχε περίπου 30 με 40, ίσως και 50.000δρχ (Περίπου 90 με 150?!!), πράγμα που το έκανε απαγορευτικό να το αγοράσω (PC δεν είχα για να το παίξω σε emulator..).. Άρα περίμενα μέχρι να βγει στο PS1.. :cry:
 
cloud είπε:
Δυστυχώς είμαι από επαρχία, και δεν είχα τέτοια..Και για αγορά, αν θυμάμαι είχε περίπου 30 με 40, ίσως και 50.000δρχ (Περίπου 90 με 150?!!), πράγμα που το έκανε απαγορευτικό να το αγοράσω (PC δεν είχα για να το παίξω σε emulator..).. Άρα περίμενα μέχρι να βγει στο PS1.. :cry:
50.000;Εγώ θυμάμαι μέχρι κάπου 30.000 πήγαιναν που δεν ήταν και λίγα λεφτά!Αλλά απο την άλλη το Final fantasy vi βγήκε μόνο στην αμερική άρα να το βρεις σε μαγαζί στην Ελλαδα θα ήταν κάτι το πολύ δύσκολο.Εντάξει πάντως, και για το ps1 δεν βγήκε πολύ αργά, μπορούσες και να αντιγράψεις κιόλας παιχνίδια εύκολα, μια χαρά σου έκατσε.:wink:
 
Tupamaro είπε:
50.000;Εγώ θυμάμαι μέχρι κάπου 30.000 πήγαιναν που δεν ήταν και λίγα λεφτά!Αλλά απο την άλλη το Final fantasy vi βγήκε μόνο στην αμερική άρα να το βρεις σε μαγαζί στην Ελλαδα θα ήταν κάτι το πολύ δύσκολο.Εντάξει πάντως, και για το ps1 δεν βγήκε πολύ αργά, μπορούσες και να αντιγράψεις κιόλας παιχνίδια εύκολα, μια χαρά σου έκατσε.:wink:
Σε κάτι διαφημίσεις στο GamePro το είχε πάρει το μάτι μου (Φυσικά ήταν το αμερικάνικο..), και ήταν η στα 30 η στα 40.000 δρχ.. Για το 50, η μάλλον το κλασικό 49,900 δεν βάζω το χέρι μου και στην φωτιά.. Όμως θυμάμαι ότι πρέπει να ήταν ο ακριβότερος τίτλος που είχα δει σε διαφήμιση στο SNES τίτλου GamePro!
 
Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει final fantasy iii που να παίζει σε PAL SNES κονσόλα χωρίς αντάπτορα NTSC σε PAL. To βρήκα σε ελληνικό κατάστημα για 199euro και μου είπαν οτι παίζει, φοβάμαι όμως μήπως δεν είναι αυθεντικό το cartidge.
 
niadruru είπε:
Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει final fantasy iii που να παίζει σε PAL SNES κονσόλα χωρίς αντάπτορα NTSC σε PAL. To βρήκα σε ελληνικό κατάστημα για 199euro και μου είπαν οτι παίζει, φοβάμαι όμως μήπως δεν είναι αυθεντικό το cartidge.
Ναι, δεν ειναι αυθεντικο και δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα για να το παρεις. Εαν θες να το παιξεις στο snes σου, καλυτερα να παρεις ενα flashcard που θα σου βγει και φθηνοτερα.
 
Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα χρήματα για να παίξεις το FF III, στον emulator θα το ευχαριστηθείς περισσότερο και είναι και τσάμπα.
 
geo2004z είπε:
Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα χρήματα για να παίξεις το FF III, στον emulator θα το ευχαριστηθείς περισσότερο και είναι και τσάμπα.
Ισχυει σε τεραστιο βαθμο αυτο, πολλα απο τα παλια παιχνιδια ρολων ειχαν τρομακτικα κακη μεταφραση και αποδοση. Η καλυτερη κινηση θα ηταν ειτε να παιξει ο φιλος το παιχνιδι στη gba μορφη του, ειτε μια εξαιρετικα μεταφρασμενη εκδοση του τιτλου που εχει το romhacking.
 
Πίσω
Μπλουζα