Διάβασα αρκετούς που ανέφεραν τη μουσική από το "Παρασκήνιο"..Εμένα πάλι,η συγκεκριμένη μουσική μου άρεσε,δεν με τρόμαζε.Αφού περίμενα να δω του τίτλους αρχής και μετά δεν θυμάμαι να συνεχίζω να βλέπω την συγκεκριμένη εκπομπή.Πάντως την αρχή δεν την έχανα!..
Κάτι που με φόβισε μικρό,ήταν οι "Καλικατζαροδουλειές" (νομίζω πως κάπου το 'χω ξαναγράψει).. Αν και horrorfan, η συγκεκριμένη σειρά με φόβισε!..ήμουν και 11,5 χρονών όταν προβλήθηκε!Ανεξήγητο!..Όπως και πιο παλιά,σε πιο μικρή ηλικία, με φόβιζε η σειρά "Τενεκεδούπολη" (ή "Ντενεκεδούπολη"?) Ειδικά το επεισόδιο που ο Βουτηρένιος κόντεψε να "λιώσει" από τις ακτίνες του ήλιου!..Από εκείνο το επεισόδιο και μετά δεν την ξαναείδα!..Πρέπει να είχα θέμα με τις μαριονέτες και τα κουκλοθέατρα!Δεν μου άρεσαν ποτέ (μάλλον τα φοβόμουν)..Τη "Φρουτοπία" δεν την φοβήθηκα,γιατί απλά δεν την παρακολούθησα. Είχα μεγαλώσει πια για να βλέπω,μαριονέτες/κούκλες και όλα τα παρεμφερή.
Αυτό που όμως με φόβιζε πάντα στη tv τότε στα 80s, ήταν αυτό το τεράστιο "Α" που έδειχνε στο πάνω μέρος της τηλεόρασης όταν επρόκειτο να ακολουθήσει σκηνή ακατάλληλη..Εμφανιζόταν πάντα 30 δεύτερα ή και 1 λεπτό πριν την τρομακτική σκηνή!..Είχε αργήσει μέχρι και 2 λεπτά!
Δεν θα ξεχάσω,πως όταν είδα το "Τα σημάδια του Δράκουλα",το βράδυ στον ύπνο μου (ποιον ύπνο δηλαδή!), συνέχεια αυτό το "Α" έβλεπα και ξυπνούσα.Και φυσικά φώναζα και τους δικούς μου να ΄ρθουν..Δεν κοιμήθηκε κανείς μας εκείνο το βράδυ!..Μου ΄λεγε ο πατέρας μου: "αν σε ξαναφήσω να δεις Δράκουλα.."!..
Μα δεν σκεφτόμουν σκηνές από την ταινία (μάλλον δεν προλάβαινα να τις σκεφτώ!)..Αυτό το καταραμένο "Α" ήταν που δεν μ'άφηνε να κοιμηθώ!.. Του το ΄λεγα κιόλας " Το 'Α' φοβάμαι, όχι την ταινία" (και καλά τώρα,για να μ'αφήνει να βλέπω τέτοιες ταινίες).
Έτυχε επίσης εκείνο το Σαββατόβραδο, πριν την ταινία που ήταν μετά τις 12, να έχουμε δει μια εκπομπή που είχε τότε (δεν μπορώ να θυμηθώ το τίτλο), κωμική ήταν με διάφορα ολιγόλεπτα σκετσάκια,με συνεντεύξεις καλλιτεχνών αν θυμάμαι καλά και άλλα διάφορα!..Σε ένα από τα σκετσάκια, έδειχνε έναν πίνακα με αριθμούς και γράμματα (σαν αυτόν που έχουν και οφθαλμίατροι στα ιατρεία τους) και τον ηθοποιό-γιατρό να δείχνει συνέχεια τα γραμματάκια και έναν άλλον ηθοποιό-ασθενής να απαντάει!..Αυτή η σκηνή ερχόταν συνέχεια στον ύπνο μου!..Μόνο που ο πίνακας είχε μόνο "Α" !..Πολλά "Α".. Μικρά,μεγάλα,τεράστια "Α"!..Ένας πίνακας γεμάτος "Α"!.. Δεν θα τρομάζατε και εσείς?..
Που θα μου πει ο πατέρας μου πως φοβήθηκα τον Κριστοφερ Λι και τον Δράκουλα! Ε, όχι!.. Το "Α" ήταν.. Και ο συνδυασμός του με την κωμική εκπομπή που είχε νωρίτερα! Αυτά με φόβισαν!..