Ρετρό καλλιστεία

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.792
Αντιδράσεις
4.276
Εχουμε διασπαρτα threads για πρωην σταρ Ελλας κτλ.

Επεσα πανω σε ενα φοβερο video απο τα Καλλιστεια 1980 με πρωταγωνιστες τον Οικονομου και την Τσοπεη στο Hilton.


Οτι πρεπει για να ξεκινησει κουβεντα (αβανταρω και την σημερινο δημοψηφισμα με κιτρινο/υπουλο τροπο ;) )
 
αργησε να βγει η ρουλα κανελοπουλου χαχαχαχα
 
Εισαι πολυ πονηρος, Wally! :D :D:D

Τι υποσυνειδητα μηνυματα προσπαθεις να περασεις σε σχεση με το δημοψηφισμα; :D

Ας ειναι! Θα επανελθω αυριο με υλικο για το θεμα σου.
 
Τα Πρωτα Ελληνικα Καλλιστεια

Αυτο το θεμα ειχα στο νου μου να το ανοιξω εγω, αλλα με προλαβε ο Wally! :cry:

Για την Ιστορια, τα πρωτα ελληνικα μεταπολεμικα Καλλιστεια ελαβαν χωρα τον Απριλιο του 1952 στο Ξενοδοχειο Μεγαλη Βρετανια. Τη βραδια παρουσιαζαν ο Γιωργος Παππας, ο Μιμης Φωτοπουλος και η Μελινα Μερκουρη.

Πολλα και εκλεκτα τα μελη της αθηναικης κοινωνιας με πρωτοστατουντες τον στρατηγο Παπαγο μετα της συζυγου του και τον υπουργο Σοφοκλη Βενιζελο.

Προεδρος της ελλανοδικου επιτροπης ηταν η Μαρικα Κοτοπουλη και αναμεσα στα μελη βρισκοταν ο Χατζηκυριακος Γκικας και η Αννα Συνοδινου.

Υστερα απο την παρελαση των υποψηφιων με βραδινες τουαλετες μεγαλων Οικων Μοδας, οπως Ευαγγελιδη - Κουρτιδη, Λιβανου, Τσουχλου κ.α., ακολουθει η παρελαση με μαγιω, οπου το κοινο ξεσηκωνεται απο θαυμασμο για τις καλλονες. Ας μην ξεχναμε οτι βρισκομαστε στο 1952!

Λιγο αργοτερα ανακοινωνονται τα αποτελεσματα:

Μις Ελλας 1952, η Βιργινια Πετμεζακη

Σταρ Ελλας 1952, η Νταιζη Μαυρακη

Αμεσως σεισθηκε η αιθουσα απο τις επευφημιες και η ορχηστρα αρχισε να παιζει το τραγουδι Ομορφη μου Ελληνιδα, που ειχε γραψει ο Μιμης Τραιφορος ειδικα για την περισταση.

Οι δυο αυτες πρωτες Μις, ευτυχησαν να παρουν σημαντικους τιτλους και στα Διεθνη Καλλιστεια που ακολουθησαν το καλοκαιρι της ιδιας χρονιας.

Η Βιργινια Πετμεζακη εξελεγη 3η Μις Ευρωπη και η Νταιζη Μαυρακη 3η Μις Υφηλιος!

Αυτη ηταν μια πρωτη γευση απο τα Ελληνικα Καλλιστεια και επεται συνεχεια....

1abc11a.jpg


Σταρ Ελλας 1952 - Νταιζη Μαυρακη
 
Εστεμμενες και Διασημες

Σημερα θα δουμε μερικες απο τις ωραιες γυναικες που δεν ελαμψαν μοναχα στη Γεφυρα της Ομορφιας, αλλα και πολυ αργοτερα στο καλλιτεχνικο στερεωμα.

Το 1954 εχουμε δυο αιθεριες υπαρξεις που εμελλε να κανουν και η δυο μεγαλη καριερα, η μια στο χωρο της υποκριτικης και η αλλη στο χωρο του νεοσυστατου τοτε, ελληνικου μοντελινγκ.

Σταρ Ελλας 1954, η Ρικα Διαλυνα, που εκεινη τη στιγμη ξεκινησε την πρωταγωνιστικη της καριερα.

Μις Ελλας 1954, η Εφη Μελα, μανεκεν διεθνων προδιαγραφων, ενα απο τα διασημοτερα στη χωρα μας, ηθοποιος για ενα διαστημα, και αργοτερα συζυγος του Γιαννη Τσεκλενη.

Το 1955 Σταρ Ελλας εκλεγεται η αγαπημενη ηθοποιος του φιλου μας, Στακοβιου, Σονια Ζωιδου. Η Σονια υστερα απο ενα μικρο χρονικο διαστημα που κατοικει στις Η.Π.Α., επιστρεφει στα πατρια εδαφη και γινεται πρωταγωνιστρια σε πολλες ταινιες, αλλα δυστυχως ταινιες που δεν ανηκουν στις πρωτοκλασατες εταιριες. Κυριοτερος και πιο χαρακτηριστικος, ο ρολος της ως πετρας του σκανδαλου, στην ταινια Ενας ηρωας με παντουφλες, διπλα στον μεγαλο Βασιλη Λογοθετιδη.

Τον Ιουνιο του 1959 γινεται το μεγαλο μπαμ!

Βρισκομαστε στα Αστερια Γλυφαδας με παρουσιαστες τον Λαμπρο Κωνστανταρα και τη Χριστινα Συλβα, οι οποιοι εκεινη την εποχη ζουν μαζι εναν παθιασμενο ερωτα. Ειναι της μοδας η καθε φιναλιστ να εχει κι ενα ψευδωνυμο (ή nickname, μια και βρισκομαστε σε φορουμ!). Βαλεντινη, Υακινθη, Γαλαζιος αγγελος, Νεγκρα, Καρυατις, Αγνουλα, και......Αμαρυλλις, ή αλλιως Ζωη Λασκαρη! Η Ζωη, που τοτε ακομα δεν ειχε λαβει το καλλιτεχνικο βαπτισμα και λεγοταν Κουρουκλη, εξελεγη Σταρ Ελλας 1959 και τα υπολοιπα ανηκουν πλεον στην Ιστορια....

Το 1961 εκλεγεται Σταρ Ελλας η Ρια Δελουτση. Η πανυψηλη Ρια, που το υψος της πλησιαζει το 1,80 ειναι ενα απο τα πιο ομορφα και κυριως απο τα πιο πιο εκρηκτικα θηλυκα του θεσμου! Μετα τα Καλλιστεια ξεκινα την καριερα της ως ηθοποιου και αργοτερα παντρευεται με τον συναδελφο της Βαγγελη Πλοιο.

Το 1962 Σταρ Ελλας ειναι η Χριστινα Αποστολου, μια ξανθια, λυγερη καλλονη που κανει κι αυτη το περασμα της στα κινηματογραφικα πλατω. Γνωστοτερος ρολος της στην ταινια Τυφλα να' χει ο Μαρλον Μπραντο, κοντα στο Θαναση Βεγγο, και στην ταινια Τριτη και 13, ως γραμματεας του Νικου Σταυριδη.

Υστερα απο το μεγαλο μπαμ του 1959, ακολουθει ενα ακομη μεγαλυτερο στις 20 Ιουνιου του 1964!

Η Τζενη Καρεζη στεφει τη Σταρ Ελλας 1964, Κυριακουλα Τσοπεη. (Συγνωμη, Wally, που σου τη χαλαω, αλλα δεν ειχε μετονομαστει ακομη σε Κορινα! :D ) Ωραιο δωρο αυτος ο τιτλος για την ομορφη μελαχροινη που εκεινη τη μερα εχει τα γενεθλια της!

Λιγες μερες αργοτερα, η Σταρ Ελλας αναχωρει για το Μαιαμι οπου γινεται ο διαγωνισμος για την αναδειξη της Μις Υφηλιος. Το παραμυθι ξεκινα και η Κορινα (εκει αλλαξε το ονομα :D ) νιωθει την καρδια της να χτυπα δυνατα καθως βλεπει να εκλεγονται οι αναπληρωματικες και εκεινη να παραμενει ακομα εκει περιμενοντας την καλη νεραιδα να την αγγιξει με το μαγικο ραβδι της. Και το θαυμα γινεται! Ο παρουσιαστης αναγγελλει:

Miss Universe 1964 is Miss Greece!

Mεσα σε παραληρημα ενθουσιασμου, η Κορινα στεφεται Μις Υφηλιος και καθεται στον μεγαλοπρεπη Θρονο της Ομορφιας. Οι συνδιαγωνιζομενες της σπευδουν να την αγκαλιασουν και να τη φιλησουν, με μονη εξαιρεση τη Μις Τουρκια, η οποια αρνειται να τη συγχαρει. Το πραττει πολυ αργοτερα, αναγκαστικα, υστερα απο τη γενικη κατακραυγη.

Η Κορινα Τσοπεη, δυστυχως για μας και ευτυχως για εκεινη, εζησε, δουλεψε, παντρευτηκε, στην Αμερικη και δεν επεστεψε παρα για μικρα χρονικα διαστηματα στην Ελλαδα, χαριζοντας μας μονο για λιγο την ομορφη και διακριτικη παρουσια της. Δεκα χρονια υστερα απο τον θριαμβο της, ο κινηματογραφικος φακος κατεγραψε το γλυκο της προσωπο και την αερινη κορμοστασια της, στην ταινια του Ερρικου Ανδρεου, Ψυχη και Σαρκα.

Η γυναικα αυτη, μας χαρισε τον μεγιστο καλλιστειακο τιτλο, κατι που δεν καταφερε καμια αλλη Ελληνιδα ποτε ξανα μεχρι στιγμης!
 
H Κορινα, για την οποια μιλησαμε πιο πανω, σε ενα βιντεο απο τη μαγικη εκεινη βραδυα του 1964 στον διαγωνισμο Μις Υφηλιος.

Απο το 3.44'' και μετα....

http://www.youtube.com/watch?v=XmryQk82LeA
 
Εστεμμενες και Διασημες (συνεχεια)

Ειναι 1967 και Σταρ Ελλας στεφεται η μελαχροινη Ελλια Καλλιγερακη απο τη Τζενη Καρεζη η οποια εχει στεψει αρκετες Σταρ! Το κοινο ξεσπα σε ενθουσιωδη χειροκροτηματα, μια που ειναι απο τις λιγες φορες που η γνωμη του ταυτιζεται απολυτα με της κριτικης επιτροπης.

Μεχρι να βγει ομως η τελικη αποφαση, εχει ηδη γινει κληρωση για την αναδειξη ενος τυχερου απο το κοινο ο οποιος κερδιζει ενα αυτοκινητο μαρκας Wartburg 1000, προσφορα της A.E. KAMMENOΣ.

Η Ελλια Καλλιγερακη ξεκινα αμεσως την καριερα της ως ηθοποιου και εμφανιζεται στο θεατρο, αλλα και στον κινηματογραφο σε αρκετες ταινιες του Κωστα Καραγιαννη πλαι στον Λαμπρο Κωνστανταρα.

Η Μιραντα Ζαφειροπουλου ειναι η Σταρ Ελλας 1968. Στεφεται απο τον Δημαρχο Αθηναιων Δημητριο Ριτσο, αλλα η στεψη προκαλει γελιο στο κοινο γιατι γινεται μετα δυσκολιας. Ο Δημαρχος δε φημιζεται για το μποι του και δυσκολευεται πολυ να φορεσει το στεμμα στη Μιραντα του 1,78.

Η Σταρ Ελλας ακολουθει το ονειρο της και κανει πολλες εμφανισεις στο Εθνικο Θεατρο, αλλα και σε φιλμ με πιο γνωστο το Μαριχουανα Στοπ.

Το 1971 η Κρητη μας δινει αλλη μια Σταρ Ελλας μεσα απο τα σπλαχνα της. Ως γνωστον, η ελληνικη μεγαλονησος εχει τροφοδοτησει κατα καιρους τα Καλλιστεια με πολλες Σταρ και Μις οπως σημερα η Βενεζουελα τροφοδοτει με νικητριες τα Διεθνη Καλλιστεια!

Τη βραδια παρουσιαζει ο Αγγελος Αντωνοπουλος και αναμεσα στα μελη της κριτικης επιτροπης παρεβρισκονται η Αλικη Βουγιουκλακη και ο Δημητρης Παπαμιχαηλ.

Σταρ Ελλας 1971 η Γωγω Ατζολετακη απο τη Σητεια της Κρητης. Πολυς λογος γινεται απο τις εφημεριδες για τη νεα Σταρ Ελλας τις μερες που ακολουθουν, γιατι η Γωγω ειναι ακομη μαθητρια του εξαταξιου Γυμνασιου και η στεψη τη βρισκει εν μεσω απολυτηριων εξετασεων.

Το 1971 εγκαινιαζεται ενας νεος τιτλος στα Ελληνικα Καλλιστεια, αυτος της Μις Γιανγκ και αφορα διαγωνιζομενες που ειναι το πολυ εως 18 χρονων. Τον τιτλο κερδιζει η μιγας , αλλα με ελληνικη υπηκοοτητα Ειρηνη Ραικου. Ο τιτλος της γινεται αποδεκτος απο το κοινο χωρις τα προβληματα που αναμενονταν λογω του χρωματος της Μις.

Λιγες μερες μετα τη βραδια των Καλλιστειων, ο Φρεντυ Γερμανος προσκαλει τη Γωγω και την Ειρηνη στην εκπομπη του Αλατι και Πιπερι. Τα δυο κοριτσια εμφανιζονται με μαθητικες ποδιες και μιλουν για την προσφατη εμπειρια τους στον Φρεντυ που οπως παντα, προσφερει μια πολυ ευχαριστη βραδια στο τηλεοπτικο κοινο.

Τα χρονια που ακολουθουν, η Μις Γιανγκ κανει καριερα στο τραγουδι και εμφανιζεται σε νυχτερινα κεντρα πλαι σε μεγαλα ονοματα.

Οσο για τη Σταρ Ελλας, Γωγω Ατζολετακη, γινεται μια απο τις πιο δημοφιλεις και αγαπημενες ηθοποιους μας και λιγο αργοτερα παντρευεται με το συναδελφο της Βασιλη Πλατακη.

kaligerakh.jpg


Σταρ Ελλας 1967 - Ελλια Καλλιγερακη

1_big.jpg


Σταρ Ελλας 1971 - Γωγω Ατζολετακη
 
παιδες,ριχτε μια ματια εδω.. http://www.pageantopolis.com/national/Greece_data.htm

Εγω να πω μονο οτι η μανα του Ελληνοπρεπεστατου Tommy Lee, Βουλα Παπαδημητριου ειχε λαβει μερος στα καλλιστεια του 1957,αλλα μεχρι τους ομιλους,καθως δεν εφτασε ουτε προημιτελικα(στην οχταδα δηλαδη)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ το Wikipedia που διαδιδει αισχρως οτι η Βουλαρα υπηρξε Μιςς Ελλας..

Προς τι αλλωστε?Να σαι μανα τετοιου...γιου αποτελει κορυφαια τιμη..(μις Ελλας εχουμε καμμια εξηνταρια,μανα Tommy Lee μονο μια!)

τι βικιπαιδειες και μπαρμπουτσαλα οταν μιλαει ο γερο-Ντον...
 
Για πολλά χρόνια, τα ελληνικά καλλιστεία διοργάνωνε η εφημερίδα «Απογευματινή».
 
Εστεμμενες και Διασημες (συνεχεια)

Το 1973 εχουμε πρωτοφανη πληθωρα επαθλων για τις νικητριες. Γνωστη εταιρια προσφερει μεχρι και μαρμαρινο τζακι για τη Σταρ Ελλας!

Τα αποτελεσματα ανακοινωνονται και....

Μις Ελλας 1973, η Κατερινα Παπαδημητριου

Σταρ Ελλας 1973, η Βανα Παπαδακη

Η Σταρ Ελλας αμεσως μετα την εκλογη της δεχεται προταση απο τη δισκογραφικη εταιρια LYRA για τον πρωτο της δισκο. Λιγα χρονια αργοτερα γινεται κυρια Δελουδη, συζυγος του γνωστου επιχειρηματια Γιαννη Δελουδη και το τραγουδι αποτελει πλεον γι' αυτην παρελθον.

Οσο για τη Μις Ελλας, κυριαρχει ως μοντελο στο χωρο της μοδας και της εντυπης και τηλεοπτικης διαφημισης. Πανω απ' ολα ομως κυριαρχει στην καρδια του Ζαχου Χατζηφωτιου, ο οποιος την κανει συζυγο του.

Το 1974 ειναι η μοναδικη χρονια απο την αρχη του θεσμου, που δε γινονται Καλλιστεια, λογω των γνωστων πολιτικων γεγονοτων.

Ειναι 1975 και φτανει η μερα οπου η Σταρ Ελλας 1973 πρεπει να παραδωσει το στεμμα της, αφου αρκετα το κρατησε και το χορτασε για δυο χρονια! Τη βραδια παρουσιαζει ο Τερενς Κουικ, ο Γιωργος Κατσαρος διευθυνει την ορχηστρα, και η Μαρινελλα οπως και η Μαριαννα Τολη αναλαμβανουν το τραγουδιστικο μερος. Την παρασταση κλεβει ομως ο υπεροχος Σταυρος Παραβας που εμφανιζεται με μια ξεκαρδιστικη παρλατα με θεμα τι αλλο; Τα Καλλιστεια!

Αναμεσα στις Σταρ και τις Μις, η Μαρια Τζομπανακη κερδιζει τον τιτλο της Αναπληρωματικης Μις Ελλας 1975. Η πορεια της ομορφης Μαριας ειναι γνωστη σε ολους, αφου λιγο μετα τα Καλλιστεια την κερδιζει το θεατρικο σανιδι κι εμεις μια πολυ καλη και αγαπημενη ηθοποιο.

Ειναι πια 1977 και η μεγαλη βραδια λαμβανει χωρα στο νεοδμητο Ξενοδοχειο Caravel.

Παρουσιαστες ο Κωστας Βουτσας και η Ελενη Ανουσακη σε ενα χαριτωμενο ντουετο που χαριζει γελιο και χαρα στους παρευρισκομενους αλλα και τους τηλεθεατες που παρακολουθουν τη βραδια μεχρι το τελος της στις 2.30΄το πρωι!

Σταρ Ελλας 1977, η Μαρια Σπαντιδακη.

Η ομορφη Μαρια ακολουθει το ονειρο της και κανει καριερα στο χωρο της υποκριτικης. Γινεται γνωστη επισης για τις πολυ τολμηρες τηλεοπτικες της εμφανισεις, οσον αφορα τα τοτε κοινωνικα και τηλεοπτικα δεδομενα.

Την επομενη χρονια, η εστεμμενη Μαρια επιφυλασσει μια μεγαλη εκπληξη στον χωρο των Καλλιστειων, αλλα γι' αυτο θα μιλησουμε σε αλλο post.

1_big.jpg


Σταρ Ελλας 1977 - Μαρια Σπαντιδακη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εστεμμενες και Διασημες

Τον Μαιο του 1978, το Ξενοδοχειο Hilton ειναι καταμεστο απο κοσμο για τη μεγαλη βραδια.

Παρουσιαστες η Κελλυ Σακακου και ο Τερενς Κουικ. Ο Γιαννης Παριος, η Δουκισσα και ο Θεμης Ανδρεαδης ειναι οι καλλιτεχνες που θα γεμισουν με τα τραγουδια τους τα κενα αναμεσα στις εμφανισεις των κοριτσιων.

Η Αριανα Δημητροπουλου ειναι η Μις Ελλας 1978. Μετα την εκλογη της γινεται παρουσιαστρια αμετρητων καλλιστειακων διαγωνισμων, μανεκεν και δημοσιογραφος, αρθρογραφωντας στο Λοιπον και σε πολλα αλλα εντυπα. Μια απο τις πιο γοητευτικες παρουσιες απο την αρχη του θεσμου και κυριως μια γυναικα με πολυ εντονη προσωπικοτητα. Το προσωπο της εγινε σημα κατατεθεν του διαγωνισμου.

Η γιορτη καλα κρατει μεσα στο Hilton, αλλα απ' εξω επικρατει πανζουρλισμος γιατι διαδηλωνουν οι φεμινιστριες. Και αυτο δε θα ηταν και τοσο περιεργο τελος παντων, αν στη διαδηλωση δε συμμετειχε και η Μαρια Σπαντιδακη, Σταρ Ελλας της προηγουμενης χρονιας!!

Η Μαρια κοβει την καλλιστειακη της κορδελα δηλωνοντας εναντια στο θεσμο εκμεταλλευσης του γυναικειου σωματος! Τοση μεταστροφη!!

Ειναι πια 1983, και η βραδια των Καλλιστειων λαμβανει χωρα αυτη τη φορα στο Ξενοδοχειο Caravel. Aναμεσα στα μελη της κριτικης επιτροπης ειναι ο Αλεκος Σακκελλαριος, η Σασα Νταριο, ο Κλεισθενης, ο Γιωργος Κατσαρος, η Ρικα Διαλυνα, και ο Γιαννης Γκιωνακης.

Η στιγμη των αποτελεσματων ερχεται και ειναι τα εξης:

Μις Γιανγκ 1983, Ελεάνα Παγούρα

Σταρ Ελλας 1983, Πλουσία Φαρφαράκη

Η Μις Γιανγκ χρονια αργοτερα, κατεβαζει τον τονο του επωνυμου της στην ληγουσα και γινεται Παιδι της Νυχτας, πλαι στον Κωστα Μυλωνα.

Οσο για τη Σταρ Ελλας, αυτη ειναι που τα αλλαζει σχεδον ολα! Απο Πλουσια Φαρφαρακη γινεται Σια Φαρακη και ενα απο τα πιο γνωστα προσωπα της δεκαετιας του '80 στην.....υποκριτικη.

Το 1984 την καλλιστειακη βραδια παρουσιαζει η γνωστη πια και μη εξαιρεταια, Μις Ελλας 1978, Αριανα Δημητροπουλου, για την οποια μιλησαμε λιγο πιο πανω.

Το καλλιτεχνικο προγραμμα ειναι απο τα πιο πλουσια που εγιναν ποτε, με ονοματα οπως, Μπεσυ Αργυρακη, Λευτερης Πανταζης, Αννα Βισση, Ζανετ Καπουγια, Λιζετα Νικολαου, Σοφη Ζανινου, Γιωργος Γερολυματος, Γιωργος Κοινουσης, Κωστας Βενετσανος. Αυτοι οι ολιγοι!

Μις Ελλας 1984, Βασιλικη Μπαρμπα

Σταρ Ελλας 1984, Πεγκυ Δογανη

Η πορεια της Μις Ελλας, Βανας (πλεον) Μπαρμπα, στον καλλιτεχνικο χωρο ειναι λιγο - πολυ γνωστη σε ολους μας. Η Βανα μαζι με μερικες ακομα εκρηκτικες γυναικειες παρουσιες, σφραγισε στον τομεα της τη δεκαετια του '80.

Η Σταρ Ελλας, Πεγκυ Δογανη αξιοποιησε τον μεγιστο ελληνικο καλλιστειακο της τιτλο κανοντας καριερα ως μανεκεν. Το 1986 εκανε ενα περασμα απο τη δημοφιλη σειρα Μανταμ Σουσου στο επεισοδιο που γινεται η λαμπρη δεξιωση στη βιλλα της Σουσους.

Η Πεγκυ ηταν μονο 34 χρονων οταν εφυγε απο τη ζωη, χτυπημενη απο την επαρατο νοσο, γραφοντας την πιο σκοτεινη σελιδα στην ιστορια του θεσμου.

Παμε στο 1986 και στο Ξενοδοχειο Intercontinental.

Τη βραδια παρουσιαζουν η Μαρια Αλιφερη και η Αριανα Δημητροπουλου που εχει γινει πια εξπερ στην παρουσιαση! Μελη της επιτροπης, η Αννα Καλουτα, ο Νικος Φωσκολος, η Κικη Σεγδιτσα, ο Κλεισθενης, και ο Βασιλης Χριστοδουλου.

Γ΄αναπληρωματικη Μις Ελλας, η Χριστινα Αλεξανιαν.

Η γλυκια Χριστινα μπορει να μην πηρε εναν σπουδαιο τιτλο, αλλα καταφερε με τα χρονια να εχει μια καλη και σταθερη πορεια στο χωρο της υποκριτικης τεχνης.

Την αμεσως επομενη χρονια, το 1987, αναμεσα στους πολλους καλλιτεχνες που πλαισιωνουν τη βραδια, ειναι και μια παλια γνωριμη των Καλλιστειων. Η πρωτη Μις Γιανγκ Ελλας, η μιγας Ειρηνη Ραικου που απεκτησε τον τιτλο αυτο το 1971. Μετα την εξαργυρωση του τιτλου της επιστρεφει απο Καναδα και Ν. Υορκη κανοντας μια εντυπωσιακη τραγουδιστικη εμφανιση, και οχι μονο!

Γ΄αναπληρωματικη Μις Ελλας, η Βερόνικα Αργεντζή.

Εδω ισχυουν για τη Βερονικα οσα περιπου και για τη Χριστινα, λιγο πιο πανω. Η Βερονικα ακολουθησε και αυτη το επαγγελμα της ηθοποιου αφου πρωτα μετεθεσε τον τονο του επιθετου της στο "ε"!

Το 1988 παρουσιαστρια ειναι και παλι η Αριανα Δημητροπουλου μαζι με τον Χρηστο Οικονομου. Η εκδηλωση αυτη τη φορα καλυπτεται απο τον Ραδιοφωνικο Σταθμο 9,84, αφου εδω και αρκετα χρονια, και συγκεκριμενα απο το 1982, δεν καλυπτεται τηλεοπτικα λογω....Αλλαγης.

Μις Γιανγκ 1988, η Ταρια Μπουρα

Β΄αναπληρωματικη Μις Ελλας 1988, η Βικυ Γεροθοδωρου.

Η Ταρια εγινε γνωστη ηθοποιος και συντροφος του Σταθη Ψαλτη.

Η πανεμορφη Βικυ μετα την εκλογη της, εγινε γνωστο μανεκεν, μα πανω απ' ολα, αργοτερα ευτυχησε να δει τους στιχους της να γινονται τραγουδια.

Αλλα το καλυτερο ολων βεβαια, ειναι οτι εκλεψε για παντα την καρδια του Δημητρη Σαραβακου που την εκανε γυναικα του και μητερα των παιδιων του!

Greece_1978-Miss-Star-Young.jpg


Πρωτη αριστερα η Μις Ελλας 1978, Αριανα Δημητροπουλου

gerothodorou.jpg


Β΄αναπλ. Μις Ελλας 1988 - Βικυ Γεροθοδωρου
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διασημες διχως Στεμμα

Και αφου ολοκληρωθηκε η παρελαση των εστεμμενων διασημων, οχι στην πασαρελα αυτη τη φορα, αλλα στο φορουμ, ας δουμε ποιες διασημες και ωραιες περασαν απο τα ελληνικα Καλλιστεια χωρις να κατορθωσουν να φορεσουν το πολυποθητο στεμμα.

Πρωτη και καλυτερη η γνωστη σε ολους μας και αφανταστα ταλαντουχα κατ΄εμε, Μαρω Κοντου. Η Μαρω περι τα μεσα της δεκαετιας του '50 ειχε δηλωσει συμμετοχη στο διαγωνισμο, αλλα δεν μπηκε στην τελικη δωδεκαδα.

Η ηθοποιος Αννα Ιασωνιδου διαγωνιστηκε στον τελικο του 1964 πλαι στην Κορινα Τσοπεη.

Η ηθοποιος Αλεκα Λαμπρινου δηλωσε συμμετοχη στα Καλλιστεια του 1972.

Η ηθοποιος Ισμηνη Καλεση ηταν αναμεσα στις 20 επικρατεστερες για το 1975. Την ιδια χρονια η Λαουρα Χατζηβαγγελη, ειχε δηλωσει κι αυτη συμμετοχη. Η πανεμορφη Λαουρα εγινε η Νο 1 περσονα στο χωρο της μοδας και της διαφημισης μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του '80.

Το 1976 ηταν η σειρα της Μαιρης Βιδαλη να κανει το περασμα της απο τα ελληνικα Καλλιστεια.

Η τραγουδιστρια Λιτσα Γιαγκουση ηταν στην τελικη δωδεκαδα το 1981.

Ισως να υπαρχουν και καποιες αλλες ωραιες και επιδοξες Σταρ και Μις, που το ονομα τους μας λεει κατι, αλλα αυτες ειναι οι πιο γνωστες.

2033.JPG


Αλεκα Λαμπρινου
 
Οι Αντιδραστικες

Στο θεσμο των ελληνικων Καλλιστειων, υστερα απο την απονομη των τιτλων, υπηρξαν φορες που σε καποιες φιναλιστ δεν αρεσε καθολου η τελικη καταταξη.

Θεωρωντας οτι αδικηθηκαν αντεδρασαν ηπια η εντονα ζητωντας το δικιο τους. Τωρα, εαν αυτο το δικιο οντως υφιστατο η ανηκε στη σφαιρα της φαντασιας της καθε μιας απο αυτες, ειναι ενα ζητημα που σιγουρα δε γινεται να εξετασουμε εδω για πολλους λογους.

Πρωτος λογος βεβαια, ειναι το υποκειμενικο της Ομορφιας (μεχρι ενος σημειου, παντοτε).

Καταθετοντας την προσωπικη μου αποψη και μονο, εχω δει πολλες αδικιες στον Διαγωνισμο. Αδικιες που εβγαζαν ματι, κατα τα λεγομενα. Κουκλαρες χωρις καν εναν ασημαντο τιτλο, απο τη μια, και Σταρ Ελλας που θα επρεπε να βρισκονται σπιτι τους, απο την αλλη! :)

Την πρωτη αντιδραση εχουμε το 1975 απο την Μπελλα Αδαμοπουλου που φερει τον καθολου ευκαταφρονητο τιτλο της Μις Ελλας. Οπως φαινεται, ο τιτλος αυτος δεν αρεσει καθολου στη Μπελλα, η οποια στοχευει σε πρωτια και μονο.

Αμεσως μετα την στεψη των νικητριων, η Μις Ελλας πετα την ανθοδεσμη, βγαζει την κορδελλα της και αποχωρει εκνευρισμενη προς τα καμαρινια. Φυσικα στην αιθουσα γινεται σουσουρο, αλλα και στην τηλεοραση οι τηλεθεατες μενουν με το στομα ανοιχτο, μετα απο την τοτε πρωτοφανη αντιδραση. Το θεμα φτανει στις εφημεριδες και τα περιοδικα και ξεκινα ψυχρος πολεμος μεταξυ της Μπελλας και της Σταρ Ελλας 1975, Αφροδιτης Κατσουλη.

Οι πιο εντονες βολες προερχονται απο τη μερια της Μπελλας και η Αφροδιτη προσπαθει πολλες φορες να κρατησει την ψυχραιμια της, κατι οχι ιδιαιτερα δυσκολο οταν βρισκεσαι στη θεση του νικητη!

Περνουν πολλες μερες με καθημερινα δημοσιευματα στον ελληνικο Τυπο για τις δυο πρωτες νικητριες, ωσπου η Μπελλα υπαναχωρει. Σκεφτεται ισως τον πολυ μεγαλο τιτλο της Μις Ελλας, που αρνηθηκε, σκεφτεται ισως τα ταξιδια που χανει, και στελνει μια επιστολη στην Απογευματινη.

Στην επιστολη αυτη δηλωνει μετανοια και ζητα ξανα τον χαμενο της τιτλο.

Δεν της το αρνειται κανεις αυτο, η Μπελλα γινεται ξανα Μις Ελλας και επισημως, και το θεμα ληγει εκει.

Ληγει ομως μονο για το 1975, γιατι το παραδειγμα της Μπελλας ακολουθειται ξανα την αμεσως επομενη χρονια. Κι αυτη τη φορα οχι απο μια, αλλα απο δυο φιναλιστ!

Ειναι 1976 και μετα τα αποτελεσματα υπαρχουν δυο νεαρες που δε συμφωνουν καθολου με αυτα. Η Μπετυ Μουλίνου και η Θεωνη Παπαργυριου, οι οποιες δεν καταφερνουν να παρουν τιτλο. Πιστευουν οτι εχει συντελεσθει καταφωρη αδικια σε βαρος τους και αντιδρουν δυναμικα.

Βρισκουν δικηγορο, με τη βοηθεια του συντασσουν και υπογραφουν μια επιστολη προς τους εκπροσωπους του Τυπου, κι επειτα οργανωνουν πρες - κονφερανς. Σκοπος τους να καταγγειλουν τα κακως κειμενα του θεσμου.

Φτανει το απογευμα της πρες - κονφερανς, αλλα οι δυο ωραιες φιναλιστ ειναι λιγακι ατυχες γιατι στα Εξαρχεια εχουν αναψει φωτιες, υπαρχουν δακρυγονα και εχει αποκλεισθει με οδοφραγματα η Ακαδημιας. Πολυ δυσαρεστο αυτο γιατι η συναντηση με τους δημοσιογραφους γινεται ακριβως εκει! Πραγματοποιειται τελικα μετ' εμποδιων, πολλη καθυστερηση και πολλους αποντες.

Αποτελεσμα; Μηδεν!

Ετσι αυτη η μεγαλεπηβολη αντιδραση περνα στην Ιστορια του θεσμου.

Το επομενο κρουσμα ειναι πολυ μικροτερου βεληνεκους και ερχεται το 1982. Τις βολες πυροδοτει η Μις Ελλας, Ανθη Πριοβόλου, η οποια ειναι σιγουρη για την πρωτη θεση. Αγανακτισμενη δηλωνει στον ρεπορτερ της Απογευματινης, οτι αξιζε να βγει Σταρ Ελλας.

Το θεμα ομως ληγει εκει, χωρις εκτροπα και επακολουθα, αυτη τη φορα.

Τρια χρονια αργοτερα, το 1985, η Α΄αναπληρωματικη Μις Ελλας, Μαρια Μυκονιατη, αντιδρα με τον ιδιο τροπο που αντεδρασε η πρωτοστατησασα Μπελλα, δεκα χρονια πριν.

Η ξανθια Μαρια αποποειται τον τιτλο της και απειλει θεους και δαιμονες λεγοντας οτι θα φτασει μεχρι τη Μελινα Μερκουρη, τοτε υπουργο Πολιτισμου.

Μεγαλυτερο της επιχειρημα για την αδικια που υπεστη, ειναι οτι η Σταρ Ελλας, Σαμπινα Δαμιανιδου, δεν εχει ελληνικη, αλλα γερμανικη υπηκοοτητα. Η Σαμπινα ειναι κορη Ελληνων μεταναστων απο τη Γερμανια, διαπιστωνεται ομως οτι η ιδια φερει υπηκοοτητα ελληνικη!

Αποτελεσμα ειναι η Μαρια να παραμεινει χωρις τιτλο, αφου παραμενει αμετανοητη και το ολο ζητημα να τελειωσει εκει.

Greece_1975-Miss.jpg


Η Μπελλα του τοτε....

adamopoulou_08-11.jpg


....και του σημερα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1980 - Η Μεγαλη Συναντηση

Ειναι 1980 και ενω ξεκινουν οι πρωτες ετοιμασιες για τα Καλλιστεια της χρονιας αυτης, η διοργανωτρια εφημεριδα Απογευματινη και ο Γιωργος Πρεβελακης (η ψυχη του ελληνικου θεσμου) εχουν μια πρωτοτυπη ιδεα. Να καλεσουν ολες τις Σταρ Ελλας απο το 1952 μεχρι και το 1979 και να αποτελεσουν αυτες την κριτικη επιτροπη για φετος.

Το εργο τους δυσκολο και επιπονο γιατι πολλες Σταρ εχουν χαθει τελειως απο το προσκηνιο, αλλες εχουν παντρευτει και δε θελουν να επιστρεψουν ουτε για μια βραδια στο χωρο των Καλλιστειων, αλλες ζουνε πολυ μακρια, αλλες ειναι αρνητικες και απροθυμες, κ.τ.λ.

Για τις Σταρ Ελλας που δεν υπαρχει κανενα στοιχειο για το που βρισκονται, η Απογευματινη δημοσιευει προσκληση με την ελπιδα οχι μονο να τη διαβασουν, αλλα και να την αποδεχτουν.

Υστερα απο αρκετο καιρο και ακομα περισσοτερο κοπο, πολλες Σταρ εντοπιζονται και ειναι ετοιμες για τη μεγαλη βραδια.

Ρικα Διαλυνα - 1954

Μαριλυ Καλιμοπουλου - 1958

Ζωη Λασκαρη - 1959

Μαγδα Πασαλογλου - 1960

Ρια Δελουτση - 1961

Κορινα Τσοπεη - 1964

Κατια Μπαλαφουτα - 1966

Ελλια Καλλιγερακη - 1967

Ελενα Αλεξοπουλου - 1969

Βιβη Αλεξοπουλου - 1970

Γωγω Ατζολετακη - 1971

Νανσυ Καπετανακη - 1972

Βανα Παπαδακη - 1973

Αφροδιτη Κατσουλη - 1975

Μαριετα Κουντουρακη - 1978

Κατια Κουκιδου - 1979

Οι παραπανω Σταρ Ελλας μαζι με την εκπροσωπο της Απογευματινης, Λουη Πασαλαρη, αποτελουν πλεον την επιτροπη που θα αναδειξει τις νικητριες για το 1980.

Ολες οι παλιες Σταρ ειναι πιο ωριμες, πιο κατασταλαγμενες και πολυ ομορφες, ακομα και οι παλαιοτερες. Ο χρονος τους εχει φερθει οσο καλυτερα γινεται χωρις να αφησει εντονα τα χναρια του στο προσωπο τους. Ανταλλασσουν τις εμπειριες τους, οχι μονο απο τα Καλλιστεια, αλλα και απο τα μετεπειτα χρονια. Για καποιες, ο τιτλος ειναι μια γλυκια αναμνηση χωρις να εχει επιφερει μεγαλες αλλαγες στη ζωη τους, και για καποιες αλλες ο τιτλος αυτος την εχει αλλαξει ριζικα.

Τη βραδια του τελικου οργανωνει, παρουσιαζει, σκηνοθετει, ο ηθοποιος και σκηνοθετης του Εθνικου Θεατρου, Δημητρης Μαλαβετας. Απορριπτει εξ' αρχης καθε ιδεα περι τραγουδιστων, show και μπαλετων και στηνει ενα non - stop προγραμμα οπου κυριαρχει το σπικαζ και οι τεραστιες οθονες. Το αποκορυφωμα ομως, ειναι η οπτικοακουστικη ανασκοπηση της περιοδου 1952 - 1979.

Η βραδια στεφεται απο πολυ μεγαλη επιτυχια και σημειωνει ρεκορ τηλεθεασης.

Στο τελος της, ακομα μια ωραια νεαρη γυναικα προστιθεται στον μακρυ καταλογο των Σταρ Ελλας. Ειναι η Ρουλα Κανελλοπουλου και το ονειρο γι' αυτην μολις αρχιζει....
 
τουλαχιστον,οσον αφορα τις αντιδρασεις,δεν πεταγαν παπουτσια τοτε για να πανε να γινουν....Τζουλιες μετεπειτα..καλως η κακως..

ΥΓ.Η Μπελλα παραμενει bellisima..ααααααχχχχχχχ.....
 
Eνα σπανιο και συλλεκτικο βιντεο με τη συμμετοχη των Σταρ Ελλας στο διαγωνισμο Μις Υφηλιος, απο το 1952 εως το 2010. Δηλαδη ολων!

 
Θελετε να δειτε τη Μαρια Τζομπανακη, τη Μπελλα Αδαμοπουλου, τη Μιραντα Ζαφειροπουλου, την Κορινα Τσοπεη και πολλες αλλες καλλονες την ωρα των ετοιμασιων τους για τη μεγαλη βραδια των Καλλιστειων, αλλα και την ωρα που στεφονται;

Το Εθνικο Οπτικοακουστικο Αρχειο (ΕΟΑ), εχει αμετρητα σπανια ντοκουμεντα απο ρετρο Καλλιστεια, και οχι μονο. Ντοκουμεντα που δεν υπηρχε περιπτωση να δουμε πουθενα και που εμενα με εκαναν να καθομαι με τις ωρες μπροστα σ' αυτο το τοσο αξιολογο site. Τα θεματα του πολλα και ποικιλα, αλλα αφου εδω μιλαμε για διαγωνισμους ομορφιας, πατηστε Καλλιστεια στην Αναζητηση του ΕΟΑ και θα δειτε οσα δεν περιμενατε ποτε οτι θα βλεπατε.

Αυτο ειναι ενα μικρο δειγμα:

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3734&thid=17307

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3237&thid=16512
 
Φοβερο site η προσπαθεια του οποιου δεν φαινεται να εχει διαφημιστει σωστα!

Να σαι καλα Bambi
 
Αυτες τις μερες επεσε στα χερια μου εντελως αναπαντεχα, ενα τευχος του περιοδικου Ρομαντσο. Τευχος 2088, Τριτη 12 Απριλιου 1983 και στο εξωφυλλο η Μιμη Ντενιση.

Μεσα ειχε ενα πολυσελιδο αφιερωμα στα Καλλιστεια του 1983 και τις φιναλιστ τους. Αναμεσα στις δωδεκα κοπελες διεκρινα και τρεις που εγιναν γνωστες μεσα απο το χωρο του θεαματος και γι' αυτο παραθετω ακριβως οσα γραφονται για την καθεμια:

Μαιρη Μηλιαρεση (ετων 19)....Η Μαιρη λιγες μερες αργοτερα εξελεγη Β' Αναπληρωματικη Μις Ελλας.


Απο χομπυ δουλευω σαν μανεκεν. Ο λογος που επιδιωκω τον τιτλο ειναι να κανω καποιες γνωριμιες αξιολογες, που παντα ειναι χρησιμες για οποιαδηποτε επαγγελματικη δραστηριοτητα και ιδιαιτερα μεσα στο χωρο της μοδας, που παρουσιαζει κι αυτος πολλα προβληματα.

Ελεανα Παγουρα (ετων 17)....Η Ελεανα λιγες μερες αργοτερα εξελεγη Μις Γιανγκ.


Γεματη αυτοπεποιθηση, η ομορφη Ελεανα, ειναι πολυ σιγουρη για τον εαυτο της. Εχει ηδη παιξει στην TV. Παντως τα σχεδια της για το μελλον δεν ειναι ακομα κατασταλαγμενα.

Σια Φαρφαρακη (ετων 18)....Η Σια λιγες μερες αργοτερα εξελεγη Σταρ Ελλας.


Θεωρω πως τα Καλλιστεια ειναι ενα μεσο προβολης για να συνεχισω επαγγελματικα και οχι ερασιτεχνικα οπως ως τα τωρα, το επαγγελμα του μανεκεν. Δεν σας κρυβω πως θα προτιμουσα να γινω αεροσυνοδος και θα το επιδιωξω.
 
Πίσω
Μπλουζα