Οι σταρ και τα παιδιά τους!

Μ' αυτά τα χοντροπάπουτσα πώς να μην πατάει γερά στα πόδια του ο νεαρός Μικελάντζελο? (Γιατί βασανίζουν τα παιδιά τους με τέτοια ονόματα μερικές διασήμότητες? Καλά, το μικρό φαντάζομαι Μιχάλη θα τον φωνάζανε)
 
Για να καταλάβω δηλαδή, η κύρια ασχολία του νεαρού ήταν το clubbing από το οποίο ξέκλεβε χρόνο για να δει την ταινία? Διότι αυτό καταλαβαίνω. Και τη μέρα μπάσκετ. Για μελέτη ούτε κουβέντα. Ανήκει στα αμελέτητα :p
 
Μετα το "εξειξε" εχουμε και το "τρισευτιχισμενη" χωρια που λειπει το κομμα απο το "οτι" και, κατα πως φαινεται, προκειται για το ιδιο περιοδικο. Αληθεια, ποιο ηταν;
Μπορεί να εννοούσε "τρισεντοιχισμένη"
 
Είναι φανερό από τη φωτογραφία των κυριών Βόσσου και θυγατρός ότι όντως έχουν πάρα πολλές κοινές εξόδους για φαγητό όπως μας πληροφορεί και το κείμενο.

(Μη μου πείτε "κοίτα τα δικά σου κιλά πριν σχολιάσεις των άλλων. Πρώτον, "έκαστος των ανθρώπων δύο πήρας φέρει, την μεν έμπροσθεν τη δε όπισθεν....". Δεύτερον, τα ελεφαντίσια κιλά αποκτήθηκαν με σπιτικό φαγητό και είναι αποτέλεσμα κατα μόνας αμαρτημάτων :) )
 
"έκαστος των ανθρώπων δύο πήρας φέρει, την μεν έμπροσθεν τη δε όπισθεν....". 
Εντάξει, δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό και γενικά σε κάθε τρίτο σχόλιο του Ελέφαντα ανοίγω λεξικό. 

Αλλά μπορώ πάντα να πατήσω ένα γελακι, ότι και καλά κατάλαβα και τι αστεία που τα λέτε και τέτοια... ??
 
Μπα... βλέπω ίσως θυμόμουνα λάθος την αρχή, εκτός αν έτσι έγραφε εκεί που το διάβασα εγώ (παρακαλώ να λείπουν τα κακεντρεχή σχόλια στυλ "από το χειρόγραφο του Αισώπου?"). Το νόημα δεν αλλάζει.
 
Πῆραι δύο
Ἀνθρώπων ἕκαστος δύο πήρας φέρει, τὴν μὲν ἔμπροσθεν, τὴν δὲ ὄπισθεν, γέμει δὲ κακῶν ἑκατέρα΄ ἀλλ' ἡ μὲν ἔμπροσθεν ἀλλοτρίων, ἡ δὲ ὄπισθεν τῶν αὐτοῦ τοῦ φέροντος. Καὶ διὰ τοῦτο οἱ ἄνθρωποι τὰ μὲν ἑαυτῶν κακὰ οὐχ ὁρῶσι, τὰ δὲ ἀλλότρια πάνυ ἀκριβῶς θεῶνται.
Δυο σάκους σ’ όλη τη ζωή μόνοι μας κουβαλούμε:
έναν μπροστά έναν πίσω μας, με κόπο τους βαστούμε.
Ο πίσω σάκος ξέχειλος κακά που ’ναι δικά μας.
Γεμάτος ξένα ο μπροστινός κι αυτά πιάνει η ματιά μας…

(Πηγή με έμμετρη μετάφραση: http://100mythoi.blogspot.com/2013/10/blog-post_20.html ). Θα προτιμούσα να είχε άλλη λέξη η μετάφραση, ας πούμε "λάθη", όχι "κακά" διότι παρεξηγείταi :p

Και μία άσχετη και ελαφρώς ακατάλληλη retroανάμνηση την οποία για τους δύο αυτούς λόγους τη γράφω σε spoiler

Καλοκαίρι του 1978, το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν είχε ανεβάσει το σπονδυλωτό έργο του Πάρη Τακόπουλου "Ένα αίσιον συνοικέσιον και άλλα εγκεφαλικά επεισόδια". Μια μέρα στο ακροατήριο ήταν κι ο ελέφαντας που εκείνη την εποχή προσπαθούσε να μη χάνει παράσταση του Θ.Τ.  Ένα απο τα εγκεφαλικά επεισόδια ήταν διάλογος / καυγάς ενός ζευγαριού, μάλλον της καλής κοινωνίας, και σ' ένα σημείο ο σύζυγος, τον οποίο μάλωνε η γυναίκα του, της είπε "'Εκαστος των ανθρώπων δύο πήρας φέρει την μεν έμπροσθεν την δε όπισθεν" για να του απαντήσει αυτή "Εσένα εκεί το μυαλό σου, στην όπισθεν... αλλά έννοια σου, αυτή την πείρα δεν θα την αποκτήσεις ποτέ". Ήταν τόσο απρόσμενη η ατάκα και την ξεφούρνισε με τέτοιο στυλ η ηθοποιός (είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ήταν η Ρένη Πιττακή, καταπληκτική ηθοποιός, από τις καλύτερες της εποχής, αν και ήταν γνωστή κυρίως στο κοινό του Θ.Τ.) που πεθάναμε όλοι από τα γέλια. Βέβαια βοηθούσε ότι τότε όλοι στο ακροατήριο ξέρανε τη λέξη "πήρα" και την αρχή του Αισώπειου μύθου (μέχρι το "φέρει" ) που ήταν παροιμιακή έκφραση
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πολύ ωραίο ελέφαντα δεν το ξέρα ότι οι αρχαίοι είχαν ρήση ...για τον ποπό και την μπάκα! (αλλά πιστεύω ότι οι φέροντες μπάκα ήταν λιγότεροι στην αρχαιότητα απ ότι σήμερα.) 
 
Το ψυχογράφημα του συντάκτη ποιος θα το κάνει...

(uskoke, γι' αυτό είπα καλύτερα να μην έλεγε για "κακά" διότι παρεξηγείται. Ο Αίσωπος έκανε ηθικό κήρυγμα (καλά του κάνανε και τον ρίξανε στο γκρεμό οι Δελφιώτες).
 
Εμ φυσικά η μητέρα του θα είναι μπροστά από την ορχήστρα. Έτσι ήταν και στην πραγματικότητα. Βέβαια η τραγουδίστρια θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη φιγούρα από τους κιθαρίστα και ντράμερ όχι λόγω υποκειμενικότητας αλλά λόγω προοπτικής, Άρα (βάζοντας το ψυχιατρικό μου καπέλο) κάνω τη διάγνωση ότι ο νεαρός ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ τη μητέρα του φτιάχνοντάς την ισομεγέθη με τους πισινούς της. Αμ' τι? Μόνο ο συντάκτης θα κάνει αναλύσεις και φυχογραφήματα της δεκάρας?
 
Ποιο περιοδικό παρουσίαζε ζωγραφιές από παιδια διασήμων για τους γονείς τους;

Μου άρεσαν οι ζωγραφιές των παιδιών που ειδα παραπάνω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα