Goodbye Sir Sean Connery

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.790
Αντιδράσεις
1.727




 
Σπουδαίος ηθοποιός!

Καλό ταξίδι στο Φως...


Ο Θεός να τον αναπαύσει γαλήνια στην αγκαλιά του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ηθοποιός με κεφαλαία. Οταν κατάλαβε ότι δε μπορεί πλέον, σταμάτησε. Ακόμα και στο League of extraordinary gentlemen(η τελευταία του ταινία) σήκωσε όλη την ταινία μόνος του παρά το ότι διαφαινόταν πατάτα (η ταινία) και την έκανε αρκετά αξιόλογη. Δε μ'αρεσε στα James bond, αλλά σε άλλες ταινίες. Παράδειγμα, δείτε τους Αδιάφθορους ή το Βράχο (ή το Finding Forester που ηταν από τις τελευταίες του 20 χρόνια πριν). Θεωρώ πώς φάνηκε το μεγαλείο του αφου έπιασε τα 50 του, όπως περίπου συνέβη και με τον Κλιντ Ιστγουντ, παραπιπτόντως ίδια ηλικία έχουν. Χαρακτηριστική η φωνή του, βασικά αξέχαστη. Ελαφρύ το χώμα, ο θεός να τον συγχωρέσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απίστευτο πως η ποιότητα ενός ανθρώπου μπορεί να μετουσιώσει την ντοπιολαλιά του και την εθνική φορεσιά σε διαφήμιση μιας εθνικότητας και να του βγάζουν όλοι το καπέλο. Υποστήριξε την εθνική του ταυτότητα χωρίς φανφάρες και γελοιότητες.
Καλό σου ταξίδι σερ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν τον εχω δει σε πολλες ταινιες. Χαρακτηριστικα τον θυμαμαι στον πρωτο Τζεημς Μποντ, το Δρ. Νο δηλαδη, στη Μαρνι του Χιτσκοκ και σε ενα πολυ ενδιαφερον αστυνομικο εργο οπου τον ειδα σχετικα προσφατα πλαϊ στη Τζινα Λολομπριτζιντα, το Γυναικα απο αχυρο. Αν και η πιο αγαπημενη μου ερμηνεια απο οσες ειδα ειναι στο Καπου καποιος καποτε, με συμπρωταγωνιστρια τη Λανα Ταρνερ.
Ο Θεος να τον συγχωρεσει και να βρει γαληνη και ευτυχια στον καινουργιο κοσμο οπου βρισκεται.
 
Γνώρισα τον Sean Connery, το 1966 στον Λονδίνο. Ο Μίνως Βολανακης μας κάλεσε τον Τάκη Εμμανουήλ και μένα σε δείπνο στο σπίτι του. ΄Ηταν και δύο ΄Αγγλοι ηθοιποιοί. ΄Οταν μπήκε ο Sean Connery, το σπίτι έλαμψε. (Ο Τάκης που ήταν 1.82 φάνηκε μινιόν πλάι του!) Φορούσε άσπρο ΄Αραν πουλόνερ, γκρι κοτλέ παντελόνι και desert boots. Δεν φορούσε περουκίνι. ΄Ηταν γλυκός, έξυπνος, σεμνός, γελάτος χιούμορ. Δεν θα ξεχάσω εκείνη τη βραδιά...
 
Ο Μίνως Βολανακης μας κάλεσε τον Τάκη Εμμανουήλ και μένα σε δείπνο στο σπίτι του.
Είναι μεγάλη τύχη για το φόρουμ που μας γράφετε τις τόσο σημαντικές αναμνήσεις σας!
Ο Τάκης Εμμανουήλ απέκτησε ποτέ οικογένεια ή έζησε μόνος;
Μας λείπουν πολλά απ τα σημαντικά πράγματα που έκανε αυτός ο καλλιτέχνης
 
Ερώτηση: Σε ποιά ελληνική ταινία εμφανίζεται ο Σον Κόνερι;
 
Είναι μεγάλη τύχη για το φόρουμ που μας γράφετε τις τόσο σημαντικές αναμνήσεις σας!
Ο Τάκης Εμμανουήλ απέκτησε ποτέ οικογένεια ή έζησε μόνος;
Μας λείπουν πολλά απ τα σημαντικά πράγματα που έκανε αυτός ο καλλιτέχνης.

Τώρα μπαίνουμε σε προσωπικά μου θέματα! Ο Τάκης Εμμανουήλ δεν παντρεύτηκε ποτέ. ΄Εζησε μόνος του, πάντα όμως είχαμε επαφή και ήταν πολύ συνδεδεμένος με τους δικούς μου!
 
Δεν εμφανίστηκε, δηλαδή. Τον εμφάνισαν :diablotin:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν και "οπαδος" του Ροτζερ Μουρ, πολύ κρίμα που και αυτός έφυγε. Αν και διαβαζω ειχε ανοια οποτε τετοια ζωή τι να την κανει ενα τετοιο μεγαθηριο. R.I.P.
 
Ο Σον Κόνερυ υποδύθηκε τον "πατέρα" του Χάρρισον Φορντ στην ταινία "Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία" η οποία κυκλοφόρησε επίσης σε παιχνίδι για τους 8μπιτους υπολογιστές.

MPONT2-735x459.jpg


Υπήρξε παρτενέρ της Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς στη "Διπλή Παγίδα".

1000-im.jpg
 
Αλήθεια είχε αρχίσει από τότε να χάνει μαλλιά ή όταν το φορούσε ήταν, ας πούμε, για λόγους στυλ και μόνο;
Φορούσε περουκίνι από την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ! Εχανε μαλλιά από τα 20 του.
Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ και στο Όνομα του Ρόδου. Πιστεύω ότι ο ρόλος του πήγαινε γάντι, το βλέμμα του, το φυζίκ του, το ράσο, το φλέγμα που διέκρινε τον Κόνερυ ταιριαζανε απόλυτα με τον διορατικό και μορφωμένο Γουιλιέλμο του Μπάσκερβιλ.
 
Βέβαια! Ταινιάρα το Ονομα του Ρόδου και όσοι δεν την έχετε, διαβάστε ΠΡΩΤΑ το βιβλίο και μετά δείτε την ταινία.
 
Πίσω
Μπλουζα