Αυτά στην πρώτη φωτογραφία μύριζαν το φρούτο που είχαν ζωγραφισμένο επάνω τους! Υπήρχαν σε μολύβι με μυτάκια (όπως της φωτογραφίας) αλλά και σε στυλό! Δεν μύριζε μόνο το στέλεχος, μύριζε και το μελάνι.. Χαρακτηριστική μυρωδιά είχε το στυλό με άρωμα λεμόνι!!! Τα είδα και αμέσως ήρθε στη θύμισή...
Γιατί όχι; Μια χαρά γλυκάκι είναι ο κουραμπιές, κακώς τον έχουμε συνδέσει μόνο με τα Χριστούγεννα.
Ο κουραμπιές παραδοσιακά βέβαια θέλει αμύγδαλο, αλλά και χωρίς μια χαρά είναι! Κάποτε πιτσιρικάς θυμάμαι είχα πετύχει σε ένα mini market κάτι κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλο που έλιωναν στο στόμα.. Κόλαση!
Μικρό γλύκισμα (σοκολατάκι, ζελεδάκι κλπ.) που χρησιμοποιείται για κέρασμα. Η λέξη προέρχεται από το Γαλλικό fondant που αναφέρεται σε μία βάση ζαχαροπλαστικής (ζάχαρη, νερό κλπ.) που χρησιμοποιείται συνήθως για την κάλυψη ή διακόσμηση κέικ (σε αυστηρά ζαχαροπλαστικούς όρους τα fondant για...