Earthbound

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.883
Το Earthbound πιστευω οτι ανοικη στην κατηγορια των παιχνιδιων που η τα μισουμε η τα γουσταρουμε τρελα.Εγω ανηκω στην δευτερη κατηγορια.Καταρχην το earthbound δεν ειναι final fantasy δεν επικεντρωνεται δηλαδη απο πολυπλοκους χειρισμους πανω στην μαχη η απο της πολλες επιλογες π.χ σαν το job system στα final fantasy III και VI και ουτε εχει της μελοδραματικες πολλες φορες ιστοριες των final fantasy και δεν περνει τοσο σοβαρα την πλοκη οπως αυτα.Αν εχετε ανοιχτο μυαλο,καλη αισθηση του χιουμορ και κατανοησετε την απλοτητα αλλα και την μαγεια του earthbound τοτε θα χαθητε στον κοσμο του θα εθηστητε σαυτο και θα γουσταρετε καθε λεπτο του παιχνιδιου.

H ιστορια ειναι η κλασικη δηλαδη σωστε την γη απο το κακο.Αναλαμβανεται τον ρολο του ness εννος 13αχρονου αγοριου που ενα βραδυ καθως κοιμαται ξυπναει απο την πτωση εννος μετεωριτη που πεφτει διπλα στο σπιτι του.οταν παει να δει τι εγειναι βρισκει εναν εξωγηινο τον buzz buzz που του λεει οτι ερχεται απο το μελον και οτι αυτος και οι φιλοι του(paula,jeff,poo)ειναι οι εκλεκτοι που θα σταματησουν τον Giygas απο το να καταστρεψει την γη.ετσι ξεκιναει μια μεγαλη περιπετεια.Για τον χειρισμο δεν εχω να πω πολλα πραγματα,Ειναι απλος και κατανοητος και θυμιζει αρκετα dragon quest αλλα χωρις πολλες επιλογες κτλ που πολλες φορες γεινονταο βαρετες και κουραστικες.Η μαγεια του παιχνιδιου ειναι αλλου.Σε ολα τα rpg εχουμε συνηθησει να βρισκομαστε στη μεσαιωνικη εποχη με μαγους,ιπποτες,καστρα,ξωτικα,νανους,βασιλιαδες κτλ,στο earthbound ομως βρισκομαστε στον αληθινο κοσμο.θα περιηγηθητε σε δεκαδες μερη σε φαστφουνταδικα σε εστιατωρια σε παρκα σε γηπεδο baseball σε μαγαζι με arcades ακομα και λεφτα απο ATM θα βγαλετε.Γενικα θα πατε σε οτι μεροι υπαρχουν στην αληθινη ζωη και οι εχθροι σας ειναι επισης το ιδιο οπως παιδια με πατινια,διαφορα ζωα,σηματα της τροχαιας γενικα τα παντα που θα σηναντουσατε σε μια πολη.

Τα γραφικα του παιχνιδιου ειναι πολυ καλα.Ειναι λαμπερα με πολυ χρωμα και εχουν αυτο το καρτουνιστικο στυλ που ταιριαζει απολυτα με το παιχνιδι.Οπως και η μουσικη αλλα και οι ηχοι που ειναι εκπληκτικη.υπαρχουν τα beeps,το χτυπημα η τριξιμο μιας πορτας και πολλα αλλα.Σε καθε μερος που πηγαινετε(μπαρ,ρεστοραν,arcades κτλ)η σε καθε πολη εχουν την δεικη τους ξεχωριστη μουσικη οπως και στης μαχες που θα ακουτε jazz, blues, rock,techno, industrial, reggae, country, ambient, j-pop, μεχρι και speedmetal.Υπαρχει πολυ μεγαλη ποικηλια και καθε ηχος μπαινει στην καταληλη περισταση.

Το earthbound ειναι φανταστικο παχνιδι αρκετα μεγαλο και με πολυ καλο επιπεδο δυσκολιας.Αν θελετε να διασκεδασετε με ενα rpg αυτο το παιχνιδι ειναι για σας.Ειναι το μονο rpg που θα θελετε να μιλησετε με καθε χαρακτηρα που υπαρχει μεσα στο παιχνιδι οχι για να μαθετε πληροφοριες για την συνεχεια του παιχνιδιου αλλα μονο και μονο για να ακουσετε τι θα σας πουν και να γελασετε με τους υπεροχα γραμμενους διαλογους και ολα τα ξεκαρδιστικα που συμβαινουν στο παιχνιδι.Θα ρθητε αντιμετωπος με μπατσους,τρελους αρχηγους ομαδων και θα καταστρεψετε εγκληματικες οργανωσεις.θα ταξιδεψετε κατω απο την θαλασσα,θα πατε στο μελον,θα φατε μακαροναδες θα παραγγηλετε πιτσα και θα κανετε εκατονταδες ακομα πραγματα μεσα στο παιχνιδι.Το Earthbound ειναι ενα αριστουργημα με εξαιρετικες πωλησεις σε ιαπωνια και γενικα παγοσμιως.Ειναι ενα πολυ διασκεδαστικο rpg που δεν κουραζει το παικτη και ξεφευγει απο τα στενα ορια των rpg's που ολοι εχουμε συνηθησει.Το προτινω ανεπυφηλακτα σε ολους τους λατρεις των rpg's και φυσικα δεν μπορει να αρεσει σε ολους εννοοιται αυτο,ωσοι ομως ασχοληθητε πραγματικα θα καταλαβετε γιατι το earthbound ειναι διαφορετικο απο καθε αλλο rpg που παιξατε.

 
Πολύ ωραίο φαίνεται! Κρίμα που δεν το είχα παίξει ποτε...
 
circleag είπε:
Πολύ ωραίο φαίνεται! Κρίμα που δεν το είχα παίξει ποτε...
κριμα που δεν το επαιξες φιλε.Αν μπορεις να το παιξεις σε emulator παιξτο οπωσδηποτε.
 
Όντως είναι πολύ καλό και οι διάλογοι έχουν πλάκα.

To έχω ολοκληρωμένο στο snes με το μεγάλο κουτί.
 
Απο τα πρωτα RPG που επαιξα στις χαραυγες του SNES emulation...εξαιρετικο σαν ιδεα και υλοποιηση. Οπως λες, ο Shigesato Itoi τα καταφερε χωρις δρακους, πανοπλιες και φυλακισμενες πριγκιπισσες.

Ειναι ακατανοητο για ποιο λογο δεν ειδαμε ολη τη σειρα Mother στα Αγγλικα.

Για την ιστορια το Earthbound ειναι το Mother 2.

To Mother 3 ηταν να κυκλφορησει για N64DD ομως φλοπαρε. Βγηκε αργοτερα για GBA (φυσικα και παλι στα Ιαπωνικα!). Εχει κυκλοφορησει καποιο translation patch παντως.

Ειναι στα σχεδια μου να παιξω το Mother 3 μολις τελειωσω το Lunar: Silver Star Harmony
 
Eκανα το λαθος να παιξω και να τερματισω και γω το lunar:silver star harmony.To παιχνιδι ειναι απελπησια σκετη το μονο καλο που εχει ειναι τα γραφικα.Ειναι παρα πολυ ευκολο αρκετα μικρο με 20-25 ωρες παιχνιδιου και οι μαχες πολυ αργες,φορτωνει παρα πολυ αργα σε σημειο να θελω να πεταξω το psp στον τοιχο και ολα τα dungeons ειναι πολυ απλα ακολουθης παντα μια πορεια και μια στο τοσο θα βρεθει και κανενα αδιεξοδο με μικρη εξαιρεση τα Talon mines που ειναι καπως καλητερα.Ακομα και το συστημα με τα αντικειμενα ειναι αβολο.Ακομα και ο magic emperor o τελικος του παιχνιδιου ειναι γελοιος.Με μολις 45 εως 50 level αν εχεις τους χαρακτηρες τον βγαζεις μανι μανι.Σαν μεγαλος οπαδος των lunar silver star story και lunar eternal blue εχω να πω οτι δεν αξιζει το ονομα lunar το συγκεκριμενο παιχνιδι.

Επισης να πω οτι εχω τερματισει και το mother 3 με το translation patch που αναφερεις wally.To παιχνιδι ειναι εκπληκτικο και εχει ολη την μαγεια και ολα τα στοιχεια απο το earthbound για το snes.H ιστορια του παιχνιδιου ειναι χωρισμενη σε κεφαλαια και ειναι πολυ καλη και γενικα ωσοι γουσταρετε το earthbound θα λατρεψετε και αυτο.Εξαλου μια πετυχημενη συνταγη δεν την αλαζουμε ποτε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O τύπος έκανε μία ώρα βίντεο για την ιστορία και όλο το gameplay του earthbound.αν εξαιρέσεις τα αποτυχημένα αστεία, έχει κάνει τρομακτική δουλειά!Κίνουμενη εγκυκλοπαίδεια είναι ο κερατάς. :p
 
Ωραιος ρε φιλε φοβερο το βιντεο που ανακαλυψες.
 
Τυχαια ανακαλυψα οτι το βιβλιο Earthbound Anthology που εγινε μεσα απο δουλεια και donations της Starmen κοινοτητας ειναι πλεον public!

Διαβαστε το
 
Το εχω ξεκινησει εδω και λιγες μερες ακομα δεν εχω κατασταλαξει αν μου αρεσει :p . Μου φαινεται λιγο περιεργο το ολο σκηνικο και νομιζω οτι χανει λιγο σε σχεση με τα αλλα κλασσικα rpg. Ιδωμεν ειναι πολυ αρχη ακομα!
 
Γιαννη αυτη ειναι η μαγκια και η μαγεια αυτου του παιχνιδιου και αυτο ειναι που το κανει τοσο μοναδικο και αγαπητο οτι δηλαδη δεν εχει καμια σχεση με τα παραδοσιακα rpgs με την μεσαιωνικη εποχη τους μαγους κλπ αλλα αντιθετα λαμβανει χωρα στη σημερινη εποχη.Για να μην τα πολυλογω οπως εγραψα και στο review η θα το αγαπησεις και θα το λατρεψεις το earthbound η θα το μισησεις.
 
Ajax87 είπε:
Το εχω ξεκινησει εδω και λιγες μερες ακομα δεν εχω κατασταλαξει αν μου αρεσει :p . Μου φαινεται λιγο περιεργο το ολο σκηνικο και νομιζω οτι χανει λιγο σε σχεση με τα αλλα κλασσικα rpg. Ιδωμεν ειναι πολυ αρχη ακομα!
Το Earthbound είναι μία περίεργη περίπτωση RPG που γενικά ξεφεύγει απ'τα πρότυπα των καθιερωμένων (της κατηγορίας) για το SNES.

Είναι παρανοϊκό, σχιζοφρενικό, σοβαρό, αστείο στις δόσεις που χρειάζεται. Γενικότερα με μία λέξη, cult!

H εσκεμμένα χαριτωμένη εμφάνισή του κρύβει ένα ώριμο παιχνίδι. Νομίζω ότι ολοκληρώνοντάς το, το αίσθημα που τελικά μένει ... δεν είναι ότι το Earthbound αποτελεί το καλύτερο RPG του συστήματος αλλά κάτι ευχάριστα διαφορετικό που κατά τη γνώμη μου είναι θετικό ~συναίσθημα~.

Οπότε, οι εντυπώσεις είναι για να αλλάζουν , δώσε του λίγο χρόνο :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ό,τι και να πω θα είναι λίγα γι' αυτό το αριστούργημα, ένα από τα Top5 αγαπημένα μου rpg. Ένα πράγμα θα σας πω: παίζει να είναι το μοναδικό παιχνίδι που 'χω παίξει που μετά τον τερματισμό του χειροκρότησα λες κι ήμουν σε θεατρική παράσταση για να συγχαρώ την εξαιρετική δουλειά που κάνανε. Μακάρι να δούμε στο μέλλον Mother 4 και να το φτιάξουνε 3D όπως σχεδιάζανε αρχικά να κάνουνε με το Mother 3 για το Nintendo 64 (αλλά τελικά το ακυρώσανε και το κάνανε 2D στο Gameboy Advance). Όταν με το καλό αγοράσω Wii U θα κατεβάσω το Earthbound στο VirtualConsole κι ας το 'χω ήδη τερματίσει σε emulator μόνο και μόνο για να στηρίξω την δουλειά των δημιουργών.
 
Μόλις τελείωσα το Earthbound του SNES στο Nintendo Switch.
Το να πω ότι είμαι ενθουσιασμένη, είναι πολύ λίγο και πολύ φτωχό.
Είναι πολύ διαφορετικό απ' ό,τι έχω συνηθίσει, πολλές φορές τα μάτια μου ήταν γουρλωμένα και το στόμα μου ανοιχτό.
Το gameplay θύμιζε '80, τα ψυχεδελικά ζαλιστικά σχέδια και χρώματα '60 και τα καυστικά σχόλια, σα να γράφτηκαν για σήμερα, αλλά και για την εποχή των σπηλαίων, από τότε που ο άνθρωπος οργανώθηκε σε κοινωνίες.
Μια έκπληξη σε κάθε βήμα του, σε κάθε διάλογο.
Δεν το βιάστηκα καθόλου, κάθισα και το απόλαυσα!
Κάλιο αργά παρά ποτέ...
 
Πίσω
Μπλουζα