(Άλλη μια) αναζήτηση παιχνιδιού!! [Κ240]

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.732
Εχω αλλη μια ασαφη αναμνηση απο καποιο παιχνιδι. Σε ενα cd με adfs δοκιμαζα διαφορα παιχνιδια, τωρα αυτο το cd δεν υπαρχει πλεον αλλα και να υπηρχε, δε θυμαμαι το ονομα του παιχνιδιου.

  • Ηταν "διαστημικο"
  • Ηταν σιγουρα μετα του 1992. Μαλλον 93-94 αλλα δεν αποκλειεται και 96
  • Απο την εισαγωγη που ειδα τα γραφικα ηταν παρα πολυ καλα με σαφεις γραμμες και ωραια χρωματα.
  • Η εισαγωγη εδειχνε ενα στολο διαστημοπλοιων τα ταξιδευει (ισως να ετοιμαζεται για αποικηση ή μαχη) κατοπιν βλεπουμε στη γεφυρα δυο χαρακτηρες να μιλανε, καποιος αξιωματικος και καθισμενος ο πλοιαρχος/στρατηγος/πολεμαρχος.
  • Για να δειξει την κινηση των διαστημοπλοιων με ταχυτητα φωτος, αυτο φαινοταν με οριζοντιες λευκες γραμμες, υποτιθεται τα αστρα που περνανε προς τα πισω με μεγαλη ταχυτητα (δεν ξερω γιατι, αλλα αυτο το εφφε μου κολησε :) )
  • Δυστυχως κατι ειχε γινει και δεν μπηκα ποτε στο κυριως παιχνιδι, ισως σφαλμα αναγνωσης του rom. Ετσι δεν ξερω αν ηταν shootemup, αν ελεγχουμε πλοιο ή άνθρωπο ή αν ηταν στρατηγικης. Αν κρινω απο την ποιοτητα της εισαγωγης, δεν αποκλειεται το δευτερο.
  • Επισης δεν εχω ιδεα εαν ειχε κυκλοφορησει σε αλλες πλατφορμες ή μόνο στην Amiga.

ευελπιστω οτι η περιγραφη θα ειναι αρκετη για τα ξεφτερια του φορουμ :)

Να προσθέσω οτι κατα 90% το παιχνιδι ηταν AGA
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς, με τα AGA games δεν τα πάω καλά.... :( (καθ' ότι κάτοχος της 500άρας)

Θα αναφέρω στην τύχη δύο non-AGA games:

Η περιγραφή του στόλου των διαστημοπλοίων στο διάστημα μου θυμίζει παιχνίδια όπως το γνωστό μας Epic, αλλά η υπόλοιπη περιγραφή ταιριάζει καλύτερα στο (επίσης πολύ γνωστό) K240 (strategy game που θυμίζει Utopia στο διάστημα. Απο τα αγαπημένα ενός κολλητού μου, που τύγχανε PC user).
 
Είσαι πραγματικό τέρας (με την καλή έννοια ! ) μνήμης αμιγκοπαίχνιδων Billy ! Και εμένα μου ήρθε το Epic πρώτα στο μυαλό, αλλά ομολογώ ότι την εισαγωγή του K240 δεν τη θυμόμουν, μπήκα στο youtube και την είδα, και έχει τις λεπτομέρειες που περιγράφει ο Rakeesh ! Πλάκα-πλάκα δεν το έχω παίξει αρκετά το K240, ενώ το είχα δοκιμάσει κάνα-δυο φορές (στα πλαίσια του ανεξάντλητου X-Copying :) ) , είχα όμως παίξει πολύ το Utopia.
 
Eυχαριστώ πολύ για το κοπλιμέντο Other_Reality :) (αν και ακόμα δεν ξέρω αν αυτό ήταν το παιχνίδι που ψάχνει ο Rakeesh. Iσως να είναι κάποιος obscure τίτλος που δεν γνωρίζω, δεδομένου ότι για κάθε παιχνίδι που έχω παίξει, υπάρχουν εκατοντάδες [για να μην πω χιλιάδες] που δεν έχω παίξει...)

Ομοίως με εσένα, το Utopia το είχα παίξει πολύ περισσότερο. Το Κ240 μου άρεσε πολύ και ήθελα να "εμβαθύνω", αλλά τελικά δεν βρήκα τον απαραίτητο χρόνο (με κρατούσε απασχολημένο πληθώρα άλλων games που έπαιζα στο pc μου εκείνη την εποχή).

Αντίθετα, ένας φίλος - παλιός pc user (με τον οποίο βρισκόμασταν συχνά για gaming) υπήρξε περίοδος που ζητούσε επίμονα να του φορτώσω το εν λόγω game, κάνοντας εν συνεχεία "κατάληψη" στην Amiga μου. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματι ειναι το Κ240. Με τετοιο τιτλο αποκλειεται να το θυμομουν. Ηξερα οταν ειδα την απαντηση σου μπιλυ οτι θα εβρισκα την λυση :) πολυχρονος btw

Παντως παιχνιδια που κανει η μνημη! Τελικα οι οριζοντιες γραμμες που ειχα σαν εικονα δεν ητανε τα αστρα που φευγουν πισω, αλλα το εφφε ενος διαστημοπλοιου που βγαινει απο το hyperspace. Επισης δε θυμομουν οτι ο αρχηγος του σκαφους ηταν γκομενα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μany thanks, Rakeesh - και χαίρομαι που βρέθηκε το παιχνίδι. :)

Viva Amiga !!
 
Πίσω
Μπλουζα