Έγκλημα και τιμωρία (το θέατρο της Τετάρτης)

alexis

RetroNoob
Joined
29 Σεπ 2024
Μηνύματα
8
Αντιδράσεις
7
Περιγραφή: ραδιοφωνική διασκευή (έτος 1966) του πασίγνωστου έργου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι βασισμένη όμως σε θεατρική μεταφορά του βιβλίου. Η υπόθεση θεωρώ είναι γνωστή: ένας φοιτητής, ο Ρασκόλνικωφ, πέφτει στο δίλημμα του πότε και ποιος είναι ηθικά σωστό να σκοτώσει. Αν ο φόνος αυτός θα τον καταστήσει δολοφόνο ή ήρωα. Ο ίδιος, δίχως χρήματα, σκοτώνει τη σπιτονοικοκυρά του και θεωρεί ότι έχει διαπράξει το "τέλειο έγκλημα". Στη ζωή του μπλέκεται η μητέρα του και η αδελφή του που ετοιμάζονται για έναν αρραβώνα στον οποίο ο Ρασκόλνικωφ αντιτίθεται, ένας μεγάλος έρωτας και άλλα γεγονότα άσχετα με το φόνο και πολλά για να αναλυθούν εκτενώς. Ο νέος διοικητής της αστυνομίας και ξάδελφος ενος συμφοιτητή του, διερευνά την υπόθεση. Τελικά έρχεται η στιγμή όπου θα αναμετρηθεί με τον Ρασκόλνικωφ μέχρις ότου...νομίζω ξέρετε τι.
Ηθοποιοί: (δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω ποιους, δευτερογενείς, ρολους ερμηνεύουν ορισμένοι ηθοποιοί γιατί δεν αναφέρονται από την εκφωνήτρια). Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αλέκος Αλεξανδράκης (Ρασκόλνικωφ), Αλίκη Γεωργούλη (Κατερίνα Ιβάνοβνα), Ζωρας Τσαπελης (Λουζιν), Βασίλης Ανδρονιδης (Πορφύρης, διοικητής), Δέσποινα Μπεμπεδέλη (μητέρα του Ρασκόλνικωφ), Αλέκος Ουδινοτης (Μαρμελαντωφ), Αθήνα Μιχαλακοπούλου (Σόνια) και Μίμης Χρυσομάλλης, Βύρων Σερρης, Ντίνος Δουλγεράκης, Ειρήνη Παύλου, Ρένα Χριστάκη, Άγγελος Γεωργιάδης, Γιώργος Γεωγλερης, Χρήστος Μάντζαρης, Γιώργος Διαλεγμενος, Βαγγέλης Βρανάς, Τιτίκα Νικηφοράκη, Τάκης Ράπτης, Κώστας Μασούρας, Αλέξης Μιγκας, Ντίνα Γιαννακού, Στράτος Παχής και Τζια Νασιωτου
Εντύπωση: το ηδη εξαιρετικό έργο σε μια πολύ καλή διασκευή που βέβαια χρειάζεται ψυχικη προετοιμασία για την ώρα της ακρόασης. Καταπληκτική η ερμηνεία του Αλεξανδράκη και μπορεί κανείς να δει την αγάπη του για τη ρωσική λογοτεχνία. Από τους υπόλοιπους θα ξεχώριζα κυρίως τον Βασίλη Ανδρονιδη στον τυπικό μάλλον για αυτόν ρόλο του διοικητή καθώς και τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη η οποία ως μητέρα δίνει ρεσιτάλ. Όποιος επιθυμεί να το ακούσει μπορεί να πατήσει έγκλημα και τιμωρία ραδιόφωνο και να επιλέξει το βίντεο όπου υπάρχει η εικόνα του Αλεξανδράκη. Αναμένω εντυπώσεις.
 
Πίσω
Μπλουζα