Έγκλημα στην Υδρα [Γιάννης Μαρής]

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.792
Αντιδράσεις
4.276
Ομιλω για την ραδιοφωνικη παραγωγη που παιχτηκε στο κρατικο ραδιοφωνο το 1980. Βασιζεται φυσικα στο Έγκλημα στην Υδρα του Γιαννη Μαρη.

Εν ολιγοις...ενας χαμηλομισθος υπαλληλος ζητα απο το αφεντικο του 2 μηνιατικα προκαταβολη για να παει μια φορα και αυτος διακοπες και να νιωσει τη μεγαλη ζωη στο νησι των ονειρων του, τις Σπετσες. Στο πλοιο συναντα μια ενδιαφερουσα και μυστηριωδης κοπελα που πηγαινει στην Υδρα και αποφασιζει να αλλαξει προορισμο και να την ακολουθησει....

Πολυ ομορφες ερμηνειες απον τον Γιωργο Τσιτσοπουλο και τη Βικυ Βανιτα.

Το μονο που με ξενισε (και φανταζομαι θα φρικαρει την bambinella) ειναι οτι η παρουσα διασκευη διαδραματιζεται οντως το 80 και ειναι πολλες οι σκηνες που εκτυλισονται σε..."ντισκοτεκ" με την αναλογη μουσικη υποκρουση!
 
Τέλειος ο Μαρής σε ολες τις μορφές τελικα...Ενδεικνυται πολυ για ραδιόφωνο...
 
Δεκαετια '80?

Ντισκοτεκ?

Ολα αυτα ηταν καλα και τα εζησα με το παραπανω στην εφηβεια μου, αλλα με τον Μαρη ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ.

Ο λογος που παρακολουθησα μονο τρια, τεσσερα επεισοδια απο τις Ιστοριες του Αστυνομου Μπεκα, ηταν οτι το σηριαλ εκτυλισσοταν στη σημερινη εποχη, ενω εγω περιμενα να δω δεκαετια '50, που γι' αυτην κοβω φλεβες, ειδικα προς το δευτερο της ημισυ.

Μπραβο Wally, επεσες διανα!! Δεν μου αρεσε καθολου αυτο που διαβασα.

Περαν αυτου ομως, προκειται για ενα θαυμασιο μυθιστορημα και χαιρομαι που τους βασικους ρολους υποδυονταν ο Γιωργος Τσιτσοπουλος και η Βικη Βανιτα. Ειχαν και οι δυο ενδιαφερουσες και ιδιαιτερης χροιας φωνες, ιδανικες για ραδιοφωνο!
 
Τώρα το ακούω και μου αρέσει ή φωνή του αστυνομικού , του Λογοθετη! Ναι έχει πολύ ντισκοτεκ που γω τρελαίνομαι σε Μαρη θα συμφώνησω δεν παει καθολου λες και σε λίγο θα ρθει ο Ψάλτης μοιαζει στο προσκήνιο , στην πίστα ενώ οι φωνές είναι κάργα ρετρο.

Και να σκεφτείτε πως τον Μαρη τον έλεγαν ευπωλητο και όχι καλό συγγραφέα και ομως όλοι εδώ μέσα τον λατρεύουμε ούτε αλλον ετσι, ίσως γιατί στις σελίδες του βρίσκουμε μία παλιά, αλησμόνητη εποχή.

Λοιπόν ή Μαιρη  ή κοπέλα που συναντά στο καράβι δολοφονείται  την πνιγουν και ο υπάλληλος( και φοιτητής Νομικής,) ψάχνει την αληθεια. Και να και ή φίλη που μισούσε την Μαιρη , της είχε πάρει τον φιλο!

Για να δούμε ο αστυνομικός αποσύρει για ώρας τις κατηγορίες του από τον Κιμων. Ενώ ή Μαιρουλα τον είχε ερωτευτεί μιας και ήταν ξεχωριστός ο Κιμων από τους άλλους που είχε γνωρίσει και είχε φαίνεται πολλούς φίλους , επιφανειακούς επί το πλείστον. Ή φίλη  της κοπελας, του λέει να μην σκαλίζει το παρελθόν της Μαιρης θα βρεθεί προ εκπλήξεων.  

Παιδιά επιμενω πάμε όλοι μαζί Υδρα!!νησί που το λάτρεψε ο Μαρης.

Ή Μαιρη φαίνεται να περνά την ζωή της τα καλοκαίρια στο νησί , ανεμελα και επιφανειακα ίσως και εκλυτα με την παρέα της , ένας κόσμος έξω από τα νερά του Κιμωνα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά είχε ανακαλύψει κάποιος τον δολοφόνο από όσους το άκουσαν; Βλέπω σαν βιβλίο ανήκει στο κουαρτέτο όπου έχει και άλλες ιστορίες.

Έχω είχα σταμπαρει άλλο δολοφόνο, έπεσα έξω αλλά είναι δύσκολο να βρεις ποιος σκότωσε την κοπέλα, αρκετά δύσκολο θα έλεγα !! Για έναν και μόνο λόγο! Wally ,εσύ τον βρηκες;
 
Άκουσα και το" δώδεκα και τέταρτο ακριβώς" του Μαρη. Το γράφω εδώ διότι και το" έγκλημα στην Υδρα" και το" 12 και τέταρτο" βρίσκονται στο ίδιο βιβλίο το κουαρτέτο. Καλύτερο το έγκλημα στην Υδρα φυσικά  μα και αυτό το ακούς με αγωνία.
 
Πίσω
Μπλουζα