Έγκλημα στο Κατσικονήσι

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.286
Παντα στις διακοπες διαλεγω μερικα ραδιοφωνικα θεατρικα για να ακουω τα μεσημερια. Εχω παθος με τα αστυνομικα οποτε προτιμω να κουβαλαω τετιοιυ ειδους εργα.

Διαβαζοντας τον τιτλο "Εγκλημα στο Κατσικονησι" νομισα οτι βρηκα αλλο ενα αστυνομικο θεατρικο και χαρηκα ιδιαιτερως. Ποσο μαλλον οταν στο καστ υπαρχει Παρλας, Μπουρνοζου!!

Αμ δε! Τελικα ειναι ενα ψυχολογικο δραμα/θριλερ και μαλιστα ασηκωτο!

Σε ενα απομονωμενο κτημα στην μεταπολεμικη Ιταλικη υπαιθρο ζουν μονες 3 γυναικες. Η μητερα, η κορη της και η αδερφη του εκλειποντος πατερα της οικογενειας.

Ενας μυστηριωδης αλλα γοητευτικος και πολυ καλος στα λογια ανδρας φτανει στην αγροικια λεγοντας οτι ηταν φιλος του αντρα της φαμιλιας.

Θελει να μεινει, καμπτει τις αντιρρησεις και βγαινει πολυ φυσιολογικα το γεγονος της μονιμης διαμονης του εκει.

Εχει σχεση και με τις τρεις, τεμπελιαζει αλλα καταφερνει και τις μανιπουλαρει σε αρρωστημενο βαθμο.

Οι συγκρουση των γυναικων ειναι μεγαλη παρα τη συγγενικη σχεση. Πως θα επανελθει η ισορροπια?

Δεν λεω παρακατω για να μην προδωσω το σεναριο.

Η Τουρνακη ως Αγκαθα (μητερα) δινει ρεσιταλ. Εξαιρετικη και η Μπουρνοζου με τη φοβερα νεανικη και δροσερη φωνη της και ο all time classic Παρλας.

Ωραιο εργο αλλα βαρυ.
 
Ενα εργο που εγραψε ο Ugo Betti το 1946. Δεν ετυχε να το δω / ακουσω / διαβασω ποτε, αλλα φανταζομαι πως προκειται για ενα ψυχολογικο - κλειστοφοβικο θριλλερ που ανεβαζει τους τονους του καθως ο κλοιος στενευει και το δραμα κορυφωνεται. Το λεω αυτο γιατι σε τετοιου ειδους εργα μας εχει συνηθισει ο Betti.

Το γεγονος οτι δεν προκειται για αστυνομικο εργο, αλλα για ψυχολογικο θριλλερ, δεν το βρισκω απογοητευτικο. Αυτα τα δυο ελαχιστα απεχουν μεταξυ τους.

Βασικο κατ' εμε, ειναι να μπορει το θεατρικο να κραταει την ενταση και την αγωνια στο θεατη μεχρι και την τελευταια στιγμη.
 
Πάνο, μου έδωσες καλή ιδέα με κάτι που έχω ξεχασμένο στα "...to listen" εδώ και πολύ καιρό. Μόλις έχω πλήρη άποψη επί του συγκεκριμένου θα επανέλθω. ;)
 
Έχει γίνει φυσικά στο Εθνικό με Παξινου/Μινωτη/Καρεζη/Κατσελη (οχι τη Νορα)

αλλα με πιο chic τιτλο (Εγκλημα στο νησι των κατσικιων)
 
Ευχαριστω για τη πληροφορια Νασο! Ελπιζω αν το εδωσε σε καποιο τευχος η Ραδιοτηλεοραση. Ειμαι πολυ παραξενος να το δω και οπτικα δραματοποιημενο.
 
Παιδια σαυτο το λινκ που παραθετω βρισκεται το εργο που ψαχνετε με τιτλο Εγκλημα στο Κατσικονησι.

[EDIT:Δυστυχως δεν μπορουμε να ανεβαζουμε links σε υλικο που δεν γνωριζουμε την κατσταση της πνευματικης ιδιοκτησιας που το διεπει]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bambinella 100 είπε:
Κοιταξα τη λιστα των θεατρικων παραστασεων που εδωσε η Ραδιοτηλεοραση, αλλα δεν εχει δοθει.

Μεχρι εκεινη τη στιγμη, τουλαχιστον.


...και είναι, δυστυχώς, σχεδόν απίθανο να την ξαναδούμε ποτέ, διότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) οι θεατρικές παραστάσεις της ΥΕΝΕΔ (από θεατρικές εκπομπές, όπως "Το μεγάλο θέατρο", "Το μικρό θέατρο", "Το μονόπρακτο της Πέμπτης", "Το μεγάλο τηλεοπτικό θέαμα" (μέρος του οποίου αποτελεί η συγκεκριμένη παράσταση), "Το θέατρο της Κυριακής", "Ελληνικό και ξένο μονόπρακτο", "Η κωμωδία μας", "Από την κωμωδία στο δράμα") έχουν σβηστεί από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Αυτές που σώζονται και που έχει διαθέσει η ΕΡΤ μέσω της Ραδιοτηλεόρασης είναι ως επί το πλείστον οι παραστάσεις του "Θεάτρου της Δευτέρας" της ΕΡΤ. Και σε αυτή την περίπτωση, το Αρχείο της ΥΕΝΕΔ χτυπήθηκε αλύπητα στη δεκαετία του '80...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα