Έκθεση για το Ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του 1980

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
198
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ από 19 Οκτωβρίου 2010 έως 07 Νοεμβρίου 2010Αίθουσες: Foyer 1ου & 2ου ορόφου. Ώρες λειτουργίας:. Καθημερινά: 18:00 - 22:00. Είσοδος Ελεύθερη

Μία διαφορετική έκθεση παρουσιάζεται από τις 19 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στο πλαίσιο του 23ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του 1980, έντεκα εικαστικοί παρουσιάζουν έργα-σχόλια πάνω σε σημαντικές ελληνικές ταινίες της εποχής.

Την έκθεση, σε επιμέλεια Γιάννη Ψυχοπαίδη, διοργανώνουν το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Τα εγκαίνια είναι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ, δύο ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του «Πανοράματος».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου.

Οι έντεκα καλλιτέχνες ανέλαβαν να δουλέψει ο καθένας πάνω σε μία ταινία, δημιουργώντας πρωτότυπα εικαστικά έργα για την έκθεση.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Αθηνά Αγοργιανίτη- Μανία (Γιώργος Πανουσόπουλος), Νίκος Αρβανίτης - Ρεπό (Βασίλης Βαφέας), Βαγγέλης Θεοδωρίδης -Πρωινή Περίπολος (Νίκος Νικολαϊδης), Φίλιππος Θεοδωρίδης - Γλυκιά Πατρίδα (Μιχάλης Κακογιάννης), Άννα Καρατζά - Η Τιμή της Αγάπης (Τώνια Μαρκετάκη), Κυριάκος Κουσουλίδης -Τα Παιδιά της Χελιδόνας (Κώστας Βρεττάκος), Aίμη Παλογιαννίδου - Άρπα Κόλλα (Νίκος Περάκης), Μπάμπης Παπαγιάννης - Το Δέντρο Που Πληγώναμε (Δήμος Αβδελιώδης), Αλίκη Παππά - Οι Δρόμοι Της Αγάπης είναι Νυχτερινοί (Φρίντα Λιάππα), Νίκος Σεπετζόγλου - Βαριέτε (Νίκος Παναγιωτόπουλος) και Μαρήλια Σταγκουράκη - Καρκαλού (Σταύρος Τορνές).

Πληροφορίες
 
H άλλη οψη των greek 1980s ελληνικών ταινιών (κουλτουριαρικων) ,οι οποιες προσωπικά δεν μου αρέσουν και δεν μου λένε τίποτα. Χαρακτιριστικό με αυτου του στίλ τις ταινίες ποτε δεν με κράτισαν πάνω απο μισαωρο.

Το είδος δεν ''πεθανε'' γιρίζονται και σήμερα τετοιες ταινίες. Ετιχε να παρακολουθήσω μια απο αυτές το vals sentimendal(2007) με κράτισε ως το τέλος μόνο και μόνο απο περιεργεια!
 
Πίσω
Μπλουζα