Ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα (1968)

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
30.351
Αντιδράσεις
57.906
Ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα (1968)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Ένα_κορίτσι_αλλιώτικο_από_τα_άλλα

 


Δραματική ταινία του 1968 σε παραγωγή και σκηνοθεσία Νίκου Βαρβέρη και σενάριο Λάζαρου Μοντανάρη. Πρωταγωνιστούν η Νίκη Τριανταφυλλίδη , ο Γιάννης Φέρτης , ο Ορέστης Μακρής , ο Λυκούργος Καλλέργης , η Ελένη Ζαφειρίου κ.α. Η ταινία έκοψε 97.004 εισιτήρια και ήρθε 55η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση :

Η Χριστίνα είναι μια νέα κοπέλα που έχει πέσει θύμα της φθονερής αδελφής της, της Βάσως. Η δεύτερη, με διαβολικό τρόπο, προσπαθεί να οδηγήσει την πρώτη στην τρέλα. Οι γονείς τους, που αγνοούν βεβαίως τα γεγονότα, κάνουν τα πάντα για να τη θεραπεύσουν, αλλά οι θυγατέρες τους θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες, αυτή τη φορά για την καρδιά ενός νέου




[deadpic]




[video=youtube_share;Z59aWOTUdA4]http://youtu.be/Z59aWOTUdA4

Οι τίτλοι της ταινίας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο Tonytony που επέλεξες να παρουσιάσεις αυτή την ταινία. Eξ όσων γνωρίζω είναι η τελευταία στην οποία εμφανίζεται ο μεγάλος Ορέστης Μακρής.

Επιπλέον έχω προσωπικό ενδιαφέρον επειδή πολλές σκηνές είναι γυρισμένες σε περιοχές της γενέτειράς μου, το Μοσχάτο.

Ήδη από τους τίτλους βλέπουμε τους ήρωες να κατεβαίνουν από το λεωφορείο 125 (Πειραιά-Άνω Βούλα) στη στάση στην ψυχιατική κλινική Μαρκομιχελάκη επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στην παραλία Μοσχάτου.

Αργότερα βλέπουμε τον Γιάννη Φέρτη να παρακολουθεί τη Νίκη Τριανταφυλλίδη στον ξύλινο συρμό του Ηλεκτρικού και να κατεβαίνουν στον σταθμό του Μοσχάτου.

Παραδέχομαι βέβαια οτι πέραν αυτών η ταινία ελάχιστα έχει να επιδείξει, ίσως διασώζεται αποκλειστικά από την ερμηνευτική πείρα των ηθοποιών. Σκηνοθετικά και κυρίως σεναριακά έχει κενά και φαίνεται σαν να έπρεπε να παρουσιαστεί ένα δράμα τσιτώνοντας τα ελάχιστα δραματικά δεδομένα και στο τέλος να δοθεί όπως-όπως ένα φινάλε βιαστικό.

Έτσι ελάχιστη αναφορά γίνεται στο οτι η Βάσω (Λίνα Τριανταφύλλου) είναι νόθα αδελφή της Χριστίνας (Νίκη Τριανταφυλλίδη) ενώ το στοιχείο αυτό φαίνεται να έχει μεγάλη επίδραση στη συμπεριφορά της ενώ παρά τις απειλές της, παραήταν "εύκολη" η μεταστροφή της στο τέλος.

Επίσης στη σκηνή που η Χριστίνα τηλεφωνεί στη Βάσω από το κέντρο "Κληματαριά" της Πλάκας μου φάνηκε εντελώς άκομψη και άτεχνη η διακεκομένη μουσική υπόκρουση.

Τέλος να πώ οτι το βίντεο των τίτλων που έχεις ανεβάσει Tonytony δεν παίζει κανονονικά σε μένα, φαίνεται να "κολλάει" η εικόνα ενώ ο ήχος προχωράει κανονικά.
 
Διαφημιστικό της ταινίας

 


146.jpg
146.jpg
 
[edit] Διάβασε τους κανονισμούς [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bar barbie είπε:
[edit] Διάβασε τους κανονισμούς [edit]
Το παρών φόρουμ είναι μόνο για συζήτηση και όχι για κατέβασμα. Καλώς μας ήρθες! :)
 
Για αλλη μια φορα ο Ορεστης Μακρης και η Ελενη Ζαφειριου υποδυονται το παντρεμενο ζευγαρι.

Οπως εχω γραψει και στο θεμα για τα λατρεμενα κινηματογραφικα ζευγαρια, το μεταξυ τους δεσιμο ηταν απολυτο. Τοσο, που φανταζουν στα ματια μου και παλι σαν πραγματικο αντρογυνο.
 
Πίσω
Μπλουζα