"Έφυγε" από τη ζωή ο Γιάννης Τσεκλένης

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.506
Αντιδράσεις
28.074
Ενας σπουδαιος σχεδιαστης μοδας, ενας επαγγελματιας που μας εκανε περηφανους σε Ελλαδα και εξωτερικο, ενας ευγενικος ανθρωπος πανω απο ολα, εφυγε χθες απο κοντα μας.
Ο Γιαννης Τσεκλενης συνδεθηκε με τα παιδικα και εφηβικα μου χρονια αφηνοντας μου μερικες απο τις πιο τρυφερες αναμνησεις. Ειχα τη χαρα να τον δω απο κοντα και να μιλησω για λιγο μαζι του σε μια επιδειξη μοδας καπου στις αρχες της δεκαετιας του '90.
Ας ειναι χαρουμενος και γαληνιος στην αγκαλια του Δημιουργου του....

 
Πραγματικά ένας διαχρονικός δημιουργός! Διαχρονικός γιατί αντικρίζεις τις δημιουργίες του τη δεκαετία του 70 και λες αυτές είναι τόσο ρετρό ενώ αυτές μετά το 2000 μοιάζουν ακόμα φρέσκες. Το κυριότερο είχε σχεδια και για το μέλλον. Ένας σχεδιαστής που η δικιά μου γενιά τουλάχιστον τον θυμάται για τον αέρα φρεσκάδας που έφερε στις σχολικές ποδιές που φορούσαμε κάθε μέρα καθώς και για τις ταπετσαρίες των καθισμάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που σχεδίασε στα μέσα των 90 και μας έφερε πιο κοντά στο πνεύμα της Ευρώπης αφού μέχρι τότε καθόμασταν σε πλαστικά καθίσματα που ήταν απομίμηση ξύλου.
Ένας σχεδιαστής που αξίζει να μελετήσει κανείς το έργο του.
 
Πολύ γνωστός σχεδιαστής μόδας!

Σχεδίασε τις στολές για την Ολυμπιακή Αεροπορία και έχω την εντύπωση όμως ότι είχε και κάποια συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό & την Πολεμική Αεροπορία για τις στολές τους όπως και με τις μεγάλες Ανώτατες σχολές όπως Ναυτικών Δοκιμών, Ευελπίδων και τις Ανώτατες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού. Ήταν πολύ φίλος με τον Αριστοτέλη Ωνάση αλλα και με πολλούς άλλους διάσημους τους οποίους και έντυσε με τα εντυπωσιακά ρούχα που σχεδίαζε!

Μα που ντύνεσαι τόσο ωραία... Στον Τσεκλένη ντύνεσαι;;; (διαχρονική έκφραση που λεγόταν παλιά όταν κάποιος ήταν ντυμένος με την τελευταία λέξη της μόδας)

Ο Θεός να τον αναπαύσει γαλήνια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ο κορυφαίος μας σχεδιαστής μόδας έφυγε για το μακρυνό ταξίδι...Η σφραγίδα του θα μείνει ανεξίτηλη στον χρόνο, όπως όλα αυτά που έχουν πραγματική αξία...
 
Εντάξει... Οι περισσότερες από εμάς φορέσαμε τη σχολική ποδιά του Τσεκλένη!!! Μου άρεσε πάρα πολύ το στυλ του αν και ήμουν μικρή όταν μεσουρανούσε... Αιωνία του η μνήμη!

Υπάρχει ένα εορταστικό του "Δις εξαμαρτείν" (το δεύτερο που αφορά στην δεκαετία του '70) που τα φορέματα της Κατερίνας Κούκα, είναι όλα από την προσωπική συλλογή του Τσεκλένη... Είναι πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο! Αφήστε που εγώ προσωπικά, αν τα είχα στην γκαρνταρόμπα μου, θα τα φορούσα και σήμερα ανετότατα!

 
Εχω σεντόνια "Τσεκλένη" δε θυμάμαι ποιάς μάρκας(Αιγαίο ; ) αγορασμένα προ 35-40 χρόνων από τη μητέρα μου. Εκπληκτικά χρώματα ζωηρά, και ακόμα "ζωντανά" μετά από τόσα πλυσίματα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ δεν την πρόλαβα την ποδιά, αυτή είναι φίλης , 9 χρόνια μεγαλύτερης που την έκανε και κάδρο γιατί την θεωρούσε πολυτιμη! Τσεκλενης πάντα.
 

Συνημμένα

  • IMG_20200131_152930.jpg
    IMG_20200131_152930.jpg
    1,3 MB · Προβολές: 8
Εζησε τη ζωή του στο έπακρο. Ελαφρύ το χώμα, ελπίζω να ήταν καλός άνθρωπος. Δε γνώριζα ότι η σχολική ποδιά τύπου φούστας που φορούσα από το 1979-1982 ήταν δική του δημιουργία.
 
Είχα δυστυχώς και εγώ την ποδιά - φούστα, και μου "κόστισε" ψυχικά πολύ...
Χάθηκε να είχα μια πιο κοντή μοντέρνα, τύπου jacket, με φερμουάρ, όπως είχαν οι περισσότεροι συμμαθητές μου;
Στη μια επάνω τσέπη έγραφε με ευδιάκριτα γράμματα "Τσεκλένης".
Με σταματούσαν στο προαύλιο και με ρωτούσαν αν λεγόμουν Τσεκλένης... (Όπως στο επιστροφή στο μέλλον Calvin Klein - Λακώστα).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα