"Έφυγε" η Louise Fletcher (1934–2022)

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.367
Αντιδράσεις
9.538
Έφυγε σε ηλικία 88 ετων, η ηθοποιος Louise Fletcher, περισσότερο γνωστή για την καταπληκτική της ερμηνεία στην ταινια One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) για την οποια κερδισε το Οσκαρ 1ου γυναικείου ρόλου. Συχνα επαιζε τον ρολο της κακιας και οι φιλοι της επιστημονικής φαντασίας θα την θυμούνται απο τις συμμέτοχες σε ταινίες οπως Brainstorm (1983), Firestarter (1984) κ.α. και στη σειρα Star Trek: Deep Space 9.

louise-fletcher-publicity-still-scan-06.jpg

Πιο προσφατα την ειχα δει στην τηλεοπτικη σειρα Perry Mason.

MV5BMzllODBlMGEtOTEzMy00ZDg4LThmODUtYmQ3ZTAwNjFhOWUyXkEyXkFqcGdeQXVyNjIwMjgwNg@@._V1_.jpg
 
Έγραψε πραγματικά ιστορία ως σκληρή προϊσταμένη νοσοκόμα Ρατσεντ στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών στη σπουδαία ταινία "Στη Φωλιά του Κούκου" (Οσκαρ καλύτερης ταινίας 1975- φέτος το καλοκαίρι είχε βγει κ σε επανέκδοση σε θερινά). Τοσο ο ρόλος κ η ερμηνεία της ήταν τέτοιοι που ενέπνευσαν προσφατα και ολόκληρη σειρά (και μάλιστα πολύ πετυχημένη) στο Netflix που ονομαζόταν Ratched (κάτι σαν prequel της σκοτεινης ζωής της).
Γενικότερα η Φλετσερ ήταν περισσότερο τηλεοπτική ηθοποιός. Εντύπωση μου έκανε ότι πέθανε στη Γαλλία
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλή ηθοποιός και φυσικά κορυφαία στιγμή της , η εξαιρετική ερμηνεία της ως νοσοκόμα Ratched.
 
Σπουδαία ηθοποιός η Λουίζ Φλέτσερ, που η ερμηνεία της στη "Φωλιά του κούκου" έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου. Αληθινά συγκλονιστική. Και να σκεφτεί κανείς ότι τον ρόλο είχαν απορρίψει τεράστιες ηθοποιοί όπως η Τζέην Φόντα, η Φαίη Νταναγουαίη, η Ώντρευ Χέμπορν, η Ζαν Μορώ, η Αν Μπάνκροφτ, η Τζέραλντιν Πέητζ, η Άντζελα Λάνσμπερυ, η Έλεν Μπέρστυν, γιατί τον έβρισκαν μισογυνικό. Η Φλέτσερ ήταν πολύ καλή και στο "Θύελλα στον εγκέφαλο", με τη Νάταλι Γουντ. Δυστυχώς, τυποποιήθηκε σε ρόλους "κακιάς", ενώ ήταν ηθοποιός με μεγάλες δυνατότητες.
 
Θεός σχωρεστην το ανιψάκι μου είχε μανία με τη σειρά ratched και τη ρωτούσα πάντα πώς έχει όρεξη να βλέπει πώς κάναν τις λοβοτομες αλλά της άρεσε
 
Καλή ηθοποιός και φυσικά κορυφαία στιγμή της , η εξαιρετική ερμηνεία της ως νοσοκόμα Ratched.
Να αναφέρουμε επίσης ότι είχε πάρει κ το Όσκαρ Α Γυναικείου ρόλου τότε
 
Πίσω
Μπλουζα