Καλό ταξίδι αγαπημένε μας ηθοποιέ ... Δυστυχώς, σε σύντομο χρονικό διάστημα αποχαιρετάμε άλλον έναν "παιδικό και εφηβικό μας ήρωα" ....
.....
Από τα παιδικά μου χρόνια έχω κρατήσει τις ωραιότερες αναμνήσεις σχετικά με αυτόν τον σπουδαίο μας ηθοποιό από : Α/ Την παρουσία του σε εκείνο το αξεπέραστο σήριαλ "Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα" που απολαύσαμε στις αρχές των 80ς [και ... νιώθουμε πολύ τυχεροί που το προλάβαμε, έστω και σε πολύ μικρή ηλικία], Β/ Από την παρουσία του στο σήριαλ "Οι ιερόσυλοι" !!! Η μνήμη μου έχει συγκρατήσει ότι ήταν κλειδαράς, που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, και τον "διπλάρωσε" η συμμορία που έκλεβε εικόνες από τα μοναστήρια, τις εκκλησίες κλπ για να συνεργασθεί μαζί τους !!! Επίσης, θυμάμαι ότι ο Μπιμπίλας ήταν γιος του !!! Γ/ Από την παρουσία του στην ταινία με πρωταγωνιστή τον Βέγγο "Το μεγάλο κανόνι" !!! Εκεί υποδυόταν έναν ιδιοκτήτη παραδοσιακού αθηναϊκού καφενείου που έχει βάλει στο μαγαζί τηλεόραση και ... κοιτάζει "αποχαυνωμένος" ένα ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ για "την άνοδο, την κάθοδο και την πτώση του Χίτλερ" !!!
Αν κάτι θαύμαζα σε αυτόν ήταν η φωνή του, η άρθρωσή του .... την οποία χειριζόταν με περισσή δεξιοτεχνία και μαεστρία όταν έπαιζε ρόλους "μάγκα", "ανθρώπου της πιάτσας" κλπ [σε αυτούς τους ρόλους ήταν , άλλωστε, αξεπέραστος] .... Καλό του ταξίδι
......
Ευτυχία, πάντως, γι αυτούς τους ανθρώπους, να φεύγουν έχοντας στο μυαλό την Ελλάδα που γνώρισαν, κι όχι το σημερινό χάλι...
Ή αλλιώς : μένουν οι ταινίες, τα σήριαλς κλπ [εεε, θέλω να πω .... ό,τι τελοσπάντων έχει διασωθεί, έστω, ένα επεισόδιο από Μεθοριακό Σταθμό, έστω λίγα sec από Παλιόπαιδα ατίθασα] και ... είναι σαν να μένει "ζωντανό" κάτι από αυτήν την Ελλάδα που γνώρισαν .... για να γνωρίσουν αυτό το "κατι" - μα λίγο, μα πολύ - και οι επόμενες γενιές που θα έρθουν ....