"Έφυγε" ο Νίκος Σαργκάνης

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας retrobabyboy
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

retrobabyboy

RetroActive
Αντιδράσεις
725
Έφυγε στα 70 του χρόνια μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από τιτάνια μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.
Ο μεγάλος Νίκος Σαργκάνης νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στο Henry Dunant Hospital Center.

Καλό του ταξίδι.

RIP. θρυλική η απόκρουση του, στον αγώνα με την Δανία...

Στο γήπεδο του ουρανού και του παραδείσου...

Εκανε μια τεράστια βουτιά τύπου "φάντομ" προς τον ουρανό. Ασχολούμαι με ποδόσφαιρο αλλα όχι με οπαδικά. Οταν όμως το 1985 πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟ, εκανα καζούρα στους φίλους στη γειτονιά γιατί ημουν ο μόνος πράσινος, και αυτοί είχαν λυσάξει γιατί ξέραν τί έχασε η ομάδα τους. Για μενα ο Νο1 τερματοφύλακας. Παρά το ότι είχε την όψη τσαμπουκά (ή και μαφιόζου), όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι ηταν γλυκός οταν τον ακούγαμε να μιλάει σε αθλητικές εκπομπές. Ελαφρύ το χώμα, ελπίζω να ηταν και καλός άνθρωπος.

Είμαι πολύ χάλια με την είδηση του θανάτου του Νίκου. Είμαι από την Καστοριά. Όταν η Καστοριά πήρε το κύπελλο, ήμουν παιδί. Ο τελικός έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Νίκος είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας. Θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Κορυφαιος αθλητης, περασε απο δυο μεγαλες Ελληνικες ομαδες, τεραστεια η συμβολη του στην εθνικη, αλλα και κατα γενικη ομολογια αυτο που λεμε "καλο παιδι". Εκανε την νεολαια, αλλα και εκολαπτομενους ποδοσφαιριστες να θελουν ολοι να γινουν τερματοφυλακες. Την μεγαλυτερη εντυπωση μου την εκανε οτι στις συνεντευξεις του, και εχω δει αρκετες, δεν εδειξε ποτε να "εχει καβαλησει το καλαμι" οπως πολλοι αλλοι VIPηδες. Ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει. Θα τον θυμομαστε!

Πίσω
Μπλουζα