"Έφυγε" ο Τάσος Ζωγράφος

caprice

RetroMasteR
Joined
30 Νοέ 2010
Μηνύματα
1.181
Αντιδράσεις
186
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρονών ο Τάσος Ζωγράφος, σκηνογράφος και ζωγράφος, μαθητής του Τσαρούχη. Εξορίστηκε στη Μακρόνησο λόγω αριστερών φρονημάτων τα οποία ήταν και η αιτία που είχε αποκλειστεί από το Εθνικό Θέατρο. Ζωγράφισε όμως σκηνικά στο Ελεύθερο Θέατρο ενώ έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν συνεργάστηκε με το Νίκο Κούνδουρο στην ταινία «ο Δράκος». Επιμελήθηκε τα σκηνικά στην «Συνοικία το Όνειρο» και στην «Οδό Ονείρων».

Η καλλιτεχνική του πορεία αριθμεί πάνω από 200 ταινίες, 150 θεατρικές παραστάσεις, 70 τηλεοπτικές σειρές. Είχε κάνει 10 ατομικές εκθέσεις και είχε συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εντός και εκτός των συνόρων.

(Περίληψη από το άρθρο των Νέων στο διαδίκτυο / 06.04.2011)

«Η ζωή είναι ένα απέραντο σκηνικό. Κάποιοι το βιώνουν σαν ταινία και κάποιοι άλλοι, οι πιο μελοδραματικοί, σαν θέατρο. O Θεός κάνει πάντα το τελικό μοντάζ» συνήθιζε να λέει ο αξέχαστος ζωγράφος (espressonews.gr).

Αξίζει να σταθείτε λίγο και εδώ (αλλά και ευρύτερα στο διαδίκτυο):

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=60866950

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=265168
 
Λυπάμαι πολύ! Τον είχα γνωρίσει αρκετά παλαιότερα όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στους εικαστικούς χώρους. Με είχε δεχθεί στο σπίτι του χωρίς πόζες και φανφάρες. Γλυκός και ουσιαστικός. Μου έδωσε κάποιες συμβουλές και είχαμε πει να ξαναβρεθούμε κάποια στιγμή. Πραγματικά δυσάρεστα νέα....
 
(Αν και μου ήταν πλήρως άγνωστος, λόγω διαφορετικών ενδιαφερόντων, πρέπει να πω ότι σήμερα το φόρουμ μας είναι ολίγον μακάβριο. 3 threads έχουν τον ίδιο τίτλο για τρεις διαφορετικούς ανθρώπους. Γερνάμε επικίνδυνα........... )
 
Πίσω
Μπλουζα