"Έφυγε" ο David Lynch (1946–2025)

freaktmp

Expert
Αντιδράσεις
10.559
Έφυγε σε ηλικία 78 ετων, o εκκεντρικός σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός David Lynch, που γνώρισε μεγαλη επιτυχια με τις σουρεαλιστικες κινηματογραφικες και τηλεοπτικες δημιουργιες του. Δεν μπορει να λεγεται κανεις σινεφιλ αν δεν εχει δει και αγαπησει ταινιες οπως Eraserhead (1977), The Elephant Man (1980), Dune (1984), Blue Velvet (1986), Wild at Heart (1990), Lost Highway (1997), Mulholland Dr. (2001) κλπ και την τηλεοπτικη σειρα Twin Peaks (1989-1991)

david_lynch_78039438.png

Τα Dune, Wild at Heart και Twin Peaks παραμενουν απο τις μεγαλες μου αγαπες και τα επισκεπτομαι συχνα.

Και το Straight Story ήταν καταπληκτική ταινία, ίσως η πιο διαφορετική του απ' την άποψη ότι δεν ήταν σουρεαλιστική. Ίσως απ' τους τελευταίους μεγάλους σχετικά παλιούς κινηματογραφιστές με δική του γραφή

Ελαφρύ το χώμα. Κορυφαίος στο είδος του, μεγαλος δάσκαλος. Ξαναξεκίνησα το Twin Peaks για πάρτη του. Εχω να το δω από τότε που είχε βγει στις ελληνικές τηλεοράσεις.

Παρόλο που το στυλ του, δεν ήταν για όλους , καποιες από τις ταινίες του, παραμένουν στις κορυφαίες του είδους.

Έφυγε πλήρης έργων... Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που διάβασα πως ήταν Αμερικάνος. Ήμουν σίγουρη πως ήταν Άγγλος. Ίσως επειδή το σινεμά του ήταν περισσότερο "ευρωπαϊκό"; Πρόσφερε στην τέχνη του, καλό του ταξίδι.

Έφυγε πλήρης έργων... Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που διάβασα πως ήταν Αμερικάνος. Ήμουν σίγουρη πως ήταν Άγγλος. Ίσως επειδή το σινεμά του ήταν περισσότερο "ευρωπαϊκό"; Πρόσφερε στην τέχνη του, καλό του ταξίδι.
Και όμως οι ταινιες του, και οι εικόνες του γενικά, ήταν στην πραγματικότητα βαθύτατα αμερικάνικες. Ίσως μάλιστα να ήταν από τους λίγους που έδειξαν αμερικανική ψυχοσύνθεση της επαρχίας (και των προαστίων των πόλεων) με ολα τα πιθανά στραβά της, έστω και μέσα σε ένα σουρεαλιστικο περιτύλιγμα.
Btw, εκτός από το Twin Peaks λατρεύω απίστευτα κ την ταινία Blue Velvet

Πίσω
Μπλουζα