"Έφυγε" ο James Garner (1928-2014)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας arpacolla
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

arpacolla

RetroActive
Αντιδράσεις
207
Γνωστός και σεβαστός ηθοποιός του Hollywood (και σοβαρός, με ήθος, π.χ. είχε αρνηθεί το ρόλο του Rambo λόγω της βίας που θα περιείχε), είχε παίξει σε αρκετές ταινίες αλλά ίσως είναι περισσότερο γνωστός για τις 2 εικονικές σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησε, Maverick και The Rockford Files, που αμφιβάλλω αν θα παίχτηκαν ποτέ στην ελληνική TV (δίνω κάποιες πιθανότητες για το Maverick, ίσως παίχτηκε.)

Το The Rockford Files έχω δει αρκετά επεισόδια στο UK και είναι φανταστική σειρά, προτείνεται. Τελευταία φορά τον χάρηκα στο 8 Simple Rules, που είναι και η τελευταία σειρά στην οποία έπαιξε, και από τις τελευταίες του δουλειές.

Το προφίλ του στο IMDb αποδεικνύει ότι πια βλέπει τα κυπαρίσσια ανάσκελα.

RIP

The Rockford Files το βλεπαμε στην ΕΡΤ, το θυμαμαι και δεν εχανα επεισοδιο.

Για το Ραμπο, καλα εκανε, δεν μπορω να τον φανταστω σε τετοιο ρολο.

Απο τους καλούς ηθοποιούς της παλιας κοπής του Hollywood.. Αν δε κάνω λάθος πρεπει να ειχε εμφανιστεί και στη κινηματογραφική μεταφορά του Maverick με τον Μel Gibson (1994).. Eγω τον πρωτοέμαθα μεσα απο τη σειρά "Marlowe" του 1969 οπου έπαιζε τον ομώνυμο ρόλο ενος ντετέκτιβ, φυσικά τη περιέργεια μου να δω τη σειρά ηταν μονο και μονο μια φοβερή cameo εμφάνιση του Bruce Lee σ'ενα επεισόδιο οπου ο Lee υποδύεται το μαφιόζο και μπαίνει στο γραφείο του Garner κάνοντας τα ολα κυριολεκτικά λαμπόγυαλο! (Δειτε το παρακατω βίντεο και θα καταλάβετε)

https://www.youtube.com/watch?v=xeWwMLH654Q

Εγω τον αγαπησα ως μαιευτηρα μεσα απο την ταινια του 1963, The thrill of it all. Συμπρωταγωνιστουσε με τη Ντορις Ντεϊ και ηταν πολυ καλος στις κωμικες αποχρωσεις του ρολου του.

Ωρα του καλη...

Πολύ καλός ήταν στην Μεγάλη απόδραση ( 1963), όπως και στην κωμωδία My Fellow Americans ( 1996 ), μαζί με τον Jack Lemmon.

Πολυ καλος ηθοποιος και απο οτι φαινεται ηταν low profile αφου δεν ακουστηκε ποτε κατι για την ιδιωτικη του ζωη.

Καλο του ταξιδι...

pardalotzatziki είπε:
RIP
The Rockford Files το βλεπαμε στην ΕΡΤ, το θυμαμαι και δεν εχανα επεισοδιο.
Δικό μου λάθος then, θα το έδειχνε στα μέσα 80's, αλλά δεν είμαι και τόσο μεγάλος να το θυμάμαι ή να το έβλεπα τότε :P

arpacolla είπε:
Γνωστός και σεβαστός ηθοποιός του Hollywood (και σοβαρός, με ήθος, π.χ. είχε αρνηθεί το ρόλο του Rambo λόγω της βίας που θα περιείχε)
Δεν ξερω κατα ποσο θα του ταιριαζε ο ρολος του John Rambo (???) , αλλα ο ρολο του Colonel Sam Trautman (που υποδυθηκε ο Richard Crennna και Btw αρχικα ηταν να τον υποδυθει ο Kirk Douglas ) θα του πηγαινε κουτι ....

RIP ...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
RIO είπε:
Πολύ καλός ήταν στην Μεγάλη απόδραση ( 1963), όπως και στην κωμωδία My Fellow Americans ( 1996 ), μαζί με τον Jack Lemmon.
Το Μy fellow americans ηταν ωραια ταινιουλα.

Πίσω
Μπλουζα