Όταν ο Kinski απήγγειλε Ιησού

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.098
Λόγω των ημερών του Πάσχα, θυμήθηκα μία ερμηνεία του Χριστού λίγο...αλλιώτικη από τις άλλες. Το 1971 στο Βερολίνο, ο Klaus Kinski σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Peter Geyer ανεβάζει το Jesus Christus Erloser (Jesus Christ Savior). Πρόκειται για έναν επαναστατικό θεατρικό μονόλογο, στον οποίον ο Kinski απαγγέλει ένα μίγμα των λόγων του Χριστού από την Καινή Διαθήκη, προσαρμοσμένο όμως στην τότε σύγχρονη πραγματικότητα. Παρουσιάζει έναν Χριστό επαναστάτη, ασυμβίβαστο, φίλο όλων των περιθωριακών, εχθρό του κατεστημένου, των ισχυρών, της υποκρισίας, του πολέμου. Κάνει αναφορά σε γεγονότα της εποχής και τα κατακρίνει, όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ. Ένα ακροατήριο 3.000-5.000 ατόμων μαζεύεται να τον δει και ο Kinski βγαίνει στη σκοτεινή σκηνή η οποία έχει ένα φως που φωτίζει μόνο τον ίδιο και αρχίζει να κάνει μία πολύ συναισθηματική απαγγελία, νιώθει πραγματικά το ρόλο του και αρκετές στιγμές συγκινείται.

Όμως δημιουργούνται μεγάλες εντάσεις, καθώς πολλοί αρχίζουν να τον αποδοκιμάζουν, να τον λένε υποκριτή και φασίστα κι ότι δεν έχει καμμία σχέση με αυτόν που υποδύεται, παίρνοντας αφορμή από τα νιάτα του, όταν πολέμησε στο πλευρό του Χίτλερ, αλλά και από τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Δεν είναι δύσκολο φυσικά να καταφέρουν να τον εκνευρίσουν. Στην αρχή αποχωρεί από τη σκηνή, μέχρι να ηρεμήσουν και να τον σεβαστούν, αργότερα αρχίζει κι αυτός να φωνάζει και να βρίζει τους αντιφρονούντες. Κάποια στιγμή ένας από το κοινό σηκώνεται στη σκηνή, παίρνει το μικρόφωνο κι αρχίζει να προσβάλλει τον Kinski μπροστά σε όλους. Ο Kinski αντιδράει με το δικό του μοναδικό τρόπο! Σιγά σιγά όλο και περισσότεροι θεατές αποχωρούν, αλλά ο Kinski έχει πεισμώσει να ολοκληρώσει την απαγγελία του. Έτσι, μετά από μία πολύ έντονη βραδιά, κι αφού την έχει σταματήσει και ξαναρχίσει πολλές φορές, την ολοκληρώνει εκτός σκηνής, εξαντλημένος, δίπλα σε μία μικρή ομάδα θεατών που απέμεινε, γύρω στις 2 το πρωί.

Άλλη μία παράσταση έδωσε και μετά το εγχείρημα αυτό σταμάτησε και περιοδεία δεν έγινε ποτέ.

Παρακάτω δείτε το πιό έντονο απόσπασμα από εκείνη τη βραδιά. Εγώ τον λυπάμαι λίγο τον Kinski, στο κάτω κάτω έκανε μία απαγγελία, δεν είπε ότι είναι ο Χριστός, όπως τον κατηγόρησαν πολλοί. Ταυτόχρονα όμως μου φαίνεται πολύ αστείο:

[edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tι βίντεο...ένα είναι σίγουρο . Kinski και ανιαρή παράσταση-ερμηνεία, δεν πήγαιναν ποτέ μαζί... :D
 
Σωστά Rio! He is a real rocker :bash:
 
Πίσω
Μπλουζα