Αγαπημένα επεισόδια από ξένες σειρές

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
21.031
Αντιδράσεις
68.320
Ποιο είναι το επεισόδιο που σας άρεσε ποιο πολύ από τις αγαπημένες σας σειρές; Τα τέσσερα δικά μου...

Προβολή συνημμένου 128197

The Time Tunnel - Ghost of Nero (1967). Σε αυτό το επεισόδιο οι δυο επιστήμονες Ντάγκ Φίλιπς και Τόνυ Νιούμαν , βρίσκονται στο Ιταλικό μέτωπο του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου και έρχονται αντιμέτωποι με το οργισμένο φάντασμα, του αυτοκράτορα Νέρωνα! Για να γλυτώσουν από έναν βομβαρδισμό αλλά και μια γερμανική περίπολο, θα αναζητήσουν καταφύγιο, σε μια απομονωμένη βίλα. Στο υπόγειο αυτής όμως, βρίσκεται θαμμένος ο Νέρωνας και η έκρηξη μιας οβίδας, έχει ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ο τάφος και να απελευθερωθεί το φάντασμα του . Μάλιστα το σπίτι ανήκει στον κόμη Γάλβα, μακρινό απόγονο του Ρωμαίου στρατιωτικού που ανέτρεψε τον Νέρωνα ! Οι δυο ήρωες θα πρέπει να προστατέψουν τον κόμη και τους εαυτούς τους από την εκδικητική οντότητα, αλλά και να ξεφύγουν από τους Γερμανούς, που ελέγχουν τη περιοχή. Μπορεί η σεναριακή ιδέα να είναι λίγο αφελής για τα σημερινά δεδομένα, αλλά το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι το αγαπημένο μου, καθώς έχει αρκετά στοιχεία τρόμου και πολύ καλή ατμόσφαιρα. Η σκηνή που ο Τόνυ Νιούμαν ( James Darren ), κυριεύεται από την οντότητα, την θεωρώ ακόμα και σήμερα τρομακτική.

" Ι kill anyone who defends Galba ! "

 




Προβολή συνημμένου 128198

Twilight Zone- And When the Sky was Opened (1959). O αξιωματικός της NASA, Glegg Forbes, προσπαθεί να ανακαλύψει γιατί όλοι οι γνωστοί του, αγνοούν μυστηριωδώς την ύπαρξη του συνάδελφου του και καλύτερου του φίλου, Harrington. Οι δυο αξιωματικοί που επέζησαν από ένα ατύχημα με το σκάφος τους, είχαν βγει για ένα ποτό. Ξαφνικά ο ένας παθαίνει μια ανεξήγητη κρίση πανικού και πηγαίνει να τηλεφωνήσει στους γονείς του . Λίγο αργότερα λέει στον Forbes, πως οι δικοί του έκλεισαν το τηλέφωνο, λέγοντας του πως δεν έχουν κανέναν γιο ! Στην συνέχεια εξαφανίζεται μυστηριωδώς και όταν ο Glegg ρωτάει τους ανθρώπους στο μπαρ, όλοι τον κοιτάνε απορημένοι, λέγοντας του πως είχε έρθει μόνος του εκεί.... Από τα καλύτερα επεισόδια της θρυλικής σειράς, με τον ηθοποιό Rod Taylor να δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία. Εκπληκτική τρομακτική ατμόσφαιρα και αγωνία, έτσι όπως μόνο ο δημιουργός της σειράς Rod Serling, ήξερε να φτιάχνει.

" No, I dont want it to happen! I dont want it to happen ! "

 




Προβολή συνημμένου 128199

Star Trek - The City on the Edge of Forever (1967). Το πλήρωμα του Enterprise ανακαλύπτει έναν πλανήτη, στον οποίο υπάρχει μια πύλη στο χρόνο. Όταν μετά από ένα ατύχημα ο γιατρός Mccoy θα τη περάσει, οι Kirk και Spock αποφασίζουν να τον φέρουν πίσω, καθώς αυτή η χρονική ανωμαλία μπορεί να έχει τρομακτικές επιπτώσεις, για τις ζωές όλων . Περνώντας την πύλη θα βρεθούν σε μια πόλη των ΗΠΑ, στην εποχή του οικονομικού κραχ. Ψάχνοντας για τον γιατρό, ο Captain Kirk θα γνωρίσει την Edith Keeler, μια όμορφη και δυναμική γυναίκα που φροντίζει τους φτωχούς, παρέχοντας τους συσσίτια. Σιγά σιγά ο Kirk θα αρχίσει να τη ερωτεύεται, αλλά ο Spock θα ανακαλύψει πως η χρονική ανωμαλία δημιούργησε έναν εναλλακτικό μέλλον, στο οποίο η Edith σαν μελλοντική αρχηγός του ειρηνιστικού κινήματος , θα αποτρέψει τη είσοδο των ΗΠΑ στον Β Παγκόσμιο και την ήττα των Ναζί. Ο μόνος τρόπος για να μην συμβεί αυτό , θα είναι να αφήσουν τα γεγονότα να κυλήσουν με τη κανονική ροή , που θέλει την νεαρή γυναίκα να χάνει την ζωή της, σε ένα τραγικό ατύχημα! Έτσι ο Kirk θα βρεθεί αντιμέτωπος, με ένα τρομερό δίλημμα...το επεισόδιο αυτό θεωρείται από τους οπαδούς του Star Trek, ως το καλύτερο επεισόδιο της σειράς και διαθέτει μια συγκλονιστική τελευταία σκηνή.

" He Knows Doctor. He Knows! "

 

 

 




Προβολή συνημμένου 128200

Blackadder Goes Forth- Goodbye (1989). Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ο λοχαγός Edmund Blackadder , προσπαθεί να βρει και πάλι κάποιο τρόπο για να αποφύγει τη συμμετοχή του, στη γενική επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων. Όλες όμως τα σχέδια του πανούργου αξιωματικού δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα και λίγο πριν αντιμετωπίσει τα γερμανικά πολυβόλα, για πρώτη φορά θα νιώσει συμπάθεια για τους συμπολεμιστές του. Ένα από τα πιο συγκλονιστικά φινάλε στην ιστορία της τηλεόρασης, με τον Rowan Atkinson, να ξεδιπλώνει το μεγάλο του ταλέντο.

 


" Well, I'm afraid it's too late. Whatever it was, I'm sure it was better than my plan to get out of here by pretending to be mad. I mean, who would have noticed another madman round here? "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Space 1999

Bringer of Wonders. Αν και η δευτερη σαιζον ηταν πιο αδυναμη, το επεισοδιο αυτο ηταν εξαιρετικο. Οχι τυχαια εγινε και ταινια (συγκοληση των δυο μερων).

Το πληρωμα της βασης υποδεχεται με ενθουσιασμο το πληρωμα του πιο γρηγορου διαστημοπλοιου της Γης που ειναι γεματο απο οικεια προσωπα με αποστολη να τους γυρισουν πισω στη πατριδα. Μονο ο κυβερνητης που ειχε ενα ατυχημα βλεπει πραγματα που οι αλλοι δεν βλεπουν...

Sapphire and Steel

Ενω δεν περιμενα η πρωτη αποστολη να μπορει να ξεπεραστει,o Hammond ξεπερνα τον εαυτο του και μας δινει τη δευτερη αποστολη το Railway Station. Ο χρονος εχει αναταραξεις σε ενα εγκαταλελειμενο σιδηροδρομικο σταθμο. To τελευταιο μερος της ειναι καθηλωτικο

Κnight Rider

Η πρωτη εμφανιση του KARR μας εδωσε ενα συγκλονιστικο αποτελεσμα. Νομιζω οτι το προτιμω απο την επομενη εμφανιση του KARR στη τριτη σαιζον

Fawlty Towers

The Garmans. Καταστροφικο γελιο. You started it. You invaded Poland.

Black Adder

Aπο Black Adder 2 το Potato. Υou have a woman's purse my lord!

Edge of Darkness

Δεν υπαρχει το παραμικρο ψεγαδι σε αυτη τη μινι σειρα. Απλα το πρωτο επεισοδιο ειναι τοσο σπαρακτικο που σε διαλυει.

Star Trek

To επεισοδιο με τη σπηλια που γερναει οποιον μπαινει. Το μονο επεισοδιο της σειρας που θυμαμαι απο οταν την παρακολουθουσα παιδι στην ΕΡΤ. Δεν θυμαμαι τιτλο.

Galactica

H πρωτη φορα που ειδα τους Κυλωνες μου εχει μεινει...

Αυτα για αρχη
 
Φιλε Rio χτες ειδα το επεισοδιο του Twilight Zone που προτεινες και οφειλω να σε συγχαρω για την προτροπη σου. Φοβερο!
 
Star Trek: Assignment: Earth


Μ'αρεσε το integration του τωρα (τοτε) με το πληρωμα του Enterprise του μελλοντος,οπως και ασχετο αγαπημενη μου ταινια ειναι το Voyage Home.


 


Twilight Zone:


Αυτο και αν ειναι δυσκολο,θα πω με μια δοση να μην γινω βαρετος και πω κατι απο τα πολυ γνωστα το Walking Distance επηρεασμενος και απο το κυνηγι των παιδικων αναμνησεων που κανουμε εδω στο φορουμ.


Θα ηθελα να γραψω και για το Twilight Zone της γενιας μας αυτο των 80ς αλλα πρεπει πρωτα να φρεσκαρω την μνημη μου.


 


Κnight Rider:


Aναφερθηκε ο KARR ,θα πω το επεισοδιο με τον
Goliath που κανει τον KARR μπροστα του να μοιαζει με πατινι.

 


Αmazing Stories:


"The Mission" Τελειο απο οπου και να το πιασεις απο σκηνοθεσια,στορυ,γνωστους ηθοποιους και τελος γεματο μαγεια βγαλμενο απο παραμυθι.


 


Δυναστεια:


Οποιο απο τα επεισοδια ειχε μαλιοτραβηγμα με περιτυλιγμα γουναρικων.


 


ΜcGyver:


Aυτο με τα μυρμηγκια και το εξωτικο περιβαλλον,
 
Wally είπε:
Φιλε Rio χτες ειδα το επεισοδιο του Twilight Zone που προτεινες και οφειλω να σε συγχαρω για την προτροπη σου. Φοβερο!
Εγώ θα το δω σήμερα! Με πρίζωσε ο Rio...
 
Wally είπε:
Φιλε Rio χτες ειδα το επεισοδιο του Twilight Zone που προτεινες και οφειλω να σε συγχαρω για την προτροπη σου. Φοβερο!

Να ' σαι καλά Wally, χαίρομαι που σου άρεσε.... :)
 
The Bionic Woman

Το διπλο επεισοδιο Deadly Ringer της δευτερης σεζον οπου απαγαγουν την Jaime και την αντικαθιστουν με την σωσια της.

Space 1999

Φυσικα το Bringer of Wonders.

Dynasty

Το τελευταιο επεισοδιο της τριτης σεζον οπου η Krystle και η Alexis παγιδευονται στην φλεγομενη καμπινα μαζι με το τελευταιο της πεμπτης με το μακελειο στον γαμο της Amanda.

 


The six million dollar man


Το διπλο επεισοδιο που πρωτοεμφανιζεται η Jaime και παθαινει το ατυχημα με το αλεξιπτωτο.


 


Falcon Crest


Το τελευταιο επεισοδιο της δευτερης σεζον με την αποκαλυψη του δολοφονου του Καρλο.


 


Charlie's Angels


Το επεισοδιο Angels in chains της πρωτης σεζον που οι Αγγελοι βρισκονται στην φυλακη.


 


Beauty and the beast


Το τελευταιο επεισοδιο της πρωτης σεζον.


 


The Colbys


Το τελευταιο επεισοδιο της σειρας.


 


I love Lucy


Το επεισοδιο LA at last!


 

 


 
Υπάρχουν και σειρές των οποίων τα επεισόδια δεν θυμάμαι καλά δυστυχώς, οπότε θα αναφέρω μόνο αυτές που θυμάμαι:

Little House on the Prairie: Εδώ είναι δύο τα αγαπημένα μου, το The Faith Healer (10o της 6ης σεζόν) και το Wave of the Future (10o της 8ης σεζόν.) Στο πρώτο βλέπουμε τον πατέρα Ingalls να προσπαθεί να αποδείξει ότι ο επισκέπτης που έχει έρθει στο χωριό και αυτοαποκαλείται "χαρισματικός" και "προφήτης", δεν είναι τίποτα άλλο από ένας κοινός απατεώνας. Μου έχει μείνει ειδικά η στιγμή που ο Ingalls απειλεί να χτυπήσει μία τυφλή, για να αποδείξει ότι δεν είναι τυφλή, αλλά συνεργάτιδα του απατεώνα. Όντως, η "τυφλή" τον είδε που ετοιμαζόταν να τη χτυπήσει και ενστικτωδώς πήγε να αμυνθεί. Στο άλλο επεισόδιο, η Χάριετ πείθεται να ανοίξει ένα εστιατόριο, μέλος μιάς αλυσίδας γνωστών εστιατορίων, και όλο το επεισόδιο περιγράφει τον ανταγωνισμό και τα ευτράπελα που προκύπτουν.

Καρουζέλ: Το επεισόδιο που γίνεται διαγωνισμός μαγειρικής και αντί να κερδίσει κάποιο εκλεπτυσμένο πιάτο, όπως περίμεναν όλοι, κερδίζει το πιάτο του πατέρα του Χάιμε, μία...φασολάδα.

Degrassi Junior High: It Creeps (14ο της 4ης σεζόν). Η Λούσυ σκηνοθετεί μία ερασιτεχνική ταινία τρόμου, με πρωταγωνιστές κάποιους από τους μαθητές.

Married with Children: Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα που δεν θυμάμαι τώρα, ένα που μου έρχεται και ήταν από τα αγαπημένα μου, είναι το Ηe Thought He Could (1o της 3ης σεζόν). Ο Αλ αποφασίζει να επιστρέψει το βιβλίο που δανείστηκε από τη βιβλιοθήκη όταν ήταν μικρός (!) Τρέμει στην ιδέα του ότι μπορεί να συναντήσει την παλιά υπάλληλο, με την οποία είχε μία αμοιβαία σχέση μίσους. Και πράγματι, γριά πια, είναι εκεί και τον περιμένει. Απολαυστικότατη στο ρόλο της η βιβλιοθηκάριος.

Punky Brewster: The Perils of Punky (διπλό, 6ο & 7ο της 2ης σεζόν). Τα παιδιά πάνε κατασκήνωση και η Πάνκυ αφηγείται μία ιστορία τρόμου.

The Borrowers: Το πρώτο επεισόδιο, η γνωριμία με την οικογένεια και τον τρόπο ζωής τους.

The Munsters: A Man for Marilyn (10ο της 2ης σεζόν). Η Μέριλυν προσπαθεί να κάνει σχέση, αλλά όπως πάντα οι υποψήφιοι μνηστήρες το βάζουν στα πόδια μόλις δουν την τερατώδη οικογένειά της. Γι'αυτό ο παππούς αποφασίζει να μετατρέψει έναν βάτραχο σε πρίγκιπα και να της τον δωρίσει.

Faulty Towers: Θα συμφωνήσω με τον Wally, και θα πω το The Germans (6ο της 1ης σεζόν). Με πολύ μικρή διαφορά από τα υπόλοιπα για μένα, καθώς λίγο πολύ τα λατρεύω όλα, νομίζω ότι στο επεισόδιο αυτό που ο Μπάζιλ πρέπει να εξυπηρετήσει μόνος του τους Γερμανούς πελάτες, καθώς η Σύμπιλ είναι στο νοσοκομείο, είναι ξεκαρδιστικό. Προσπαθεί να μην αναφέρει το θέμα του πολέμου, αλλά φυσικά δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Και η μίμηση του Χίτλερ είναι από τους αγαπημένους μου ρόλους του Cleese γενικότερα.

Kommissar Rex: Δεν κατάφερα να βρω ποιό είναι, αλλά είναι σίγουρα στις αρχικές σεζόν. Αυτό που ψάχνουν να βρουν έναν άντρα που δολοφονεί αποκλειστικά ηλικιωμένες.

Tales from the Crypt: Lower Berth (14o της 2ης σεζόν). Αποκαλύπτεται η προέλευση του Crypt Keeper και οι χαριτωμένοι του γονείς...

The X Files: Theef (14ο της 7ης σεζόν). Ερευνάται η υπόθεση ενός μυστηριώδους δολοφόνου που χρησιμοποιεί βουντού για να πάρει εκδίκηση από την οικογένεια ενός γιατρού.

Hammer House of Horror: Δύο επεισόδια, το Children of the Full Moon (8o) και The Two Faces of Evil (12o). Στο πρώτο, ένα ζευγάρι βρίσκεται αντιμέτωπο με μία οικογένεια λυκανθρώπων σ'ένα φρικιαστικό σπίτι, χαμένο στο δάσος. Στο δεύτερο, μία οικογένεια αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα από τη στιγμή που προσφέρονται να πάρουν μαζί τους στο δρόμο έναν μυστηριώδη τύπο που κάνει ωτοστόπ. Εδώ έχουμε και το φαινόμενο του doppelganger, που το θεωρώ ανατριχιαστικό.

Hammer House of Mystery and Suspense: Mark of the Devil (1o). Aφού σκοτώνει τον ιδιοκτήτη ενός τατουατζίδικου, ένας άντρας αποκτάει ένα μυστηριώδες, φρικιαστικό τατουάζ, που όσο πάει και μεγαλώνει στο σώμα του.
 
Πίσω
Μπλουζα