Αγαπημένα μουσικά θέματα στα videogames

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.032
Για να αξιζει ενα παιχνιδι απο ολες της αποψεις και για να γουσταρουμε και μεις που θα κατσουμε να το παιξουμε δεν φτανουν μονο τα γραφικα και το gamplay αλλα σημαντικο ρολο παιζει και η μουσικη η καλητερα τα μουσικα θεματα που υπαρχουν στην εναρξη του παιχνιδιου,μεσα στης πιστες αλλα και στο τελος του και γενικοτερα σε ολο το παιχνιδι.Σιγουρα ολοι μας εχουμε αγαπημενα μουσικα θεματα ειτε ειναι απο καποια πιστα ειτε ειναι απο οποιοδηποτε σημειο του παιχνιδιου οποτε για ποσταρετε τα μουσικα θεματα που λατρευετε να τα ακουτε στα παιχνιδια που παιζετε και η απλα γραψτε τα η αν θελετε και ειναι δυνατον βαλτε και καποιο βιντεακι με το εκαστοτε μουσικο θεμα.

Το μουσικο θεμα που εχει το Bubble Bobble στης πιστες πραγματικα ειναι κολημενο μεσα στον εγκεφαλο μου.

Αυτα για αρχη :D

Donkey Kong Country 2, όλο το soundtrack, δεν νομίζω να έχει βγει κάτι καλύτερο όσο και να χτυπάει τον πισινό του κάτω ο Uematsu με τα FF και γενικώς όλα τα Jrpgs με τα υπερεκτιμημένα soundtracks, μόνο και μόνο γιατί είναι jrpgs.

Και θα προσθέσω και το Goemon's great Adventures στο N64. Απλά το αφήνω εδώ και όποιος θέλει το ψάχνει :P

Λίγο μετά συναντάμε το Majora's Mask, με ευκολία το καλύτερο soundtrack που έχει βγάλει ο Koji Kondo.

Μην ξεχνάμε και τα original metal compositions του F-Zero X φυσικά.

Sonic 3 & Knuckles, το καλύτερο OST από Sega μεριά.

Turrican 3. Ναι, 3. Οχι 2. Sorry Amiga fans, εμένα αυτό μου άρεσε :P

Banjo-Kazooie, η καλύτερη δουλειά του Kirkhope.

DKC Tropical Freeze. Ο David Wise κατάφερε να φτάσει την ποιότητα που έφτασε παλιά με το DKC2. Ο θεός της video game μουσικής.

Sonic 1 στο Master System. Ακόμα καλύτερο OST από ότι στο Mega Drive. Η καλύτερη δουλεία του Koshiro για μένα.

Castlevania: Order of Ecclesia. Αυτο είναι το αγαπημένο μου OST από Castlevania και όχι το SOTN το οποίο έχω βαρεθεί να ακούω βασικά.

Από arcades, θα έλεγα ότι το καλύτερο Soundtrack ήταν του Space Harrier.

Super Metroid! παραλίγο να ξεχάσω ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά soundtracks!

Και μιας και μίλησα για ατμόσφαιρα, ακούστε λίγο το πιάνο του Body Harvest.

Diablo 2. Nuff said.

Μετά έχουμε τα Starcraft, Warcraft 3 και Red Alert 2. Tα καλύτερα μουσικά κομμάτια που θα ακούσετε σε strategy games αλλά θα βάλω και το Disciples 2 ως τα καλύτερα battle themes που έχω ακούσει.

Starfox (SNES) Πάντα μου άρεσαν τα Boss themes του.

Αυτά προς το παρόν... Σίγουρα έχω ξεχάσει πολλά.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καπου εχει ενα παρομοιο θεμα και εχω ποσταρει σιγουρα! Δεν βαριεσαι βαζω παλι μερικα απο τα αγαπημενα μου :

Ολοκληρο το Shovel Knight εχει επικο soundtrack , ολα τα κομματια ειναι ενα και ενα!!

Απο το outrun, το magical sound shower

και τελος

MD : sonic1, sonicCD, streets of rage

NES : mario ολα

amiga : project-x, desposable heroes, jim power

coin-op : rainbow island, raiden, cabal, superSF2 ολες οι πιστες

6128 : arkanoid

ps1 : FF 5-6-7

Το πρωτο μου μουσικο κολλημα ηταν το εισαγωγικο κομματι των 8μπιτων Dragon's Lair και Escape from Singe's Castle (δυστυχως δεν βρηκα βιντεακι να αναρτησω). Οπως διαπιστωσα χρονια μετα, ηταν βασισμενο σε ενα κοματι που ακουγεται πολυ λιγο στο attraction mode του laserdisk.

Απο το χωρο της Amiga ηταν εξαιρετικα τα soundtracks της Psygnosis και στα 3 Shadow of the Beast (David Whitaker) οπως και στο Agony, με τη φοβερη εισαγωγικη μουσικη, και την πρωτη πιστα.

Και τωρα περναμε στα adventures αφου επι Amiga εγινα adventurας :D πολυ ομορφα κομματια ειχε το Quest for Glory 1, που παρεπεμπαν σε ταινια φαντασιας, το αξεχαστο Erana's Peace, οπως και ο χορός των νεράιδων τη νύχτα. Το Conquests of Camelot επισης με την αυθεντική μεσαιωνική μουσική απο την εισαγωγή μέχρι το τέλος.

Και μετά περνάμε σε υπερπαραγωγές και πιο κλασσικες καταστασεις που ισως δεν θα ειχε νοημα να αναφερω καν, οπως τα Monkey Island :) και τελικα στο ανεπαναληπτο soundtrack του The Dig, που ευτυχως κυκλοφορησε και ως OST :) Θα ελεγα ο αγαπημένος μου συνθέτης είναι ο Michael Land

johnny19818 είπε:
Καλά θυμάσαι. Είναι αυτό εδώ.
Παρόμοιο, αλλά όχι το ίδιο! :)

Άλλο το ένα (καλύτερη μουσική) και άλλο το άλλο (αγαπημένα κομμάτια, αλλά όχι απαραίτητα τα καλύτερα! ;) )

Παίζει μπάλα κανονικά!....

Λοιπόν, πρόχειρα-πρόχειρα, παίζει να ξεχάσω πολλά:

1)Defender of the Crown (Commodore 64 version)

2)Golden Axe - Wilderness

3)Sonic - Green Hill Zone

4)Space Quest

5)International Karate

6)International Karate+

7)Bubble Bobble

8)Red Alert

9)Lotus 3 - The Ultimate Challenge

10)Accolade Grand Prix Circuit

11)Doom Episode 1, Level 1 (Hangar)

12)Microprose Soccer

13)Sensible Soccer - Goal Scoring Superstar Hero

14)Microprose Grand Prix

15)Lotus 2

16)Σταματήστε με, θα γράφω όλο το βράδυ...

17)Σίγουρα έχω ξεχάσει πολλά...

Aπο που να αρχίσει κανείς, και που να τελειώσει με ένα τέτοιο θέμα... :D

Μερικά απο τα πιό αγαπημένα μου game soundtracks, τα έχω αναφέρει εδώ. :)

D@redevil είπε:
Παρόμοιο, αλλά όχι το ίδιο! :)
Άλλο το ένα (καλύτερη μουσική) και άλλο το άλλο (αγαπημένα κομμάτια, αλλά όχι απαραίτητα τα καλύτερα! ;) )

Παίζει μπάλα κανονικά!....
Μα δεν είπα ότι είναι το ίδιο, απλά ότι το έχει αναφέρει στο θέμα εκείνο :) .

Κι εμένα τα αγαπημένα μου είναι

Chuck Rock Mega Drive

Donkey Kong Country Factory Music στο SNES

Donkey Kong Country Funky Kong Flights στο SNES

Όλα τα soundtrack του Mortal Kombat στο Game Boy

Ο τερματισμός της Chun Li στο Street Fighter του SNES

Για να μην επαναλαμβάνομαι, ότι ακριβώς ποστάρανε @Ajax87 και @mike

+Saboteur II main music, και Hero Quest ingame theme

johnny19818 είπε:
Μα δεν είπα ότι είναι το ίδιο, απλά ότι το έχει αναφέρει στο θέμα εκείνο :) .
Δεν είπα ότι το είπες! :)

Αγαπημένα θέματα το FZero, Bubble Bobble & Tetris! :)

Edit: Ξέρω ότι δεν είναι ρετρό, αλλά το καλύτερο Soundtrack που έχω ακούσει σε παιχνίδι και είναι μακράν το αγαπημένο μου:

Skyrim

Η μουσική από το Toe Jam and Big Earl που είχα στο Mega Drive...

Ένα και μοναδικό (ρετρό).

Tetris

Από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ παίζω σιγοτραγουδώ και εξακολουθώ μετά για μέρες.

Από τα μη ρετρο το Skyrim

Πίσω
Μπλουζα