Αγαπημένα παιχνίδια Star Wars

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Leon
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Leon

RetroNuts!
Αντιδράσεις
1.053
Λόγω ημέρας σκέφτηκα να θυμηθούμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια Star Wars. Ποια έχετε παίξει; Ποια αγαπήσατε; Ποια δεν σας άρεσαν;

Η λίστα από moby games για να φρεσκαριστεί η μνήμη μας.

Και τρίωρη! ρετροσπεκτίβα από το gametrailers.

May the 4th be with you. :D

Προσωπικά αγαπημένο moy παραμένει το coin-op από το 1983

RARE Atari Star Wars Cockpit Sitdown Arcade Machine

[video=youtube;UgDdexv--ZA]

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Leon είπε:
Ένα άλλο που μου άρεσε ήταν το Star Wars Arcade της Sega το οποίο δυστυχώς δεν έχει γίνει emulated και δεν μπορούμε να το απολαύσουμε.
Δεν μιλάς για το star wars arcade της sega που τρέχει στον supermodel 2 emulator σωστά;

telonio είπε:
Δεν μιλάς για το star wars arcade της sega που τρέχει στον supermodel 2 emulator σωστά;
Εννοείς το Star Wars Trilogy που έτρεχε στο model 3 έτσι;

[Arcade Longplay] Star Wars Trilogy Arcade - No Continues!

Όχι λέω το παλαιότερο Star Wars Arcade που έτρεχε σε Model 1. Δυστυχώς στο MAME δεν παίζει και δεν υπάρχει ξεχωριστός Model 1 emulator που να το τρέχει.

Δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα fan του συγκεκριμένου "σύμπαντος" (ξέρω...ντροπή μου...) και επομένως δεν έχω παίξει πολύ με τα σχετικά παιχνίδια.

Παρόλ' αυτά, σπατάλησα αρκετές ώρες με το Star Wars Episode 1-Racer στο Dreamcast.

Κάποια άλλα που οφείλω να τιμήσω σοβαρότερα είναι τα Knights of the Old Republic 1+2 που ξεκίνησα μεν αλλά μάλλον οι βαθιά ριζωμένες μεσαιωνικές Dungeons & Dragons RPG ρίζες μου δεν με αφήνουν να κολλήσω όπως πρέπει μαζί τους, αν και είναι φανερό ότι πρόκειται για καλά παιχνίδια...

Ημουν πολυ φαν των Star Wars games, οταν βγηκαν απο το 1992 και μετα στα PCs. Την ιστορια την ακολουθησα απο κοντα, με πολυ ενθουσιασμο :)

Ξεκινώντας με το εκπληκτικό εξομοιωτή X-wing, κατα τη γνωμη μου το πρωτο "σοβαρο" και "ρεαλιστικο" παιχνιδι Star Wars που αναπτυσσει τη μυθολογια και το συμπαν του Star Wars. Ως εξομοιωτης μας επετρεπε να ζησουμε "ρεαλιστικα" τις ιδιοτητες, τη δυναμη και την ταχυτητα των σκαφων που ειδαμε στις ταινιες, διαχειριζομενοι λειζερ, ασπιδες, ταχυτητα κλπ. Εχω κανει εκατονταδες πειραματισμους με ταχυτητες, φιγουρες και ελιγμους. Το σεναριο χρησιμοποιουσε στοιχεια που αναφερονταν στα ως τοτε κομικς και μυθιστορηματα Star Wars, αλλα και ανεπτυσσε την ιστορια της Επαναστασης πριν τις ταινιες, πως ανακαλυφθηκε η υπαρξη του Death Star, τι εγινε για να κλαπουν τα σχεδια, και τελος η μαχη του Yavin οπου καταστραφηκε, σε μια αποστολη-παλουκι. Η ιστορια συνεχιστηκε με 2 expansions. Το παιχνιδι αυτο με εκανε να δω πιο σοβαρα και να ξαναδω τις κλασσικες ταινιες που μεχρι τοτε ειχα δει περιστασιακα και να πορωθω με το συμπαν του Star Wars :D

Αξιος διαδοχος το θεικό TIE-fighter που οχι μονο ηταν σηκουελ του προηγουμενου, αλλα και μας επετρεπε να ζησουμε απο την πλευρα της Αυτοκρατοριας. Η ιδια εμπειρια αλλα πολυ πιο πλουσια και ανωτερη απο καθε αποψη, με συναρπαστικες αποστολες, σεναριο με ανατροπες και προδοσιες, και παρα πολλα σκαφη. :D το μοναδικο μειονεκτημα του ειναι οτι δεν κανει tie-in με συγκεκριμενα γεγονοτα απο τις ταινιες: ενω το XW σου προσφερει την ηδονη να "ανακαλυπτεις" το Death Star και να συμμετεχεις στη μαχη του Yavin, το κατα τα αλλα συναρπαστικο σεναριο του TF δεν προσφαρει κατι αναλογο.

Την ιδια εποχη κυκλοφορησε το υπέροχο Dark Forces οπου ειδαμε τη γενηση του ηρωα Kyle Katarn. Εδω ηταν η πρωτη αποπειρα της Lucasarts στον κοσμο των Doom-clones, δημιουργωντας ενα παιχνιδι πολυ ανωτερο ολων των αναλογων, με Stormtroopers αντι για τερατα, και Star Destroyers αντι για λαβυρινθους οπου απλα ψαχνεις την εξοδο. Ο Kyle πρωταγωνιστησε στα σικουελ, οπου γινεται Jedi, αλλα εκανε και εμφανισεις σε πιο προσφατες νουβελες και κομικς Star Wars. :D

Υπηρξαν φυσικα και τα εντυπωσιακα Rebel Assault 1+2 που ειχαν τη φιλοσοφια του interactive movie και του rail shoot-em-up. Λογω της φυσης τους, ηταν λιγοτερο αγαπημενα μου, αλλα πολυ πιο εντυπωσιακα σε γραφικα και ηχο. Δεν βαριομουν να τα παιζω ξανα και ξανα και να πορωνομαι με τις φοβερες (για τοτε) cutscenes, με τα ηχεια στο φουλ. Το δευτερο μερος της σειρας ηταν κυριολεκτικα ταινια με ηθοποιους και πραγματικα props απο τις παλιες ταινιες. :D

Προσφατα εχω δει το Super Star Wars το οποιο ομως ηταν ενα απλο (αν και πολυ καλο) arcade και δεν μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση.

Απο κει και περα βγηκαν λιγοτερο η περισσοτερο αξιολογοι τιτλοι (X-wing Alliance, KotOR), που ξεφευγουν για μενα απο τα ορια του ρετρο, αλλα και χανεται καπως η μπαλα αφου βιομηχανοπιηθηκε τελειως η ιστορια Star Wars.

Aυτα που εχω παιξει και εχω στην συλλογη μου... :)

1) LEGO Star Wars: The Video Game (PS2)

2)
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy (PS2)

3)
Star Wars (1991 video game) (Game Gear)

4)
Star Wars: The Force Unleashed (PS3)

Τα δυο πρωτα....μπορει να φαινονται "παιδικα" με την πρωτη ματια,

αλλα ειναι εξαιρετικα εθιστικα και δεν ξεκολλας αν δεν δεις τιτλους τελους στην οθονη. :D

Το τριτο,απλα....διαμαντακι!!! :darkglasses:

Το τεταρτο,αν και το εχω παιξει - νοικιασμενο - δεν εχω καταφερει ακομα να το προσθεσω στην συλλογη μου. :(

Leon είπε:
Όχι λέω το παλαιότερο Star Wars Arcade που έτρεχε σε Model 1. Δυστυχώς στο MAME δεν παίζει και δεν υπάρχει ξεχωριστός Model 1 emulator που να το τρέχει.
Δεν ξέρω αν παίζει καλά, πάντως φορτώνει κανονικά στο MAME, τουλάχιστον το Attract mode.

Έχω λατρέψει ένα freeware star wars που έβγαλε ένας ισπανός το 2003. Είναι το The battle of endor και βασίζετε αποκλειστικά στην μάχη με τα tie fighters και στα star destroyer. Δεν είναι κάτι προτότυπο και φοβερό, αλλά η απλοικότητα και το feeling που του έχουν δώσει να θυμίζει έντονα το star wars, είναι απλά το κάτι άλλο. Τρέχει και σε pc της πλάκας.

maxresdefault.jpg

Mπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Κανένα πρόβλημα είναι freeware..

http://www.bruneras.com/games_swboe.php

Οπωσδήποτε κατεβάστε και εγκαταστήστε (ένα απλό copy paste είναι) το patch με τα textures από εδώ..

http://www.mediafire.com/download/yz2tmtztztq/Master_Syrus_STARWARS_TheBattleOfEndor_v21_FULL_MOD.rar

Τρελή φάση ειδικά αν έχετε δυνατά τον ήχο.

H αποκορύφωση είναι πως με το ίδιο engine, έχουν φτιάξει ανάλογο στυλ παιχνιδιού με το star trek και tron. Ελπίζω να βγάλουν τελικά και το battlestar galactica που έχουν στα σκαριά.

Περισσότερα για αυτά εδώ..

http://webhome.idirect.com/~tomyee/

Κάποια άλλα που οφείλω να τιμήσω σοβαρότερα είναι τα Knights of the Old Republic 1+2 που ξεκίνησα μεν αλλά μάλλον οι βαθιά ριζωμένες μεσαιωνικές Dungeons & Dragons RPG ρίζες μου δεν με αφήνουν να κολλήσω όπως πρέπει μαζί τους, αν και είναι φανερό ότι πρόκειται για καλά παιχνίδια...
Ίδιο σύστημα χρησιμοποιούν. Αξίζει τον κόπο, να τα παίξεις.

Τα αγαπήμένα μου:

Πρώτα η σειρά των X-Wing, που όταν είχα Amiga, ζήλευα τα PC, και τελικά τα έπαιξα στα τέλη της δεκαετίας του '90!!! (Και ειδικά το πρώτο X-Wing, είναι παλούκιον!! Ένα joystick έσπασα από τα νεύρα μου. Αργότερα ανακάλυψα το Force Cheat!!!! #) #) ).

Δεύτερον, τα KOTOR.

Τρίτο, τα Lego!!!

Μου αρεσει πολυ το Rogue Squadron II στο GameCube. Ηταν ο μονος λογος που αγορασα την κονσολα.

Σε βαζει σε κομματια της ταινιας, ειναι τεχνικα σουπερατο αφου φαινεται να εκμεταλευευται οτι ισχυ εχει και δεν εχει το Cube,...ειναι και της Factor 5 (παει κι αυτη)

Δυστυχως ακομα και με RGB η απεικονιση του Cube σε TFT ειναι μετρια. Το Component κοστιζει ενα νεφρο. Ευτυχως στο Dolphin κανει προοδους στην εξομοιωση του τιτλου...

Να αναφέρω και μερικά ακόμα.

Καταρχάς το πρώτο επίσημο Star Wars παιχνίδι το

. To πρώτο Dark Forces είναι ένα πολύ καλό FPS αλλά το δεύτερο είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία γιατί μπορείς να χρησιμοποιήσεις φωτόσπαθο και force powers σε 3rd person mode.

Το Shadows of the Empire το ειχα παιξει σε Ν64. Σε PC ηταν καλυτερο αλλα δεν μπορεσα να το προχωρησω πολυ. Παντως αν και το παιχνιδι δεν ηταν απο τα καλυτερα, μου αρεσε πολυ η συγκεκριμενη ιστορια. Εχω διαβασει τη νουβελα, το κομικ, ακουγα το soundtrack στο ΥΤ καθως και ειχα κατεβασει σκαναρισμενα τα συλλεκτικα καρτελακια.

(με τα κουκλακια δεν ασχοληθηκα :ρ)

Alucard είπε:
Πολύ καλή παρουσίαση. Το Star Wars της Parker Brothers στον C64 με είχε ξενερώσει. Σίγουρα δεν ήταν το μηχάνημα κατάλληλο για vector γραφικά αλλά μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά. Το arcade παιχνίδι ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακό για την εποχή του αλλά και πολύ σημαντικό για την εξέλιξη των παιχνιδιών αφού ώθησε πολλούς developers να ασχοληθούν με τα 3D γραφικά. Έφτιαξαν κλώνους του Star Wars (πχ το 3D Starstrike) ή παιχνίδια πολύ επηρεασμένα από αυτό όπως το Starglider του Jez San.

To Return που το γύρισε σε ισομετρικά γραφικά στυλ Zaxxon δεν μου άρεσε ποτέ. Κατά μια έννοια ήταν ένα βήμα πίσω.

Παντως μικρος οταν επαιζα Stastrike, Code Name Mat 2, Starion κτλ ενιωθα Luke Skywalker :)

Εγώ δεν είμαι φαν του franchise γενικότερα αλλά είχα εντυπωσιαστεί με κάποια Star Wars στο SNES θυμάμαι (το Return of the Jedi αν θυμάμαι καλά) και φυσικά το Rogue Leader 2 στο Gamecube. Επίσης μου άρεσε αρκετά το Episode 1 Racing αλλά θα προτιμούσα να το έβλεπα έστω και μία φορά στο arcade.

Εχει βγει παντως για Windows.

To Rogue Squadron 2 στο GC είχα δει και ήταν πολύ καλό. To πρώτο δεν το έχω δει και ας και είχα κάποτε Ν64.

Στον emulator τρέχει καλά ή τσάμπα θα πεδεύομαι;

Πίσω
Μπλουζα