Αγαπημένες retro εταιρίες ανάπτυξης παιχνιδιών

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Getta Robo
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Getta Robo

RetroNuts!
Αντιδράσεις
410
Μεσα απο ολα αυτα τα χρονια των παιχνιδιων, δεν ειναι λιγες οι εταιριες οπου υπηρξαν στον ευρυτερο χωρο. Δυστηχως ομως, αν και καποιες εβγαλαν καλα και αγαπημενα παιχνιδια, δεν ειναι πλεον ενεργες, και δεν θα ξαναδουμε κατι απο αυτους.

Παρακατω, ειναι μερικες απο τις δικες μου επιλογες.

BlueSky Software

Ιδρυθηκε το 1988 και εκλεισε το 2001. Ξεκινησε προγραμματιζοντας παιχνιδια απο το atari 7800 εως και το playstation 1.

Μεταξυ των παιχνιδιων τους, πολυ αγαπημενα ειναι τα δυο Jurassic Park τους για το mega drive, μαζι φυσικα με τα δυο υπεροχα Vectorman, καθως και το τρομεροαπιστευτο spiderman: web of fire για το 32x.

Technopop

Ξεκινησαν δημιουργοντας παιχνιδια το 1990 και διαλυθηκαν το 2000. Πρωτο μηχανημα τους ηταν το mega drive και τελευταιο συστημα οπου κυκλοφορησαν καποιο τιτλο ειναι οι προσωπικοι υπολογιστες.

Αγαπημενα παιχνιδια τους τα Spiderman για τα μηχανηματα της sega, και το πολυ μπροστα για την εποχη του, Zero Tolerance.

Software Creations

Κυκλοφορησαν το πρωτο τους παιχνιδι το 1987 στο Commodore 64 και το τελευταιο τους το 2002 στο Xbox.

Αγαπημενα τους παιχνιδια τα υπεροχα Maximum Carnage & Seperation Anxienty για τα snes/mega drive.

Factor 5

Απο το 1987 εως και το 2011, η Factor 5 ηταν μια απο τις πιο αξιολογες εταιριες στο χωρο. Απο την Amiga 500 εως και το Ps3, προσφερε μια πληθωρα πολυ αξιολογων παιχνιδιων.

Θα πρεπει να ζητησω συγνωμη για ολες τις παιχνιδαρες τους που αφηνω απεξω, αλλα τιτλοι οπως τα Katakis, Turrican, Indiana Jones, και μερικα απο τα καλυτερα star wars παιχνιδια δεν ειναι δυνατον να αγνοηθουν.

Ποια ειναι οι εταιριες που εκτιματε και δεν υπαρχουν πλεον;

Ωραίο θέμα Geta Robo, ξεκινώ λοιπόν!

Rareware

Μπορεί η εταιρεία να υπάρχει ακόμη ως όνομα αλλά έχει αλλάξει σχεδόν όλο το προσωπικό. Μας έχει λείψει λοιπόν η Rare πάρα πολύ. Παιγνίδια όπως Donkey Kong Country, Goldeneye, Banjo, Conker δεν έχουμε ξανά δει από τότε.

Quintet

Νομίζω πως έχουμε να δούμε τίτλο της από την εποχή που συγχωνεύτηκε η Square με την Enix. Η συγκεκριμένη εταιρεία μας έκανε να αγαπήσουμε τίτλους RPG όπως Soul Blazer, Terranigma, Illusion of Time και έξυπνα παιγνίδια όπως Actraiser.

Software Creations

Έγραψε ο robo Παραπάνω κάποια πράγματα. Ο λόγος όμως που την αναφέρω είναι δύο αγαπημένα μου games, Plok και Bionic Commando!

Square

Μου άρεσε περισσότερο η square πριν τη συγχώνευση, έφυγε και ο Sakaguchi αργότερα κι επήλθε το χάος.

Ωραιο θεμα!

Σιγουρα θα ξεχασω καμποσα αλλα τα πρωτα που μου ερχονται στο μυαλο ειναι:

Factor 5

Με καλυψε ο Getta

Mikrogen

Τα Wally παιχνιδια ηταν πολυ μπροστα...μου αρσε ακομα και το clash

Delphine Software

Μονο και μονο που εφτιαξαν το Moto Racer 1 που μου δημιουργησε το πρωτο γουαου σε PC gaming αρκει

Hewson

Δεν θυμαμαι πολλα studios με τετοια αναλογια διαμαντιων...Cybernoid, Exolon, Nebulus, Uridium, Zynaps...τι να λεμε

Vortex

Με το πατριωτακι Costa Panayi που εφτιαξε αριστουργηματα οπως TLL, Cyclone, Highway Encounter, Deflektor τα οποια δυσκολα βαριεσαι

Kalisto

Μου λειπουν παιχνιδαρες οπως το Ultimate R@ce Pro, Nightmare Creatures

Bizzare Creations

Απο το F1 του PS1 στην κορωνιδα των κονσολικων arcade racers (Metropolis Street Racer-> Project Gotham).

Realtime Games

Μας εριξαν τα σαγονια στα μεσα των 80s...vector γραφικα, filled polygons...Starstrike 3D, Carrier Command...αδαμαντες

Palace Software

Τα Cauldron, τα Barbarian, το Antiriad με τα οποια περασα πολλες ευχαριστες ωρες

Team Andromeda

Μας χαρισαν τα πρωτα Panzer Dragoon και το αξεπεραστο Saga. Mεγαλη αμαρτια που δεν υπαρχει ακομα. Ομοιως και η SmileBit που προηλθε απο μελη της...

Core Design

Αντεξε σχεδον 20 χρονια και παντα ηταν μεσα στην εποχη της...απο τα Rick Dangerous στα Tomb Raider

Data East

Σε ποιον δεν εχει λειψει το σπικαζ "Presented by Data East"? Παω να παιξω ενα Karnov

Lucas Arts! Ρέτρο πλέον και αυτή...

Καποιες που θυμαμαι ειναι :

Midway Και Acclaim(ηταν μαζι με την Midway στα πρωτα MK)

Mortal Kombat 1,2,3 και Nba jam αρκουν δεν λεω κατι αλλο...

Virgin Interactive

Παρα πολλα παιχνιδια (κυριως platform) μερικα που μου ερχονται στο μυαλο: Alladin,Lion King,Cannon Fodder,Cool spot.

Tradewest

Για τα πολυ ωραια Double Dragon και Battletoads!

Team 17 (Δεν ειμαι σιγουρος αν εχει κλεισει :P , αλλα δεν βλεπω και κινητικοτητα!)

Το Worms 2 αρκει για να εχει μια θεση στις αγαπημενες μου.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ultimate play the game....τι να πω για αυτή την εταιρεία!

Ocean...

Team 17: υπάρχει ακόμα. Απλά έχει κολλήσει με τα Worms και δεν έβγαλε τίποτα άλλο ιδιαίτερα σημαντικό...

Ultimate: φυσικά μετεξελίχθηκε στην Rare.

Ajax87 είπε:
Καποιες που θυμαμαι ειναι :
Midway Και Acclaim(ηταν μαζι με την Midway στα πρωτα MK)

Mortal Kombat 1,2,3 και Nba jam αρκουν δεν λεω κατι αλλο...

Virgin Interactive

Παρα πολλα παιχνιδια (κυριως platform) μερικα που μου ερχονται στο μυαλο: Alladin,Lion King,Cannon Fodder,Cool spot.

Tradewest

Για τα πολυ ωραια Double Dragon και Battletoads!

Team 17 (Δεν ειμαι σιγουρος αν εχει κλεισει :P , αλλα δεν βλεπω και κινητικοτητα!)

Το Worms 2 αρκει για να εχει μια θεση στις αγαπημενες μου.
Για την ιστορια να πω οτι η σειρα Double Dragon δεν ειναι της tradewest αλλα δημιουργος της σειρας ειναι η Tecnos japan corp η οποια κυκλοφορησε το πρωτο DD στα ηλεκτρονικα το DD II: The revenge το DD III: The rosseta stone.Επισης κυκλοφορησε και το super DD που ηταν αποκλειστικοτητα του snes και publisher ηταν η tradewest.Επισης η Tradewest μετεφερε το πρωτο DD των arcades σε NES και master system και κυκλοφορησε το DD V: The shadow falls για snes και mega drive που ειναι μουφα,μια βλακεια και μιση και καμια σχεση δεν εχει με την σειρα γιατι το εκαναν fighting λες και εινα street fighter.Καταρα στην καταραμενη tradewest που κατεστρεψε αυτη την θρυλικη σειρα και οχι μονο αυτο αλλα οδηγησε και την Technos japan corp στον ολεθρο γιατι συνεχισε την fighting βλακεια DD V και εφτιαξε το DD για το ΝΕΟ GEO στο ιδιο στυλ και μετα απο αυτο διαλυθηκε σαν εταιρια.

Psygnosis, Thalion, Looking Glass, Factor 5. Ντάξει, και η Lucas Arts !

Η Team 17 είναι πολύ ενεργή, βγάζει τίτλους στο XBLA , Iphone, Android και στο PSN (Alien Breed καινούρια τριλογία και remake του κλασικού), ενώ ταυτόχρονα ξαναρίχνει δυνατά χαρτιά του παρελθόντος στη μορφή "HD remake", όπως του SuperFrog που βγαίνει σε λίγο.

Αρα η Team 17 δεν ειναι Retro :P , Thanks για τις πληροφοριες! (τωρα βλεπω οτι και τα Battletoads ειναι της Rare αρα η tradewest ηταν publisher ή μηπως τα πηρε μετα η Rare αφου εκλεισε η Tradewest;; Παντως εμενα μου εχει μεινει στο μυαλο της Tradewest το σημα! Τα μπερδεψα λιγο :D )

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ULTIMATE έγινε αργότερα η rare;

Δεν το ήξερα

Η Factor5 και επιστρεφει και διατηρει τα δικαιωματα του Turrican!!!!!

Ελπιζω να μην μας απογοητευσει!

Ocean (εβγαλε παιχνιδάρες στα 8bit)

Psygnosis (Amiga)

Data East με το Joe Mac caveman ninja. Midway για τα Mortal Kombat, NBA Jam.

Δεν εχω νεα για την Factor5 αλλα το Unseen64 ανεβασε ενα ωραιο βιντεο για το "χαμενο" Pilot Wings

Τοσο καλη εταιρεια με τοσο κακες επιλογες πλατφορμας :(

silmarils.png

Silmarils is a French computer game software company named after the Silmarils of J. R. R. Tolkien's saga.

Silmarils was founded in 1987 by Louis-Marie and Andre Rocques. It produced games for PC, Amiga, Macintosh and Atari ST.

The company is most closely associated with its Ishar series. Crystals of Arborea was one of the first games to offer real-time 3D environment and a large world with very few limits on movement. During the past few years, however, the company has concentrated solely on 3D action games.

From Wikipedia, the free encyclopedia

Η Silmarils ήταν η αγαπημένη μου εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών!

Σχεδόν όλα τις τα παιχνίδια ήταν για μενα αγαπημένα περισσότερο όμως το Targhan και το Colorado!

Πίσω
Μπλουζα