Αγαπημένη ταινία της Τζένης Καρέζη

Ψηφισα την ταινια Η νυφη το' σκασε. Εξαιρετικη κωμωδια δρομου του Αλεκου Σακελλαριου. Περαν αυτου και για αδιευκρινιστους λογους, το εργο αυτο με ξεκουραζει και μου δημιουργει χαρουμενη διαθεση οσο κανενα αλλο.
 
Ψηφισα το μια τρελη τρελη οικογενεια... για το απειρο γελιο... Επίσης το Τζενη - Τζενη το θεωρω απιθανο εργο.. ειδικα την ατακα " Νικολάκη, δεν μας τα 'χες πει αυτα Νικολακη" το νάζι στην ατακα... Θεα για εμενα..
 
Δύσκολη η επιλογή..Στα σημεία ψηφίζω τη Κα Μαντά!!![''Τζένη-Τζένη'']
 
Λόλα.... :) Γιατί θέλεις να χτυπηθούμε μαύρε?? Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... Αθάνατος ο Καλογήρου...

Η σκηνή στο κέντρο όταν ξανασυναντιούνται οι δύο εραστές μετά τη φυλάκιση του Άρη.... Αααααχ.... Η ατάκα... "Παρακαλώ, τι θα πάρετε??" "Μικρέ πες στο αφεντικό σου 20.000 και το παλτό της κυρίας"... Αμάν.... :)

Λατρεμένη μου σκηνή στο τέλος που οι δύο πρωταγωνιστές φεύγουν χέρι-χέρι και η Βίκυ Μοσχολιού σε πρώτη εμφάνιση να τραγουδάει στο παράθυρο το τραγούδι "Μου σκότωσαν τον που αγαπώ" αλλά με προσαρμοσμένους στίχους στο happy end... Άντε βρήκα τι ταινία θα δω το ΣΚ.... Μια και δε θα φύγω από το κλεινόν άστυ....
 
Δύσκολη επιλογή, γιατί μ'αρέσουν όλες οι ταινίες της Καρέζη!!!

Ψήφισα τα "Κοκκινα φανάρια", γιατί είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες, όχι μόνο για την Καρέζη, αλλά για το σύνολο της ταινίας (σκηνοθεσία, σενάριο, ηθοποιοί, μουσική...τι να πρωτοπείς γι'αυτη την θρυλική ταινία).

Αλλά αν μπορούσα να ψηφίσω μία ακόμα, θα ήταν το "Δεσποινίς Διευθυντής". Φοβερό δίδυμο Καρέζη-Αλεξανδράκης (απίστευτη χημεία onscreen!), που το πλαισιώνουν οι Παπαγιαννόπουλος, Παπαγιάννη, Νικολαϊδης, Γώγου κ.α.! Ακόμα και οι μικρότεροι ρόλοι έχουν τρομερές ατάκες (Γιαλαμάς-Πρετεντέρης στο σενάριο), και η σκηνοθεσία απλά κεντάει.

Μ'αρεσουν, επίσης πολύ, το "Μια γυναίκα στην αντίσταση" του Ντίνου Δημόπουλου, και το "Αγάπη και αίμα" του Νίκου Φώσκολου!

Δεν τις προβάλει συχνά η τηλεόραση τις δραματικές ταινίες :(
 
Λέω ρε παιδί μου, πόσο μεγάλη τύχη που το "Τζένη-Τζένη" γυρίστηκε έγχρωμο... Πραγματικά αναδεικνύει τη Τζένη περισσότερο από κάθε άλλη ταινία : από τα γαλάζια μάτια της μέχρι τις σκηνές με μαγιό... Κι έχει και ωραία, πάντα επίκαιρη υπόθεση, έχει την πολύ ωραία μουσική του Καπνίση, έχει τη γραφικότητα των ελληνικών νησιών, έχει τόσα πολλά...

Με τέτοιο "πακέτο", ίσως δεν είναι τυχαίος και ο τίτλος...
 
@ΦΠΖ1, δες στο παρακάτω link την ασπρόμαυρη φωτογραφία/αυτόγραφο της Τζένης Καρέζη. Ακόμα και χωρίς χρώμα, αυτά τα μάτια έλαμπαν! Είναι σαν να έδιναν χρώμα στην ασπρόμαυρη φωτογραφία!
 
Nαι, πράγματι...Και αρκετά από τα θεατρικά της προγράμματα αργότερα (π.χ. του Βυσσικόκηπου") είχαν ασπρόμαυρες φωτογραφίες της...
 
Δεν έχω δει όλες τις ταινίες της αλλά από αυτές που έχω δει από τις δραματικές θα επέλεγα το Ενας μεγάλος έρωτας και από τις κωμικές το Ενας ιππότης για την Βασουλα.Σαν μπόνους θα έβαζα και το Δελησταυρου και υιός το οποίο το είδα πρόσφατα για πρώτη φορά και δεν ήξερα καν ότι παίζει σ' αυτήν την ταινια.Εξεπλαγην ευχάριστα όταν είδα το όνομα της στους τίτλους.
 
Πίσω
Μπλουζα