Αγαπημένο Αναγνωστικό Α' Δημοτικού

Είναι ατυχές το γεγονός ότι δε λειτουργεί το site του ΟΕΔΒ. Ήταν από τις ευτυχείς εκπλήξεις η ύπαρξή του. Σχετικά με τη δημοσκόπηση, τώρα, αν και διδάχτηκα τη "Γλώσσα", νομίζω ότι το Αναγνωστικό του '55 είναι το καλύτερο, ίσως γιατί πάντοτε ήμουν λίγο ντεμοντέ και μου άρεσαν τα παλιά.
 
ψηφισα το αναγνωστικο "η γλωσσα μου " γιατι αυτο διδαχτηκα και μ' αυτο εμαθα τα πρωτα μου γραμματα

ακομα θυμαμαι απ' εξω καποιες σελιδες του πρωτου τευχους,δεν ξεχνιουνται αυτες με τιποτα :)
 
Ἡ ψηφοφορία ἀδικεῖ τὸ ἀγαπημένο μου Ἀλφαβητάριο, αὐτὸ τῆς τριετίας 1979-1981, διότι εἶναι ἀναμενόμενο νὰ ψηφίζῃ κάποιος ὡς ἀγαπημένο του βιβλίο αὐτὸ ποὺ ἔζησε ὡς μαθητής. Δυστυχῶς τὸ Ἀλφαβητάριο 1979-1981 ἦταν τὸ πρῶτο βιβλίο μόνο γιὰ 3 φουρνιὲς μαθητῶν. Ἐπίσης, εἶναι αὐτὸ ποὺ φρόντισαν νὰ τὸ βγάλουν ἀπὸ τὴν μέση γιὰ προφανεῖς θὰ ἔλεγα λόγους. Θυμᾶμαι ἐπίσκεψή μου στὸν ΟΕΔΒ (πρὶν νὰ κλείσουν οἱ κατάπτυστοι αὐτὸν τὸν τόσο σημαντικὸ ὀργανισμὸ ποὺ παρεῖχε σὲ γενεὲς καὶ γενεὲς Ἑλλήνων δωρεὰν ποιοτικὰ βιβλία μὲ ἐξευτελιστικῶς χαμηλὸ κόστος γιὰ τὸ κράτος) ὅπου ἡ στάση διευθυντικῶν στελεχῶν γιὰ τὴν ἐξασφάλιση ἑνὸς καὶ μόνο ἀντιγράφου γιὰ προσωπικὴ χρήση καὶ μὲ τὴν καταβολὴ τοῦ ἀνάλογου ἀντιτίμου ἐκ μέρους μου ἦταν ἀδιάλλακτη.
 
Γενικα το συγκεκριμενο Αναγνωστικο ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βρεθει. Δεν υπαρχουν αντιτυπα, δεν κυκλοφορησε απο καποιον εκδοτικο μετεπειτα σε βιβλιοπωλεια.

Κριμα διοτι ηταν απο τα λιγα σχολικα εγχειριδια που συμπαθω και θα ηθελα να ειχα στη βιβλιοθηκη μου.
 
Για μένα το καλύτερο είναι του 1975. Αξέχαστο κι ας έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από την πρώτη φορά που το άνοιξα.

Τι όμορφες περιγραφές, τι όμορφες εικόνες, η μεγάλη οικογένεια με τα παιδιά , τον παππου και τη γιαγιά, τα όμορφα έθιμά μας .

Πολλές φορές τα βράδια το παίρνω στα χέρια μου, το ξεφυλλίζω και νοιώθω μια υπέροχη νοσταλγία....
 
Η γλώσσα μου υπήρχε μέχρι το 2006. Εγώ προσωπικά αυτό το βιβλίο ήταν το αγαπημένο μου και ιδιαίτερα το κείμενο που ελεγε ο Γκέκας, ο γιος του Γκέκα κτλ. Είχε υπέροχες ζωγραφιές και το έχω κρατήσει ακόμα νομιζώ. Ωραίο ήταν και της δευτέρας που ήταν τέσσερα τεύχη και ήταν καφέ! Πριν 7-8 χρόνια πέρασα από το δημοτικό που πήγαινα για.βόλτα είχαν βιβλία από το 50' δεν νομίζω να τα κράτησαν..και είναι κριμα!
 
Από τα βιβλία ''Η Γλώσσα μου'' για τη Β' Τάξη το πρώτο τεύχος ήταν σκούρο μπλε, το δεύτερο ήταν ανοιχτό καφέ, το τρίτο πορτοκαλί και το τέταρτο τεύχος ήταν μπλε/τυρκουαζ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aπό τα βιβλία της Γλώσσας της Β' τάξης το πρώτο τεύχος ήταν σκούρο μπλε, το δεύτερο ανοιχτό καφέ, το τρίτο πορτοκαλί και το τέταρτο τεύχος μπλε/τυρκουάζ...
 
Από τα βιβλία ''Η Γλώσσα μου'' για τη Β' Τάξη το πρώτο τεύχος ήταν σκούρο μπλε, το δεύτερο ήταν ανοιχτό καφέ, το τρίτο πορτοκαλί και το τέταρτο τεύχος ήταν μπλε/τυρκουαζ.
 
Η γλώσσα μου καθώς αυτή ξέρουμε αυτή εμπιστευόμαστε :) !
 
Wally είπε:
Γενικα το συγκεκριμενο Αναγνωστικο ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βρεθει. Δεν υπαρχουν αντιτυπα, δεν κυκλοφορησε απο καποιον εκδοτικο μετεπειτα σε βιβλιοπωλεια.Κριμα διοτι ηταν απο τα λιγα σχολικα εγχειριδια που συμπαθω και θα ηθελα να ειχα στη βιβλιοθηκη μου.
Πάνο, το συγκεκριμένο πολύ σπάνιο αναγνωστικό, κυκλοφόρησε με εφημερίδα πριν 2 χρόνια. Η εφημερίδα (δεν θυμάμαι ποια ήταν) είχε κυκλοφορήσει όλα τα αναγνωστικά των τελευταίων ετών και μέσα σε όλα περιέλαβε και το συγκεκριμένο καρα-σπάνιο αναγνωστικό. Φυσικά και το πήρα, όπως και την "Γλώσσα μου", αλλά δυστυχώς μοιράστηκε μόνο ο 1ος τόμος (αυτός με το κόκκινο περίγραμμα) και χωρίς πλαστικοποιημένο εξώφυλλο. Το αυθεντικό, αυτό που μας είχαν μοιράσει στα σχολεία, είχε πλαστικοποιημένο εξώφυλλο, όπως είχαν όλα τα βιβλία του Δημοτικού τότε (1980).

Δες και το λινκ http://comicstrades.me/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B4%CF%89%CE%BD/%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%B1%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CF%85/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα