Αγορές μέσω internet-ερωτήσεις

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.558
Μιας και οι συμπατριωτες μας, τα ρετρο πραματακια, ή που θα τα πουλανε για χρυσαφι ή θα πανε να σε πιασουν κοροιδο οσο αφορα τη κατασταση που βρισκεται το μηχανακι, λεω να αρχισω τα ebay.

Η βασικη μου ερωτηση ειναι πως μου ερχεται το δεμα?

*Ο ταχυδρομος το παραταει στη πορτα?Αν ισχυει κατι τετοιο,εχω προβλημα μιας και οι γειτονες μου ειναι πολυ "περιεργοι"... :D

Eπισης

*Mπορω να συνδεσω την προπληρωμενη VISA με PayPAL?

thanx in advance!!

*αν το δέμα είναι συστημένο (signed for) ο ταχυδρόμος θα σου χτυπήσει, θα υπογράψεις και θα το πάρεις. Αν λείπεις εκείνη τη στιγμή θα σου αφήσει σημείωμα για να πας να το πάρεις ο ίδιος από το ταχυδρομείο. Αν πάλι ΔΕΝ είναι συστημένο το παρατάει και φεύγει!

*ναι

Προσωπικά απο το ebay έχω αγοράσει αρκετά πράγματα. Αυτό που μου την δίνει όμως είναι που μερικά δέματα που έχουν καθυστερήσει έως και 6 μήνες. Άλλα πάλι δεν ήρθαν ποτέ. Όχι τίποτα άλλο αλλά τα έχω πληρώσει. Τα περισσότερα βέβαια ήρθαν άμεσα.

Wally οταν λες πως οι γείτονές σου είναι περίεργοι τι εννοείς; Παίρνουν δικά σου δέματα - φάκελους;

(δεν του παιρνουν και το 360 να ησυχασουμε...)

:tease:

Συμβουλές από βετεράνο αγοραπωλητή του Ebay:

1) δεν αγοράζουμε από τυχαίους πωλητές και προτιμάμε έμπειρους powersellers ή τουλάχιστον 50 θετικά feedback (100+ ακόμα καλύτερα, ειδικά αν είναι σε διάστημα άνω του έτους, πολλά μαζεμένα σε ένα μήνα δεν λένε κάτι για την μακροπρόθεσμη συμπεριφορά του πωλητή). Εννοείται ότι προτιμάμε το positive rate να είναι 99%+, μπορείς πάντως να κοιτάς και τα comments στα negatives που τυχόν υπάρχουν για να δεις τι ακριβώς πήγε λάθος σε κάποιους άλλους. Κάποιες φορές μπορεί να φανούν patterns που δίνουν αξιόλογες πληροφορίες. Επίσης κάτι που παραφαίνεται καλό (πχ Radiant Silvergun για 30 ευρώ) βρωμάει!

2) ότι έχει σημαντική αξία (πχ 20-30 ευρώ και πάνω, ανάλογα τι θεωρείς εσύ αποδεκτό όριο απώλειας) ή έτυχε και το πήρες σε τιμή σαφώς κάτω του μέσου όρου για το συγκεκριμένο αντικείμενο να ζητάς να στο στείλουν συστημένο. Θα χάνεις κάπως σε ταχυδρομικά, αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Πάρε ως δεδομένο ποσοστό απωλειών περίπου 5% από όλες τις αιτίες-κύρια αιτία πάντα είναι μ@λ@κ1@ ΜΕΤΑ την άφιξη του αντικειμένου στην Ελλάδα, στην τελική φάση παράδοσης σε εσένα. Σημειώνω ότι παίζει και η φ0υσ+ι@ να μην είναι ευχαριστημένος ο πωλητής (ειδικά αν είναι κανένας πιτσιρικάς ψιλικατζής με χαμηλό feedback) με την χαμηλή τιμή που έβγαλε το auction και να παραστήσει ότι το έστειλε χωρίς να το έχει κάνει, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει σε συστημένο. Επίσης, ειδικά από Αμερική/Ασία να είναι ΠΑΝΤΑ airmail, το ταχυδρομείο εδάφους αργεί τραγικά (minimum 2-2,5 μήνες, συχνά πάνω από 4) και επομένως αν και όταν έρθει δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα σε περίπτωση ελαττωματικού/βλάβης κλπ (η περίοδος feedback και τυχόν αποζημίωσης από το Paypal θα έχει λήξει).

3) αν το αντικείμενο είναι εύθραυστο (πχ αυθεντικό παιχνίδι DC) να ζητάς πάντα να το στείλουν σε κουτί έστω και με extra χρέωση! Παίρνε ως δεδομένο ότι κάποιοι στο ταχυδρομείο θα παίξουν ποδόσφαιρο με το πακέτο σου! Οι συνήθεις φάκελοι με φουσκίτσες απλά δεν αντέχουν σε τέτοια κακομεταχείριση. Καλύτερα λίγο extra χρέωση για καλή προστασία παρά να παραλάβεις συντρίμμια :animrolleyes:

4) no business με Έλληνες, είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες του πλανήτη! Λυπάμαι που το λέω, αλλά συστηματικά θα σου αποκρύψουν στοιχεία για την κατάσταση του αντικειμένου ή θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν, όπως άλλωστε διαπίστωσες και εσύ. Top class για εμένα οι Γιαπωνέζοι/Ασιάτες γενικότερα, απλά άψογοι.

5) ειδικά στην αρχή και μέχρι να πάρουμε το feeling, ελέγχουμε προσεκτικά τα market prices (κοιτώντας τις τελειωμένες παρόμοιες auctions) και δεν ορμάμε στο πρώτο αντικείμενο του είδους που ψάχνουμε μόλις δούμε το auction. Σχεδόν τίποτα δεν είναι μοναδικό και είναι καθαρά θέμα χρόνου να ξαναβγεί ένα ίδιο, δεν βαράμε το πρώτο "Buy it now" που θα δούμε, εκτός αν είναι κάτι που το ψάχνεις πραγματικά απεγνωσμένα/επειγόντως!

6) όταν μπορούμε προτιμάμε αγορές από Ευρωπαική Ένωση, από Αμερική/Ασία κλπ μπορεί να σε σκίσει το τελωνείο και να σου βγει ο κούκος αηδόνι (αν μιλάμε για hardware, για games δεν υπάρχει πρόβλημα να περάσουν).

7) αρκετοί Ευρωπαίοι πωλητές που το Ebay λέει ότι πουλάνε μόνο στην χώρα τους (πχ UK only/Germany only) είναι παραπάνω από πρόθυμοι να στο στείλουν Ευρώπη αν τους ρωτήσεις με email πριν κάνεις bid. Αν όμως το γράφουν στο auction text τότε μάλλον το εννοούν! Στην πρώτη περίπτωση πολλές φορές είναι απλώς αβλεψία τους να βάλουν την σωστή ρύθμιση όταν ποστάρουν το auction ή απλώς δεν το έχουν καν σκεφτεί να πουλήσουν εξωτερικό. Αυτά τα auctions συχνά καταλήγουν να είναι αρκετά οικονομικότερα γιατί αρκετοί αγοραστές από άλλες χώρες τα αποφεύγουν και η "κόντρα" για την αγορά είναι μικρότερη. Ποτέ όμως δεν κάνεις bid σε αντικείμενο που γράφει ότι δεν το στέλνουν Ευρώπη χωρίς να ρωτήσεις γιατί μπορεί να βρεθείς με ένα ωραιότατο negative.

8) καλό είναι να ρωτάς προκαταβολικά τα ταχυδρομικά για Ελλάδα αν δεν αναφέρονται ρητώς στο κείμενο για να μην βρεθείς με δυσάρεστες εκπλήξεις. Ειδικά από Αμερική πολλοί πωλητές δίνουν πχ ένα game για 1$ και μετά ζητάνε 30$ ταχυδρομικά! Δεν υπάρχει προς το παρόν προστασία για κάτι τέτοιο και αν δεν πληρώσεις θα θεωρηθείς non-paying bidder.

Σχετικά με τις συγκεκριμένες ερωτήσεις σου:

ο xalia γενικά με κάλυψε στο θέμα της εναπόθεσης των πακέτων. Προσθέτω μόνο ότι μου έχει τύχει 2-3 φορές τουλάχιστον να "χαθεί" η ειδοποίηση του συστημένου. :animangry: Τώρα την έκλεψε κανείς, βαρέθηκε ο ταχυδρόμος και δεν την έγραψε, χάθηκε...τρέχα γύρευε. Πάντως αν περιμένεις κάτι εύλογο χρονικό διάστημα (πχ 2 εβδομάδες για Ευρώπη, 3 για τον υπόλοιπο κόσμο) και δεν έχει φανεί τίποτα δεν βλάπτει να ρωτήσεις στο ταχυδρομικό γραφείο. Έχει τύχει να βρω εκεί πακέτα μου που στα χαρτιά φαινόταν ότι έχω ειδοποιηθεί να τα παραλάβω, ενώ στην πράξη...

Το θέμα με τις προπληρωμένες κάρτες έχει ένα δικό μου μεγάλο thread/οδηγό στο mame.gr:

http://www.mame.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=580

Διάβασε το και αν υπάρχουν επιπλέον απορίες εδώ είμαστε!

Γενικά το θέμα online αγορές/Ebay κλπ είναι μονόδρομος για σοβαρές retro αγορές και μπορεί να αποδειχτεί παράδεισος αν το χειριστείς έξυπνα. :thumb:

Έχει όμως πολύ "ζουμί" και με ένα post (ακόμα και τεράστιο σαν αυτό εδώ!) δεν μπορώ να το καλύψω όσο αναλυτικά θα ήθελα. Αν ποτέ ξαναγίνει meeting θα χαρώ να μιλήσουμε και από κοντά σχετικά. :)

Εγώ πάντως ακολουθώντας τις παραπάνω τακτικές κυρίως έχω διακινήσει αρκετές χιλιάδες ευρώ σε 300+ συναλλαγές εντός και εκτός Ebay με συνολικές απώλειες της τάξης των 2 αντικειμένων και 20 ευρώ. :cool:

Με κάλυψε ο Maddog τουλάχιστον στο 95% από όσα θα έλεγα για αγορές μέσω ebay.

Προσωπικά θα συνέστηνα power sellers με τουλάχιστον 95-100% θετικό feedback στους τελευταίους 6 μήνες, για να είσαι σίγουρος, καθώς επίσης να μπεις και στον κόπο να διαβάσεις την αιτιολόγηση που τους έχουν κάνει όταν τους δίνουν αρνητικό feedback, αλλά και τί ακριβώς λένε όταν τους δίνουν θετικό feedback.

Οι αγορές που έχω κάνει από Αγγλία, με έχουν αφήσει ευχαριστημένη. Η συμπεριφορά των πωλητών ήταν υπεύθυνη και το πακέτο έφτασε σε άριστη κατάσταση εντός 2 ημερών. Με courier πάντοτε. Με ΕΛΤΑ κάνει γύρω στις 5 ημέρες αν είναι συστημένο, αλλιώς σε 2 μέρες έχει φτάσει.

Η προσωπική μου εμπειρία από ebay είναι καλή καθώς ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα είτε παράδοσης είτε κακής κατάστασης του αντικειμένου. Δεν έχω χάσει ποτέ κάποιο αντικείμενο. Αλλά αν φοβάσαι μην τυχόν και ο ταχυδρόμος το παρατήσει στην είσοδο και σου το κλέψουν, μπορείς να του μιλήσεις προσωπικά για να έχει τον νου του και να σου χτυπήσει όταν στο φέρει στην πόρτα σου.

Επίσης ακόμη και από Έλληνες που έτυχε να αγοράσω κάτι, και πάλι η συμπεριφορά τους ήταν πολύ καλή και γενικά έμεινα ευχαριστημένη. Ήταν όμως power sellers με 99% positive feedback.

To paypal είναι ασφαλές μόνο αν αλλάζεις κάθε 2 βδομάδες το password σου. Προσωπικά όταν ολοκληρωθεί η αγορά, πάω και σβήνω από τον λογαριασμό τα στοιχεία της κάρτας, για να τα ξαναβάλω όταν θέλω να ξανακάνω αγορά.

Επίσης όταν θέλεις να κάνεις ένα bid καλό είναι να το παρακολουθείς, και όταν φτάσει στο τελευταίο λεπτό πριν λήξει η δημοπρασία να πηγαίνεις και να βάζεις την προσφορά σου. Έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις εσύ και όχι κάποιος άλλος που θα δώσει μεγαλύτερη προσφορά μετά από εσένα. Αυτό βέβαια εφόσον είναι τίμια η δημοπρασία και δεν έχει βάλει δικούς του να κάνουν προσφορές για να ανεβάσουν την τιμή.

LadyHawke είπε:
To paypal είναι ασφαλές μόνο αν αλλάζεις κάθε 2 βδομάδες το password σου. Προσωπικά όταν ολοκληρωθεί η αγορά, πάω και σβήνω από τον λογαριασμό τα στοιχεία της κάρτας, για να τα ξαναβάλω όταν θέλω να ξανακάνω αγορά.
To Paypal είναι απόλυτα ασφαλές αν έχεις ασφαλές PC (χωρίς trojans/keyloggers κλπ μαμούνια). Καλό είναι βέβαια να αλλάζεις pass που και που (όπως και ισχύει γενικότερα) και προσωπικά στο Paypal και Ebay χρησιμοποιώ από ένα τελείως μοναδικό και κάπως πιο πολύπλοκο pass-όχι το ίδιο με το οποίο γράφεσαι σε κάθε random torrent site και forum! Και φυσικά δεν επιτρέπω στον browser να "θυμάται" το συγκεκριμένο password ποτέ ("Never for this site" στον Firefox).

Αλήθεια, μπορείς να σβήσεις την κάρτα και να την ξαναπεράσεις στο Paypal account χωρίς να ξαναχρειαστεί η διαδικασία ενεργοποίησης της; Δεν το δοκίμασα ποτέ και δεν ξέρω.

Πάντως η μέθοδος με την προπληρωμένη πιστωτική που την γεμίζεις με 200-300 ευρώ το πολύ ειδικά για μικροαγορές από το Internet είναι ακόμα καλύτερη γιατί de facto περιορίζει το ρίσκο σου στο ποσό που έχεις βάλει μέσα. Κοίτα το thread στο mame.gr επίσης. :)

Μια ερώτηση για το paypal παρακαλώ. Αν υποθέσουμε πως κέρδισα μια δημοπρασία. Στέλνω τα χρήματα με paypal στέλνει και ο πωλητής το δέμα. O καιρός περνά αλλά το δέμα δεν έρχεται. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Τα χρήματα είναι χαμένα, σωστά;

Υποκλίνομαι για άλλη μια φορά στο μεγαλείο με το όνομα Maddog…Μα καλά τόσες αγορές τι τις έκανες? Κάνεις εμπόριο???

telonio: Όχι!

Ανοίγεις ένα dispute και ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να αποδείξει (πχ με απόδειξη κατάθεσης ή συστημένου) ότι το έστειλε.

Υπάρχει μετά διαδικασία αποζημίωσης, λεπτομέρειες της οποίας μπορείς να διαβάσεις στα αντίστοιχα help topics του Ebay/Paypal. Αυτό μπορεί να γίνει και να σου επιστραφούν τα χρήματα σου με το πρόγραμμα Byuer's protection. Το πρόγραμμα του Ebay είναι λίγο μούφα (έχει κανόνες που συχνά σε βγάζουν εκτός) αλλά του Paypal είναι καλό, απλώς πιο περιορισμένο στο χρονικό όριο για να αρχίσεις dispute και στην συχνότητα χρήσης (νομίζω 2 φορές τον χρόνο). Επιτρέπει επίσης να κάνεις dispute αν σου στείλουν κάτι σημαντικά διαφορετικό από αυτό που αγόρασες-πχ αγόρασες παιχνίδι και σου στείλανε άδειο κουτί ή αγόρασες hardware που έγραφε "working" και στο στείλανε χαλασμένο.

Αξίζει τον κόπο να μελετήσεις τις δικλείδες ασφαλείας λεπτομερώς για να ξέρεις τι μπορείς να κάνεις σε περίπτωση ανάγκης.

Η μεγαλύτερη ασφάλεια πάντως κατ' εμέ είναι να αγοράζεις από επαγγελματίες πωλητές με 1000+ feedback, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων αποζημιώνει άμεσα αν υπάρξει πρόβλημα και χωρίς ψυχοφθόρα disputes. :)

akmakas: κάνω συλλογή με original Sega games (κυρίως Dreamcast και Saturn) για προσωπικό κέφι και αγοράζω συχνά πράγματα και για το TOSEC dumping project. Σήμερα πχ παρέλαβα το King Of Fighters 99 για NeoGeo CD που προς το παρόν είναι unverified και περιμένει ένα ακόμα dump. (35$ για χάρη του community!) Και φυσικά διάφορα random μικροπράγματα για εμένα ή για άλλους φίλους που φοβούνται να ψωνίσουν μόνοι τους. ;)

Ενίοτε πουλάω και τίποτα, ειδικά games που έχω διπλά.

Μπράβο αγαπητέ.. Αυτό θα πει συλλογή... :thumb: Πολύ χρήσιμα και απαραίτητα αυτά που έγραψες... :)

Για μένα πάντως δεν με βλέπω να ψωνίζω από έξω...:nervous: Μέχρι στιγμής οι έλληνες μου φέρθηκαν πολύ εντάξει στις ρέτρο αγορές μου...

Maddog: Σε περίπτωση που ο αποστολέας μπορεί να αποδείξει ότι πράγματι σου το έστειλε το πακέτο αλλά εσύ δεν το έλαβες ποτέ, που μάλλον σημαίνει ότι χάθηκε στο ταχυδρομείο τότε τί γίνεται; Χάνεις τα χρήματά σου;

Ένας φίλος μου είχε αγοράσει από site του εξωτερικού (όχι από ebay) ένα πακέτο το οποίο χάθηκε! Στην συνέχεια παραπονέθηκε στην εταιρία ότι δεν το έλαβε και του το ξανάστειλαν κανονικά, χωρίς να τον χρεώσουν. Νομίζω ήταν από amazon.

Στα μεγάλα και διάσημα sites τύπου Amazon κλπ δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα, έχουν υπολογίσει τις απώλειες και δεν θα ήθελαν ποτέ να χαλάσει η internet-ική φήμη τους για ψιλοπράγματα. Πάντα θα αποζημιώνουν no questions asked και κατά την γνώμη μου μπορείτε να ψωνίζετε άφοβα στο 99.9% των περιπτώσεων. :)

Οι προηγούμενες θεωρίες αναφέρονται κυρίως σε ιδιώτες πωλητές από Ebay. Σίγουρο είναι ότι αν ο αποστολέας μπορεί να αποδείξει ότι έστειλε κάτι δεν ευθύνεται και δεν έχει καμμία επίπτωση από το Paypal/Ebay. Απλώς πρέπει να κάνει claim απώλειας στο ταχυδρομείο, το οποίο αποζημιώνει με ένα χαμηλό σχετικά ποσό (μέχρι 35 ευρώ για ανασφάλιστα, αρκεί να προσκομιστεί αποδεικτικό της αξίας/νομιμότητας του περιεχομένου του πακέτου-στην περίπτωση μας, αποδεικτικό της συναλλαγής από το Ebay). Δυστυχώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα (2 μήνες τουλάχιστον) και φυσικά είναι προφανές ότι δεν καλύπτει πράγματα μεγάλης αξίας, για τα οποία είναι πάγιος κανόνας της κάθε ταχυδρομικής υπηρεσίας παγκοσμίως ότι πρέπει να τα ασφαλίζεις αν θέλεις να αποζημιωθείς για την πραγματική τους αξία.

Η διαδικασία αυτή μου έχει τύχει μόνο μια φορά που χάθηκε ένα DC παιχνίδι αξίας περίπου 5 λιρών. Το ταχυδρομείο τελικά αποζημίωσε τον αποστολέα/πωλητή με 8 λίρες, τις οποίες και εκείνος μου έστειλε μέσω Paypal. Χρειάστηκαν πάντως σχεδόν 3 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έρευνας από την Ταχυδρομική υπηρεσία! Νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα πάρει και αποζημίωση από το Paypal απευθειας μέσω του Buyer protection-θεωρητικά πληρούσα τα κριτήρια- αλλά έκρινα ότι δεν άξιζε τον κόπο και δεν έκανα claim. Το ποσό ήταν πολύ μικρό και ο πωλητής φαινόταν συνεργάσιμος, οπότε προτίμησα να μην "χαραμίσω" ένα από τα ελάχιστα claims που επιτρέπει το Paypal ετησίως για ψιλά, μπας και αργότερα προέκυπτε πρόβλημα με αντικείμενο μεγαλύτερης αξίας. Αυτό φυσικά ήταν ένα "μελετημένο" ρίσκο, γιατί θα μπορούσε κάλλιστα ο πωλητής να τσεπώσει την αποζημίωση και να κάνει την πάπια, αφού το "παράθυρο" για να κάνω Paypal claim είχε λήξει καιρό πριν λυθεί οριστικά το ζήτημα.

Για εμένα το μεγαλύτερο κριτήριο ασφαλείας με ιδιώτες/Ebay είναι να αγοράζεις μόνο από άτομα με καλά αποδεδειγμένο παρελθόν σαν πωλητές και να ζητάς συστημένο/courrier/ασφάλιση κατά κρίση και περίπτωση ανάλογα με την αξία του κάθε αντικειμένου που έχεις αγοράσει! :)

Προσπαθώ να μπώ στο club με τις online αγορές.. αλλά τα παίρνω!! Δεν βλέπω καλή αρχή :confused:

Κατάφερα να γραφτώ στο PayPal, αλλά με το Ebay έχω το εξής:

Μόλις κάνω sign in, μου ζητάει να γράψω τα στοιχεία της VISA, τα γράφω και (αφού πάρω προειδοποίηση απο τον browser ότι περιέχει και nonsecure στοιχεία), προχωράω σε ένα ωραίο error...

Input ErrorOne of the parameters received was invalid for this function. This probably means that your browser had problems with the form or you invoked the function incorrectly. Please go back and try again. If you're using an old bookmark, you may need to rebookmark it due to recent changes to protect your privacy. We are aware of the problem and are working hard to resolve it as quickly as possible.
Αυτό βγαίνει και σε IE & σε Mozilla Firefox... Δοκίμασα σβήσιμο cookies, pop up blockers, τα πάντα !!??

Τι φταίει, ξέρει κανείς ??? :help:

φίλε fgbrain δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω! Έχουν περάσει 1-2 χρόνια απο τότε που γράφτηκα στο Ebay και δεν θυμάμαι καλά! Πάντως πρέπει να είχα αντιμετωπίσει -αν δε με απατά η μνήμη μου- και εγώ κάποιο πρόβλημα -μάλιστα με το Mail μου, αφού στην δεύτερη επιβεβαίωση το Ebay μου έβγαζε σφάλμα!(Το έκανα αντιγραφή - επικόλληση!) Μετά απο3-4 φορές κατάφερα να το δεχτεί! Μακάρι να βρεις λύση!

Turrican σ' ευχαριστώ anyway :)

λοιπόν, είμαι εντελώς :diablotin: mad με το ebay!!!

Eχω λάβει και spoof mail (ευτυχώς δεν προχώρησα στην εισαγωγή στοιχείων μου...) :confused:

αλλά θα πάω να ελέγξω την κάρτα....

[το διασταύρωσα με το spoof@ebay.co.uk]

Hello,
Thank you for sending us the email you received. We can confirm that it

did NOT originate from eBay or PayPal. The email you received was a

fake

or "spoof" email.

Please ignore the email and delete it from your email account

immediately. Do not reply to it, and do not click on any links or

buttons in the email.

What is spoof?

Spoof emails are made to appear as though they have originated from a

trustworthy source such as eBay, PayPal, banks or other companies. They

aim to obtain sensitive data such as passwords or financial information

for fraudulent use. Spoofing is also known as "phishing", and it is an

attempt to steal your identity.

A spoof email usually asks you to click on a link in the email, which

directs you to a spoof website. The website is also designed to

impersonate the company in question and collect personal details such

as

User IDs, passwords or credit card information. Sometimes spoof emails

request that you enter your personal information directly into the

email.

Spoof emails may also contain viruses, Trojans or other malicious

programs. Trojans can make it possible to access information stored on

your computer, while viruses or spyware programs can log keystrokes.

How can you tell whether an email was sent by eBay?

(...)

και όλα αυτά γιατί ΔΕΝ μπορώ να ολοκληρώσω μια ρημάδο-εγγραφή (εξαιτίας του eBay !!) :mad::mad:

"Unable to Confirm Registration"

Απόλυτως αξιόπιστο το Internet... :icon_cry:

Εχω παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες ότι μερικές σελίδες του ebay δεν εμφανίζονται κανονικά. Εχω την υποψία πως υπάρχει πρόβλημα με το ebay αυτή τη στιγμή.

Πίσω
Μπλουζα