Αγώνας χωρίς τέλος (1979)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.805
Αντιδράσεις
66.972
Μπορεί να γίνει διόρθωση στον τίτλο; γιατί έγραψα δίχως, αντί του σωστού χωρίς...
 
Έτοιμο και σε λίγο θα σβήσω τα off topic :)
 
Αγώνας χωρίς τέλος (1979)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Αγώνας_χωρίς_τέλος

Μια μεγάλη χώρα, εισβάλει σε μια πολύ μικρότερη και καταλαμβάνει το μισό έδαφος της. Οι αιχμάλωτες στρατιώτες μεταφέρονται σε ειδικά στρατόπεδα, όπου γνωρίζουν κάθε είδους εξευτελισμούς και κακοποιήσεις. Τρεις από αυτούς σκέπτονται να αποδράσουν, προκειμένου να γλυτώσουν τον σίγουρο θάνατο.Το σχέδιο αρχικά πάει καλά, αλλά τελικά θα τα καταφέρει μόνο ο ένας. Τότε εκείνος αποφασίζει να πάει στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, για να ξεσηκώσει την κοινή γνώμη για το δράμα των αιχμαλώτων.

Νομίζω ότι είναι η τελευταία ταινία του παραγωγού Τζέημς Πάρις και ίσως η μοναδική μέχρι σήμερα, με σαφείς αναφορές στους κύπριους αγνοούμενους. Εκεί βρίσκεται και το όλο ενδιαφέρον μιας μάλλον μετριότατης και πολύ χαμηλού προϋπολογισμού ταινίας ( ίσως αυτό να την καταδίκασε). Οι διάλογοι είναι πολύ απλοϊκοί, το μοντάζ κακό ( τουλάχιστον στην κόπια που κυκλοφόρησε) και η σκηνοθεσία απλά διεκπαιρεωτική.

Στα συν οι συμπαθητικές ερμηνείες από τους Κατσαδράμη , Παπανίκα και Ρευματά και η μουσική ( η οποία είναι αντιγραμένη από την ταινία ΟΧΙ του 1969). Κρίμα γιατί με τέτοιο θέμα, θα μπορούσε να βγει μια εξαιρετική ταινία. Πάντως μια φορά βλέπεται....

Λεπτομέρειες...

Ο οπλισμός είναι αρκετά καλός με σύγχρονα για την εποχή τυφέκια FN και Μ1 ( εντύπωση προκαλεί ότι παρά την φτωχή παραγωγή, δεν χρησιμοποιήθηκε ως συνήθως, γερμανικός οπλισμός του Β παγκοσμίου).

Οι "Τούρκοι" στρατιώτες φοράνε στολές Ελλήνων πεζοναυτών ( για να φαίνεται κάποια διαφορά), λοκατζήδων ή θερινές ανοιχτόχρωμες.

Η σημαία των κατακτητών είναι μια κόκκινη με 3 λευκές γραμμές...

Τα αρχικά πλάνα της εισβολής, είναι από την ταινία " Δολοφονήστε τον Μακάριο" (1975), με τον Λάκη Κομνηνό.

Η αίθουσα του ΟΗΕ είναι μεγέθους σαλονιού και όλοι μιλάνε μεταξύ τους στα ελληνικά!

Προβολή συνημμένου 64656

Προβολή συνημμένου 64657

Προβολή συνημμένου 64658

Προβολή συνημμένου 64685

Προβολή συνημμένου 64686
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα