'Αδεια κυκλοφορίας ποδηλάτου

Τυπικά αν και ουσιαστικά ήταν ανενεργός η μάλλον ξεχασμένος νόμος, η άδεια κυκλοφορίας ποδηλάτου υπήρχε ως και πριν κάποια χρόνια. Και μάλιστα θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια ένα περιστατικό με ένα κορίτσι στην Μυτιλήνη αν δεν κάνω λάθος, που είχε εμπλακεί σε ένα τροχαίο και της έκοψαν πρόστιμο γιατί δεν είχε άδεια κυκλοφορίας ποδηλάτου. Φυσικά μετά τον "σάλο" που έγινε τότε η κατηγορία αποσύρθηκε.. :p

Υ.Γ.: Με ένα πρόχειρο ψάξιμο, βρήκα αυτό...

http://orionhellas.blogspot.gr/2012/06/30_24.html

Άρα τυπικά, και αν έχει δίκιο το σχόλιο, ο νόμος υπήρχε ως και το 2007, και μάλλον κάποιοι τον θυμούνται ακόμα.. :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαι πινακιδες κυκλοφοριας ειχανε,οχι μονο αδεια!
 
Θυμάμαι το περιστατικό με το κοριτσάκι και το δικαστήριο. Είχε γίνει θέμα και στο εξωτερικό και μας είχαν κράξει τα ξένα κανάλια.
 
John :thanx2:

Εχω και γω βιβλιαρακι/αδεια ποδηλατου απο συγγενη.

Φωτογραφιες συντομα...
 
Το βιβλιαράκι δεν το θυμάμαι, αλλά είχα βγάλει άδεια με πινακίδες για το δεύτερο ποδήλατό μου. Το πρώτο το είχα πάρει στην Τρίτη Δημοτικού και ήταν παιδικό, με βοηθητικές ρόδες, αν και αρκετά μεγάλο σε μέγεθος. (Τις βοηθητικές τις έβγαλα από τις πρώτες βδομάδες γιατί κατάλαβα ότι όσο τις είχα δεν υπήρχε περίπτωση να μάθω ισορροπία, και μετά από αρκετά πεσίματα και γδαρσίματα τελικά έμαθα). Αυτά δεν χρειάζονταν άδεια. Αλλά στην πρώτη Γυμνασίου, με κάτι λεφτά που είχα από βραβεία (λόγω σχολικών επιδόσεων) πήρα μεγάλο ποδήλατο που ήταν για ενήλικες, με πιο λεπτά λάστιχα, αν και όχι το μεγαλύτερο-μεγαλύτερο μέγεθος. Υπήρχε άλλο ένα πιο μεγάλο, απ' ό,τι θυμάμαι. Αλλά και αυτό που πήρα χρειαζόταν άδεια και αριθμό. Δεν θυμάμαι αν υπήρχε όριο ηλικίας που το είχα ξεπεράσει ή αν η άδεια βγήκε στο όνομα του πατέρα μου, διότι φαντάζομαι την πινακίδα δεν την έπαιρνε το ποδήλατο ανώνυμα αλλά ο κάτοχός του.
 
πάντως το ότι είχε ισχυει ως το 2007 δεν το ήξερα καν
 
Οπως σας ειπα...απο θειο μου...1962

Επαγγελμα...παγοπωλης και τυροκομος. Ο πατερας μου λεει οτι βαζανε παγο σε τρικυκλα ποδηλατα με χοντρα λαστιχα και τον πουλουσανε, με κερδος 1 δεκαρα!

Μαρκα ποδηλατου Πανθηρ. Το σημα του(μονο αυτο απεμεινε απο τρακο που εφαγε) το εχω ανεβασει εδω

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?1603-%D1%E5%F4%F1%FC-%D0%EF%E4%DE%EB%E1%F4%E1&p=428447&viewfull=1#post428447

Τελικα δεν ηταν απο ενοικιαζομενο, αλλα απο το ποδηλατο του θειου. Εφυγε για Θεσσαλονικη και το αφησε.

img686.jpg

img687.jpg

img688.jpg

img68465.jpg

img68556.jpg
 
πολυ καλο ! .... μήπως το 1962 ήταν πιο οργανωμένα τα πράγματα !! χαχα
 
Πολύ καλό παρδαλέ! Ευχαριστούμε.
 
Πίσω
Μπλουζα