Αεροβόλα με πλαστικές μπίλιες

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Ajax87
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Ajax87

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
465
Σημερα θυμηθηκα τα αεροβολα με ελατηριο που ριχνανε πλαστικες μπιλιτσες, δεν βρηκα καποιο θεμα και ειπα να κανω ενα :D .

Εγω πηρα το πρωτο προς το τελος δημοτικου/αρχες γυμνασιου απο το παιχνιδαδικο της γειτονιας 5000δρχ.

Ηταν και της μοδας τοτε σχεδον ολα τα παιδια ειχανε απο ενα, ακολουθησαν "πολεμοι-μαχες" , "σκοποβολες" μεσα και εξω απο το σπιτι. Μετα πηρα διαφορα ακομα αεροβολα απο πανιγυρια και τα λοιπα τα οποια εσπαγαν με την πρωτη :( . Μετα αρχισα αλλαζα ελλατηρια ή εβαζα προσθηκες πισω απο τα ελλατηρια για περισσοτερη δυναμη. Οσπου βρηκα ενα με αμπουλα το οποιο το γεμιζες αερα με ενα ειδικο αεριο-spray και εριχνε ημι-αυτοματα χωρις να οπλιζεις πραγματικα ηταν κανονι οτι πιο δυνατο ειχα δει, φυσικα δεν επαιζες σε "πολεμο" με αυτο :P .

Φανταζομαι θα παιζατε και εσεις με αεροβολα.

Προβολή συνημμένου 89431Προβολή συνημμένου 89432Προβολή συνημμένου 89433

Η " μαγκιά" ήταν να το δοκιμάζουμε πάνω σε γυμνό χέρι ή πόδι. Φυσικά το επιφώνημα δεν το γλίτωνες ( αχ, ωχ), όσο σκληρός και αν ήθελες να δείξεις...

Είχα ένα Daisy, απομίμηση του Model 92 της Beretta, αρχές δεκαετίας 90'.

Πέταγε μολύβδινα "κουπάκια" και χρησιμοποιούσε την στάνταρ αμπούλα CO2.

Θυμαμαι ειχε φερει στον κολλητο μου ο πατερας του (ναυτικος βλεπετε) απο το εξωτερικο ως δωρο.

Ηταν αρκετα μεγαλο - σαν Μαγκνουμ - και αν θυμαμαι καλα,επαιρνε τη μπουκαλα με τον αερα στην λαβη.

Το τι παιχνιδι ειχαμε κανει δεν λεγετε.... :D

Εκεινος το αεροβολο,εγω ενα παρεμφερες (που ηταν απομιμηση πιστολι φωτοβολιδων διασωσης),

ειχαμε ταραξει ολες τις γλαστρες και τις γατες της γειτονιας στην Σαλαμινα. :diablotin:

Δυστυχως η χαρα κρατησε το πολυ κανα μηνα... :( ...γιατι του τελειωσαν οι μπουκαλες (και οι ανταλλακτικες) αλλα και τα "πυρομαχικα".

Στο επομενο ταξιδι ομως του ξαναφερε και δωστου παλι -αυτη την φορα με συνεση. :)

Πώς και δεν υπήρχε τέτοιο thread στο φόρουμ;;;

Πολύ της μόδας κάπου στα μέσα των 90's, κάθε αγόρι που "σεβόταν τον εαυτό του" (τι κλισέ...) είχε κι από ένα αεροβόλο. Τις περισσότερες φορές αγορασμένο από πανηγύρι, πράγμα που σήμαινε "της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη".

Είχαμε κι εγώ και ο αδερφός μου, αγορασμένα από πανηγύρι, μας έσπασαν αμέσως και πήραμε άλλα, αλλά ευτυχώς κράτησαν για ένα εύλογο διάστημα (όχι πολύ, αλλά τουλάχιστον τόσο όσο να τα ψιλοχαρούμε). Επειδή δεν είχαμε ατέλειωτες μπίλιες, μαζεύαμε από κάτω από το δρόμο, γιατί προφανώς υπήρχαν κι άλλα παιδιά με αεροβόλα στη γειτονιά, οπότε είχαμε κάνει στοκ από μπίλιες.

Συνήθως βάζαμε στόχο μια γριά από την απέναντι πολυκατοικία, που καθόταν στο σκαλάκι κάθε μεσημεράκι-απόγευμα. Όχι την ίδια τη γιαγιά, αλλά τη τζαμαρία, τη μαρμαρίνα ή, τέλος πάντων, οτιδήποτε γύρω από τη γιαγιά. Το είχαμε βρει παιχνίδι, γιατί εκείνη ψαχνόταν να δει τι χτύπησε έτσι (θυμάστε τον ήχο που έκαναν οι μπίλιες όταν έσκαγαν πάνω σε επιφάνεια), οπότε είχε αρκετό γέλιο. Ευτυχώς δεν είχε σημειωθεί ποτέ τραυματισμός, τουλάχιστον στη γριά.

Μεταξύ μας είχαμε χτυπήσει κυρίως σε χέρια ή πόδια. Πράγμα που σήμαινε αντεπίθεση. Με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς βάζαμε στόχους τενεκεδάκια και προσπαθούσαμε να τα πετύχουμε. Αλλα επειδή γρήγορα χάλασαν τα αεροβόλα, δεν ασχοληθήκαμε για πολύ μεγάλο διάστημα μαζί τους, παρότι "οπλοφορούσαμε", με το αεροβόλο μέσα στο τσαντάκι μέσης-μπανάνα.

Με τον αδερφό μου είχαμε καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο "εξόντωσης" αλα Μόνος στο σπίτι, σε περίπτωση που έμπαινε κάποιος στο σπίτι μας, και τα αεροβόλα τα είχαμε, για όσο λειτουργούσαν, σε θέση μάχης δίπλα μας στο κρεβάτι.

Μου ειχε πουλησει ενα τετοιο ενας συμμαθητης μου μαζι με σακουλακι κιτρινες μπιλιες. Αν θυμαμαι καλα του το παρηγγειλα να μου το παρει απο ενα μαγαζι κοντα στο σπιτι του. Το οπλο ηταν ρεπλικα του Desert Eagle

Επειδη ειχαν αρχισει να λιγοστευουν επικινδυνα τα μπαλακια, ημουν πολυ προσεκτικος να τα ξαναμαζευω μετα. Επισης χρησιμοποιουσα αυτοσχεδια βληματα, οπως κατι σπορακια απο δεντρο (αφηναν λεκε στον τοιχο :D ), λαστιχενια μπαλακια απο ενα στυλό, ή το κεντρικό σωλήνα απο στυλό Bic (σαν βελάκι :D ) Η μονη ζημια που ειχα κανει ηταν μια τρυπα σε ενα πινακα στο σαλονι, την οποια για να δεις επρεπε να ξερειες που ειναι ;) Μια αλλη αταξια ηταν που ειχα βαλει στο σημαδι μια κοπελα στο απεναντι μπαλκονι (εννοειται το οπλο δεν ειχε τοση εμβελεια) ενω ως παλιοπαιδακι το ειχα δοκιμασει 1-2 φορες (ελπιζω οχι παραπανω) πανω στις γατες μας :(

Το οπλο το εχω ακομα καθως και τα μπαλακια, τα φυλαω ακομα μεσα στην τοτε κασετινα μου.

Πριν λιγα χρονια τα ειχα δειξει και στον ανηψιο μου και καναμε σκοποβολη.

Το κουφο: μια μερα εκεινη την εποχη ερχεται ο ανηψιος μου και μου λεει οτι στο δρομο βρηκε μπαλακια οπως στο οπλο μου. Δεν καταλαβα τι εννοουσε και πηγαμε να δουμε. Φφαινεται ειχαν χυθει απο καποιο παιδακι τα μπαλακια στο δρομο και ειχαν κανει σειρα διπλα απο το πεζοδρομιο. Πηρα την κασετινα και αρχισαμε να τα μαζευουμε ενα-ενα. Ετσι μετα απο χρονια πολύνανε τα μπαλακια μου, χιχι :D

nwntas είπε:
Τις περισσότερες φορές αγορασμένο από πανηγύρι...
Ετυχε φετος το καλοκαιρι- μετα απο πολλα χρονια - να παω στο πανηγυρι της Παναγιας της Φανερωμενης στην Σαλαμινα.

Μιλαμε - χωρις υπερβολες -για κανα χιλιομετρο γεματο με παγκους απο καθε λογης αγαθα.Αναμεσα τους και παρα πολλοι παγκοι

με παιχνιδια ... :D ...που στην πλειοψηφια τους ηταν γεματα με κινεζιες.Σε καποιους απο αυτους υπηρχαν στην μοστρα οτι αεροβολο/ρεπλικα

ηθελες. Απο 38αρι μεχρι Καλασνικωφ... :o . Οι τιμες...χμμμ...ετσι κι ετσι...για ολα τα βαλαντια. Πχ. ενα που ειδα για παραδειγμα

ηταν στα 15 ευρω κομπλε μαζι μετα πυρομαχικα. Εκτος αυτου υπηρχαν και κουτακια με εξτρα πυρομαχικα... :D

Εμενα το πρωτο που ειχα παρει απο το παιχνιδαδικο τις γειτονιας μου (οπως γραφω στο πρωτο ποστ) ηταν πολυ καλο ειχε και μεταλλικα μερη , αντεξε αρκετα χρονια και αν δεν εκανα καποιες ιδιοκατασκευες για να βελτιωσω την δυναμη του , θα αντεχε ακομα αλλα εσπασε απο την πιεση του ελατηριου στο τελος!

exetlaios είπε:
Είχα ένα Daisy, απομίμηση του Model 92 της Beretta, αρχές δεκαετίας 90'.
Πέταγε μολύβδινα "κουπάκια" και χρησιμοποιούσε την στάνταρ αμπούλα CO2.
Καλα αυτο ηταν κανονικο αεροβολο με "ποτηρακια" και δεν ηταν παιχνιδι :P .

Τα αεροβολα που λεω ηταν με πλαστικες μπιλιες και συνηθως οπλιζες->εριχνες μια->ξαναοπλιζες κτλ. Εξαιρεση αυτα που γραφω στο πρωτο ποστ με την αμπουλα του οποιου η αμπουλα ηταν μονιμη και γεμιζε απο κατω με ενα αεριο σαν "γκαζι" με τροπο που γεμιζουν και οι αναπτηρες. Αλλα και αυτο εριχνε της ιδιες μπιλιες με τα αλλα , απλα εριχνε ημιαυτοματα(χωρις οπλισμα απλα παταγες την σκανδαλη) και με πιο πολυ δυναμη απο τα απλα.

stayros είπε:
Θυμαμαι ειχε φερει στον κολλητο μου ο πατερας του (ναυτικος βλεπετε) απο το εξωτερικο ως δωρο.Ηταν αρκετα μεγαλο - σαν Μαγκνουμ - και αν θυμαμαι καλα,επαιρνε τη μπουκαλα με τον αερα στην λαβη.
Αυτο Σταυρο πλαστικες μπιλιες πεταγαν ή ποτηρακια απο μολυβι οπως λεει ο exetlaios απο πανω;;

nwntas είπε:
Πολύ της μόδας κάπου στα μέσα των 90's, κάθε αγόρι που "σεβόταν τον εαυτό του" (τι κλισέ...) είχε κι από ένα αεροβόλο.
Ακριβως!! :thumb: χαχαχαχα!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ajax87 είπε:
Αυτο Σταυρο πλαστικες μπιλιες πεταγαν ή ποτηρακια απο μολυβι οπως λεει ο exetlaios απο πανω;;
Αν δεν με απατα η μνημη μου πρεπει να ηταν τα μολυβενια ποτηρακια.

stayros είπε:
Αν δεν με απατα η μνημη μου πρεπει να ηταν τα μολυβενια ποτηρακια.
Αρα και αυτο ηταν "κανονικο" αεροβολο :P . Αυτα δεν ειναι για παιχνιδι δεν μπορεις να ριξεις σε ανθρωπο θα του κανει ζημια, εμεις χτυπαγαμε ο ενας τον αλλο οταν παιζαμε παιχνιδι σε στυλ "πολεμο" :D .

Ωσο παραξενο και αν ακουστει αυτο με τα συγκεκριμενα αεροβολα πρωτοειδα να παιζουν διαφορα πιτσιρικια τελος της δεκαετιας του 90 με αρχες του 2000 και τα περισσοτερα ερχοταν απο πολης να δουνε τους παππουδες τους και τα κουβαλουσαν μαζι τους.Ποτε δεν εχω παιξει μαυτα οπως και οι κολλητοι μου ασχετα που τα θεωρουσαμε και φλωρικα γιατι δεν μπορουσες να σκοτωσεις καποιο πουλι μαυτα εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις.Ειχα και εχω ακομα κανονικα αεροβολα και συγκεριμενα ενα Diana και ενα Norica και πηγαιναμε πιτσιρικαδες με τους κολλητους που ειχαν δεικο τους για κυνηγι και συγκεκριμενα για κοτσιφια,σπουργιτια και μαυροπουλια και καθε φορα γυρνουσα με μια σακουλα θηραματα οποτε το βραδυ με τον πατερα μου επεφτε τηγανια στο φουλ με ολα αυτα.Για να παω την κυριακη καμια βολτα με το αεροβολο γιατι με ανοιξε η ορεξη μαυτη την συζητηση :D

Πολλές φορές έχω δει μπιλάκια/καψούλια από αεροβόλο στο δρόμο...

Ajax87 είπε:
Αρα και αυτο ηταν "κανονικο" αεροβολο :P . Αυτα δεν ειναι για παιχνιδι δεν μπορεις να ριξεις σε ανθρωπο θα του κανει ζημια, εμεις χτυπαγαμε ο ενας τον αλλο οταν παιζαμε παιχνιδι σε στυλ "πολεμο" :D .
Για αυτο ειχαμε ταραξει τις γλαστρες και τις γατες στην γειτονια... :P

Αλλωστε ειχε πεσει και η σχετικη προειδοποιηση απο τον πατερα του... ;)

Έχω (ακόμα κάπου καταχωνιασμένο) ένα smith & Wesson το οποίο αγόρασα κρυφά από τους γονείς μου! Θυμάμαι κάπου στα 5 χιλιάρικα το είχα πληρώσει. Στιβαρή κατασκευή, όχι σκέτη πλαστικούρα. Έπρεπε να έχω και γω το όπλο μου για να παίζω με τα αγοράκια :D :D :D

Μετά το γύρισα στο paintball :)

Kambia είπε:
Έχω (ακόμα κάπου καταχωνιασμένο) ένα smith & Wesson το οποίο αγόρασα κρυφά από τους γονείς μου! Θυμάμαι κάπου στα 5 χιλιάρικα το είχα πληρώσει. Στιβαρή κατασκευή, όχι σκέτη πλαστικούρα. Έπρεπε να έχω και γω το όπλο μου για να παίζω με τα αγοράκια :D :D :D Μετά το γύρισα στο paintball :)
Off topic

Paintball;; Επαιζα και εγω , ειμασταν και σε ομαδα που σημετεχαμε στο Ελληνικο Πρωταθλημα SpeedBall . Ειχαμε ανεβει και Θεσσαλονικη 2 φορες για 2 σκελοι του πρωταθληματος :P

Εμείς βάζαμε στοχο ποιός θα σπάσει πρώτος τις λάμπες στους δρόμους και το αποτέλεσμα το φαντάζεστε...Εριχναν άγριο κύρηγμα οι γονείς/γείτονες/υπάλληλοι του δήμου για τις σπασμένες λάμπες καί για τα σκασμένα που τις έσπαγαν :rant: . Εμενα δεν με υποψιάστηκαν ποτέ γιατί σου λένε κοριτσάκι ειναι, ήσυχο θα είναι (κούνια που τους κούναγε), τ' αγόρια κάνουν τέτοιους βανδαλισμούς. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, δεν ήταν σωστό. Αλλά χαιρόμουν τόσο πολύ όταν ήμουν εγω η πρώτη! :diablotin: Και καλύτερη απ' τ' αγόρια, που έπιαναν ένα αεροβόλο και νόμιζαν ότι γίνονταν μαγικά Εξολαθρευτές!

Μου άρεσε επίσης πολύ να μαζεύω τις μπίλιες και να βρίσκω διάφορα χρώμματα. Οι περισσότερες ήταν κίτρινες και άσπρες, οι μπλέ ήταν πολύ σπάνιες!

Πίσω
Μπλουζα