Αθήνα Η Κλοπή Της Οδού Σταδίου - 1968

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.286
Αντιδράσεις
49.082
Αστυνομική περιπέτεια του 1968 παραγωγής Γρηγόρη Δημητρόπουλου , σε σκηνοθεσία Νάσου Μπιμπέλα , σενάριο Χάρη Κερασιώτη και μουσική Χρήστου Μουραμπά. Πρωταγωνιστούν η Μίρκα Καλατζοπούλου , ο Γιώργος Μούτσιος , ο Σωτήρης Μουστάκας , η Σάσα Καστούρα , η Ρία Δελούτση κ.α. Η ταινία έκοψε 25.473 εισιτήρια και ήρθε 86η ανάμεσα στις 99 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση : Η Μαριάννα, ένα ελευθεριάζον και πλούσιο δεσποινάριο, νταραβερίζεται ερωτικά με τον Μάριο ο οποίος είναι αρχηγός μιας συμμορίας διαρρηκτών που διέπραξε μια μεγάλη ληστεία σε ένα κοσμηματοπωλείο της Αθήνας. Η ληστεία έγινε καταμεσήμερο από τον Αλέκο και τη φιλενάδα του, από τη Σούζυ και τον Σώτο. Η Μαίρη, που είναι υπηρέτρια στο σπίτι της Μαριάννας, είναι επίσης μέλος της συμμορίας που τώρα ετοιμάζει ένα σημαντικότερο χτύπημα καθώς γνωρίζει την ιδιαίτερη αδυναμία του πατέρα της Μαριάννας στην Καίτη, τη σεμνή και συμμαζεμένη αδελφή της Μαριάννας που φιλοδοξεί να γίνει ζωγράφος. Τη ναρκώνουν με δόλο και τη φωτογραφίζουν ολόγυμνη στην αγκαλιά του Αλέκου. Στη συνέχεια απαιτούν ένα αρκετά μεγάλο ποσό, ειδάλλως απειλούν ότι θα στείλουν τις φωτογραφίες στον πατέρα της ο οποίος συν τοις άλλοις πάσχει απΑτην καρδιά του. Τα χρήματα δίνονται, και ο Μάριος επιχειρεί νΑαρπάξει χρήματα και κοσμήματα αλλά η Μαίρη τον πιάνει επ`αυτοφώρω και τον σκοτώνει. Οι άλλοι προσπαθούν να διαφύγουν στο εξωτερικό, η Μαίρη όμως σαστισμένη παρκάρει σε απαγορευμένη ζώνη, με συνέπεια ένας γερανός της τροχαίας να σηκώσει το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονται βεβαίως και όλα τα κλοπιμαία...

 


[video=youtube_share;zP78cYMD0AY]http://youtu.be/zP78cYMD0AY

Οι τίτλοι της ταινίας.


 
Παιδιά δεν άντεξα να τη δω ολόκληρη τη ταινία...
 
trash cultila εγχώριας κοπής
 
Πω πω...Είναι αυτό που ο Ανέστης Βλάχος φοράει τα γυαλια και δουλεύει οξυγόνο για ν' ανοίξει το χρηματοκιβώτιο;
 
panp είπε:
Πω πω...Είναι αυτό που ο Ανέστης Βλάχος φοράει τα γυαλια και δουλεύει οξυγόνο για ν' ανοίξει το χρηματοκιβώτιο;
Τα μπέρδεψες λίγο. Αυτό που λες με τον Ανέστη Βλάχο είναι το "Ληστεία στην Αθήνα". :)
 
Ε, και η Οδός Σταδίου στην Αθήνα είναι :p
 
Καλά κατάλαβα ότι κάτι δε μου κόλλαγε. Η Ληστεία στην Αθήνα δεν είναι με Δήμο Σταρένιο;
 
ίσως απ' τις πρώτες cult ελληνικές ταινίες που άνοιξαν τον δρόμο στα ελληνικά exploitation των 70ς
 
επίσης παίζει να είναι απ' τις πρώτες (αν όχι η πρώτη ταινία) που ξεκίνησε η παρακμή του παλιού ελληνικού σινεμά
 
Πάντως αν και ίσως η παρακμή του ελληνικού κινηματογράφου ξεκίνησε από αυτή την ταινία (και μερικές άλλες), πιστεύω έχει κάποια καλά στοιχεία αστυνομικού φιλμ ,όπως η σεκάνς της ληστείας το μεσημέρι στην αρχή της ταινίας .
 
Την είδα τυχαία πριν λίγο καιρό. Καρακαλτ. Πρωταγωνιστεί και η Βίλμα Λαδοπούλου στην τρίτη και τελευταία της εμφάνιση στο ελληνικό σινεμά. Η Λαδοπούλου την εποχή εκείνη είχε δεσμό με το Βαγγέλη Παπαθανασίου και μάλιστα οι εφημερίδες έγραφαν πως επρόκειτο να παντρευτούν. Τελικά δεν παντρεύτηκαν, αλλά ακολούθησε τον "διαγαλαξιακό" Βαγγέλη στο Παρίσι (νομίζω δε οτι αυτός δεν παντρεύτηκε ποτέ αλλά δεν είμαι και σίγουρη, ίσως παντρεύτηκε την τελευταία του σύντροφο), της έγραψε και δύο γαλλικά τραγούδια κι εμφανίστηκε στην πόλη του φωτός ως Vilma Lado. Αργότερα χώρισαν, λέγεται μάλιστα οτι τον παράτησε για το έτερο "παιδί της Αφροδίτης", το ντραμίστα Λουκά Σιδερά, φήμη όμως που δεν επιβεβαιώνεται (διαβάστε σχετικά στο παρακάτω λινκ)
η Κινέζα ηθοποιός Σου Κι, παρέπεµπε στη Βίλµα Λαδοπούλου, πρώην σύντροφο του Vangelis, της οποίας την καριέρα ως ποπ τραγουδίστριας ο συνθέτης προσπάθησε να φτιάξει στα τέλη του ’60 µε το όνοµα Βίλµα Λαντό. Στη συνέχεια η Λαντό συνδέθηκε µε τον Λουκά Σιδερά, έκανε µαζί του δισκογραφία και οι δύο στενοί συνεργάτες έκοψαν επαφές για µεγάλο χρονικό διάστηµα.
Ο Σιδεράς πάντως παντρεύτηκε λίγα χρόνια αργότερα την καλλιτέχνιδα Sigma Fay (Ευτυχία Αθανίτη), αδερφή της γνωστής ηθοποιού Κατιάνας Μπαλανίκα, με την οποία θαρρώ είναι ακόμα παντρεμένοι.
Η Λαδοπούλου φαίνεται πως έζησε και ζει ακόμη στο Παρίσι, δε βρήκα πάντως άλλη καλλιτεχνική της δραστηριότητα. Κυκλοφορούν δύο βιβλία από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ με τίτλο "Συνταγές χορτοφαγίας απ όλον τον κόσμο" (1980) κ " Σέριφος" (1999), που ίσως είναι δικά της. Υπάρχει και μια ιστορικός τέχνης που έγραφε κατά καιρούς στην Καθημερινή με το όνομα Βίλμα Λαδοπούλου αλλά δεν ξέρω αν είναι η ίδια. Δικοί της είναι σίγουρα οι στίχοι του τραγουδιού "Σιγά σιγά" (Πασχάλης & Olympians 1967).
Γενικά θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο κενό στις βιογραφίες των γκρουπ εκείνης της εποχής, τόσο των μουσικών όσο και των στιχουργών. Ένας λόγος είναι πως τα μέλη μεταπηδούσαν από το ένα συγκρότημα στο άλλο, ένας άλλος πως ήταν πάρα πολλά τα σχήματα και μικρός ο χρόνος ζωής τους κι ένας τελευταίος πως οι περισσότεροι εξ αυτών εγκατέλειψαν νωρίς την καλλιτεχνία. Έχουν πάντως κι αυτές οι ιστορίες το ενδιαφέρον και τη γοητεία τους. Και δε μιλάω για τα παγκόσμια "παιδιά της Αφροδίτης" φυσικά, αλλά για τα μικρά γκρουπάκια που διασκέδασαν τους νέους της εποχής και ξεχάστηκαν στο πέρασμα του χρόνου.
 
Πίσω
Μπλουζα