Αθλητές στο πάλκο

80s_born_and_bred

RetroN00b
Joined
15 Νοέ 2015
Μηνύματα
68
Αντιδράσεις
99
Οποιος παρακολουθει οποιοδηποτε απο τα ομαδικα αθληματα ξερει οτι μετα απο ενα πρωταθλημα (η ακομα κι ενα μεγαλο ντερμπυ..) οι νικητες συνηθως καταληγουν σε καποιο μαγαζι να πετανε λουλουδια και να τραγουδανε στους ρυθμους καποιου λαϊκου ασματος. Αν δεν βλεπαμε τον ΠΑΟ του Μποντιρογκα να γιορταζει στον Λεπά ή τον Ιβκοβιτς να τα πινει στον Ρεμο, ηταν σαν να μην ειχε τελειωσει το πρωταθλημα!

Μια ιδιαιτερα καλτ κατηγορια αυτου του ειδους ειναι οι περιπτωσεις οπου παικτες πιανουν το μικροφωνο και τραγουδουν.. ειτε, οπως προσφατα, για χαρη του αγ. Βαλεντινου, ειτε την απιστευτη μουσικη συναντηση το 1993 αναμεσα στους παικτες της «SATO Αρης» (Γιαννακη, Σουμποτιτς, Αγγελιδη, Ιωαννου κ.ά.) και του Σακη Ρουβα, του Πασχαλη, της Γαρμπη και της Μαντως!Αποκορυφωμα: το κομματι που ραπαρουν (θυμιζω: ειναι οι ημερες του Ice Ice Baby...) ο Τζ. Τζ. Αντερσον και συγχωρεμένος ο Ρόι Ταρπλει. (Ενα ενδιαφερον ερωτημα ειναι γιατι στο βιντεοκλιπ εμφανιζεται και ο Γκαλης, μολονοτι ειχε μετακομισει απο καιρο πλεον στον ΠΑΟ..)

Το τραγουδι συμπεριληφθηκε σε εναν ειδικο δισκο που κυκλοφορησε ο Αρης πριν απο τον επεισοδιακο (νικηφορο) τελικο με την Εφες Πιλσεν στο Τορινο. Τα εσοδα πηγαν στον αγωνα κατα των ναρκωτικων. Απ´ο,τι διαβαζω, η διοικηση του Αρη προσπαθησε τοτε να συμπεριλαβει στην τιμη των εισιτηριων για τη μεταβαση των οπαδων στο Τορινο & 5.000 δρχ επιπλεον για την αγορα του αλμπουμ, αλλα εφαγε κραξιμο οποτε τελικα δεν το εκανε.

Τι λετε, εσεις θα δινατε 5.000 (περιπου 15 ευρω σημερινα) για το δισκο αυτο;


Πρεπει να υπαρχει πολυ ωραιο υλικο (φωτο & audio) με παραφωνους παικτες στα 80s και 90s να τραγουδουν ή απλα να διασκεδαζουν σε κεντρα μετα απο μεγαλους αγωνες!
 
Δεν ξέρω αν είναι σχετικό με το θέμα σου, αλλά υπάρχει κι η περίπτωση του μεγάλου Μίμη Παπαϊωάννου που έκανε διάλειμμα απ τη μπάλα κι εργάστηκε ως τραγουδιστής με Μαρινέλλα- Καζαντζίδη, και μάλιστα την εποχή που πετούσε. 

Έχει επίσης τραγουδήσει κ τον ύμνο της ΑΕΚ
 
Πολυ σωστα, το ειχα ξεχασει!

_-_1_%257E1.JPG


Στην τουρνέ της Γερμανίας το 1965 , ο Μίμης Παπαϊωάννου απέκτησε φιλικές σχέσεις με τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Χρήστο Νικολόπουλο . Για να γεμίσουν τον χρόνο τους έκαναν διάφορες συζητήσεις γα την κοινή αγάπη τους , την ΑΕΚ . Σε μια από αυτές ο Χρήστος Νικολόπουλος γέννησε την ιδέα της δημιουργίας ενός ύμνου για την Ένωση . Αυτή η ιδέα υλοποιήθηκε το 1971 , όταν ο Μίμης Παπαϊωάννου μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της ΑΕΚ πήγαν στα μπουζούκια να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκεί αναζωπυρώθηκε η ιδέα του ύμνου από τον Χρήστο Νικολόπουλου , ο οποίος εμφανίζονταν στο μαγαζί . Έτσι ο Μίμης Παπαϊωάννου μαζί με τους Στέλιο Καζαντζίδη και τον Χρήστο Νικολόπουλο πήγαν στον γνωστό στιχουργό και συνθέτη Χρήστο Κολοκοτρώνη , για να του ζητήσουν να γράψει στίχους πάνω στην μουσική που είχε γράψει ο Νικολόπουλος με την βοήθεια του Στέλιου Καζαντζίδη (δεν κάνει την «δεύτερη φωνή» στον ύμνο ) . Ώστε να τραγουδήσει αυτήν την σύνθεση ο Μίμης Παπαϊωάννου . Στους πρώτους 4 μήνες κυκλοφορίας του δίσκου πουλήθηκαν 50.000 αντίτυπα , με τα έσοδα να φτάνουν 20.000 δραχμές . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε μισθός του Μίμη Παπαϊωάννου στην ΑΕΚ ήταν 3.000 δραχμές . Ενώ στις μέρες μας έχει ξεπεράσει της 200.000 πωλήσεις . Ο δίσκος αυτός από την μια μεριά είχε τον ύμνο της ΑΕΚ και από την άλλη ένα λαϊκό τραγούδι αποτελούμενο από του ιδίους συντελεστές με τον ύμνο , με τίτλο «Μες στην φωτιά μου» . Στον δίσκο έγινε και η σχετική προώθηση . Για παράδειγμα , το Σεπτέμβρη του 1971 η ΑΕΚ μετέβη στο Μιλάνο για έναν ευρωπαϊκό αγώνα με την Ίντερ . Η τότε αποστολή της ΑΕΚ πήρε μαζί της 40 δίσκους του ύμνου, για να τους δωρίσει στους Ιταλούς . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι ο Τζιακίντο Φακέτι σε μια πρόσφατη επίσκεψη του στην χώρα μας , να ρωτήσει τον Μίμη Παπαϊωάννου αν τραγουδάει ακόμα .

 
Ενα ωραιο αρθρακι για το θεμα μας με «διεθνη» διασταση ?


——————-



Ωχ! Πάλι τραγουδάνε οι μπαλαδόροι!


Προτιμότερο να τους βλέπουμε στο ποδόσφαιρο παρά να τους ακούμε στο τραγούδι.Ομως, δεν μπορεί να γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε...

http://m.popaganda.gr/och-pali-tragoudane-baladori/
 
Πίσω
Μπλουζα