Αλίκη: Σε ποιες παραστάσεις θα θέλατε να την είχατε δει?

johnalepou

Human RetroDatabase
Joined
28 Αύγ 2006
Μηνύματα
3.362
Αντιδράσεις
530
Αν πρέπει να διαλέξω μόνο...10:

Με σειρά προτίμησης:

Εβίτα

Καμπίρια (1975)

Εύθυμη Χήρα (1980)

Καμπαρέ

Βασίλισσα Αμαλία

Η Κυρία με τις Καμέλιες

Καίσαρ και Κλεοπάτρα

Τζούλια

Κολόμπ

Πειρασμός (1976)
 
Πειράζει να πω σε όλες όσες δεν είδα???
 
Αν σου έβαζε κάποιος το μαχαίρι στο λαιμό και σου έλεγε διάλεξε τρεις να τις δεις τώρα??? :)
 
Ε τότε θα έλεγα τη "Βασίλισσα Αμαλία" , το "Νυφικό κρεβάτι" και το "Καίσαρ και Κλεοπάτρα" (και ας ήταν αποτυχία το τελευταίο...)
 
Θεωρώ ότι με τον Κώστα Μουσούρη θα ήταν υπέροχη, όπως και πριν παντρευτεί το Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Οι τρεις τελευταίες 8,9,10 θεωρώ ότι τόλμησε και καλά έκανε. Δικαίωμα της να παίξει Αντιγόνη και δικαίωμα όποιου δεν του άρεσε να μην τη δει. Η Εβίτα πρέπει να της ταίριαζε πολύ ο ρόλος και εκείνη του ρόλου. Στη Φιλουμένα Μαρτουράνο έδειξε το ταλέντο της. Για αυτό θα ήθελα αν μπορούσα να είχα δει αυτές τις δέκα παραστάσεις της:

1.Ωραία μου κυρία 1958-59

2.Τόπο στα νιάτα 1959-60

3.Ο πρίγκηψ και η χορεύτρια 1960-61

4.Φτωχό σαν σπουργιτάκι 1960-61

5.Μια Κυριακή στη Νέα Υόρκη 1963-1964

6.Περάστε την πρώτη του μηνός 1963-64

7.Κολόμπ 1964-65

8.Εβίτα 1981-82

9.Φιλουμένα Μαρτουράνο 1986-87

10.Αντιγόνη 1990
 
εβιτα,καμπιρια,καμπαρε,νυφικο κρεβατι,ρωμαιος και ιουλιετα και πολλα αλλα
 
Αν και δεν ξέρω πολλές από τις παραστάσεις της θα διάλεγα να έβλεπα παραστάσεις από τα 60s εκεί γύρω...
 
Δυστυχώς δεν την πρόλαβα σε κανένα έργο :( αλλά...

Πρώτα και κύρια την ''Εβίτα''!!!(κρίμα που δεν υπάρχει χρονοντούλαπο,να μπω και να μεταφερθώ στις 11 Δεκεμβρίου του 81...θα μου πείτε ''θέλεις να δείς και πρεμιέρα???Εβίτα να ναι και όποτε να ναι!!!και στο κηποθέατρο το καλοκαίρι του 82 να την έβλεπα καλά θα ήταν...)

μετά την ''Κυρία με τις Καμέλιες'',''Βασίλισσα Αμαλία'',''Shirley Valentain'',''Εύθυμη Χήρα''(του 80 με Ηλιόπουλο-Λαμπροπούλου)
 
Κι εγώ ψηδίζω Εβίτα !!! Όταν παιζόταν η παράσταση, αρχές των 80ς, ήμουνα παιδάκι 9 - 10 ετών και ως παιδάκι "εισέπραττα" τον μύθο που είχε δημιουργήσει αυτή η παράσταση : Τα περιοδικά που έμπαιναν στο σπίτι μας για πολύ καιρό όλο με αυτήν την παράσταση ασχολούνταν [είτε με θετικά, είτε με αρνητικά σχόλια] .... διάφορα χρονογραφήματα, ευθυμογραφήματα κλπ, τελείως "άσχετα" με την παράσταση, τα οποία διάβαζα όπου έβρισκα μπροστά μου, δεν υπήρχε περίπτωση να μην κάνουν, έστω και μία νύξη, στην "Εβίτα" [ακόμη και για σατιρικούς λόγους] .... Όταν πήγαινα με τους γονείς μου σε σινεμαδάκια, ταβερνάκια, ζαχαροπλαστεία κλπ και, ως πιτσιρίκος, "έστηνα αυτί" για να "αρπάξω" κατιτίς από τις συζητήσεις των μεγαλυτέρων στα διπλανά τραπέζια, στα διπλανά καθίσματα κλπ [με τη λαχτάρα "αχ, πότε θα μεγαλώσω κι εγώ για να φτιάξω τις παρέες μου να συζητάμε αυτά τα θέματα], δεν υπήρχε περίπτωση το θέμα συζήτησης να μην περιλαμβάνει και την "Εβίτα" .....

Φυσικά δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το αν αυτή η παράσταση ήταν καλή ή κακή [όπως προείπα, κατά καιρούς έχει εισπράξει όλων των ειδών τα σχόλια] !!! Όμως ... σίγουρα είναι μια παράσταση που, πλέον, έχει λάβει ... μυθικές διαστάσεις !!! Γι' αυτό, αν θα γύριζε ο χρόνος πίσω, ένα από τα 4 πράγματα που θα έκανα θα ήταν "να πάω να δω την Εβίτα ... να δω από κοντά "τι ήταν, τελοσπάντων, αυτή η παράσταση που όλοι συζητούσαν εκείνα τα χρόνια"" ..... [τα άλλα 3 πράγματα που τόοοτε, λόγω μικρής ηλικίας, δεν έκανα και γι' αυτό θα έκανα αν η χρονομηχανή με γύριζε πίσω, θα ήταν : α/ να πάω στο πάρτι του Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, β/ να πάω στη συναυλία του Σαββόπουλου στο Ολυμπιακό Στάδιο και γ/ να πάω στις "μνημειώδεις" εκείνες συναυλίες Clash, Depeche Mode, Cure, Talk Talk κλπ κλπ στο Καλλιμάρμαρο, αλλά .... εδώ βγαίνω εκτός τόπικ :sealed: :sealed: :sealed: .... ] ......
 
σας ζηλεύω ακόμα και που ζήσατε την περίοδο αυτή που παιζότανε!!!φυσικό δεν είναι να κάνει ''αίσθηση''???η Βουγιουκλάκη να παίζει ροκ όπερα του Webber???μην ξεχνάτε πως ακόμα και σήμερα τόσα χρόνια μετά οι Ελληνικές παραγωγές σε ρόκ όπερες είναι ελάχιστες...πριν την ''κατά Αλίκη Εβίτα''είχε παιχτεί με έλληνες ηθοποιούς το ''Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Αστρο'' (που δεν πρέπει να έτυχε και μεγάλης αποδοχής)και οι 2 μεταγενέστερες όπερες του Καρβέλα για τη Βίσση(που ουσιαστικά δεν υπήρχε σύγκριση γιατί η Βίσση έπαιζε πρώτη τα έργα αυτά άρα δεν τη σύγκριναν με καμία άλλη...ενώ η Εβίτα είχε παιχτεί απο τεράστιες τραγουδίστριες παγκωσμίως!!!και παρόλα αυτά η Αλίκη χαρακτηρίστικε η καλύτερη!!!)εγώ τουλάχιστον αυτές τις ροκ όπερες σε ελληνικές παραγωγές γνωρίζω...ότι έκανε η Αλίκη ήταν γεγονός τότε αλλά πόσο μάλλον κάτι τέτοιο!!!

και όσο σκέφτομαι την Αλίκη ανεβασμένη στο ''μπαλκόνη της Κάσα Ροζάντα'' να τραγουδά ζωντανά το ''Don't cry for me Argentina'' σε στίχους Πλωρίτη(μετάφραση εννοείται) και με ζωντανή ορχίστρα ντυμένη με τη λευκή τουαλέτα με κάνει να θέλω ακόμα πιό πολύ να το χα δει!!!
 
Θα ήθελα να την είχα δει στο "Η κυρία με τις καμέλιες" μαζί με τον Κιμούλη και στη "Φιλουμένα Μαρτουράνο".
 
"Καίσαρ και Κλεοπάτρα", "Καμπαρέ", "Καμπίρια", "Εβίτα" και "Βίκτωρ Βικτώρια".

Και επίσης θα ήθελα πολύ να την είχα δει στην γκεστ εμφάνισή της στην "Οδό Ονείρων" στο πλευρό της Ρένας Βλαχοπούλου!
 
Στον κόσμο της Σούζυ Βογκ, από περιέργεια
 
Στη θεατρική παράσταση ''Η μελωδία της ευτυχίας''.
 
Θα ήθελα να την έβλεπα σε παράσταση μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Δεν έχει σημασία ποιο έργο θα ήταν, αρκεί να μπορουσα να τους δω και πανω στη σκηνή μαζί. Η αύρα και η χημεία τους -όπως μου είπαν δικοί μου που τους είχαν δει - ήταν πολύ πιο έντονη απο ότι στις ταινίες τους. Ειδικά στο Εκπαιδεύοντας στη Ρίτα, η ενέργεια που υπήρχε ανάμεσα τους στη σκηνή, περνούσε και στους θεάτες σαν ηλεκτρισμός. Ισως να συντελούσε σε αυτό και το γεγονός οτι ήταν η πρώτη θεατρική παράσταση που επαιξαν μαζί μετα το χωρισμό τους και ο κόσμος ήθελε να τους ξαναδει σαν καλλιτεχνικό ζευγάρι.
 
1. Κολόμπ (1964)

2. Η θεατρίνα (1972-1973)

3. Ωραία μου κυρία (1973-1974)

4. Καμπίρια (1975)

5. Εβίτα (1982)

6. Η κυρία με τις καμέλιες (1983)

7. Βικτωρ Βικτωρια (1983-1984)

8. Εκπαιδευοντας τη Ριτα (1984-1985)

9. Φιλουμένα (1986)

10. Σιρλευ Βαλενταιν (1989)

και για κερασάκι στην τούρτα, Αντιγόνη στην Επιδαυρο το 1990.
 
Πίσω
Μπλουζα