Αλαλούμια [επιθεώρηση με Άννα Παναγιωτοπούλου, Λάκη Λαζόπουλο κλπ]

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
274
Αλαλούμια (1982)


Retrodb:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%91%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B9%CE%B1_(1982)




Η επιθεώρηση Αλαλούμια ανέβηκε στο θέατρο στις αρχές των 80ς [περίπου το '82, δεν θυμάμαι σε ποιο θέατρο] !!! Ευτυχώς, όμως, παίχθηκε και στην τηλεόραση [στα μισά των 80ς, ίσως και νωρίτερα] κι έτσι ... την απολαύσαμε κι εμείς που δεν την είχαμε δει στο θέατρο !!! Σε αυτήν την παράσταση πρωταγωνιστούσαν η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Λάκης Λαζόπουλος και - αν θυμάμαι καλά - ο Σταμάτης Φασουλής !!! Όλοι τους νέοι, ενθουσιώδεις, ταλαντούχοι και ... με το καλλιτεχνικό μέλλον τους να διαγράφεται λαμπρό !!! Άλλους πρωταγωνιστές της δεν θυμάμαι ....

Η Αλαλούμια, στην οποία εκτυλίσσονται τα σκετσάκια της εν λόγω επιθεώρησης, είναι μια φανταστική χώρα, η οποία - ω τι σύμπτωσις! - έχει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα !!!

Από τα σκετσάκια της παράστασης θυμάμαι ένα με την Άννα Παναγιωτοπούλου, η οποία, αν δεν απατώμαι, υποδυόταν μια δυναμική και, κάπως, απελευθερωμένη κυρία, που έδινε συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο !!! Το όνομα αυτής ... απολαύστε το : Ρένα Καραπουτσακλή !!! [φαντάζεσθε την Παναγιωτοπούλου, με τη χαρακτηριστική φωνή της, να προφέρει αυτό το όνομα ??? μιλάμε για πολύ γέλιο :D :D:D] !!!! Στη συνέντευξή της η κα Καραπουτσακλή διηγείται, αν θυμάμαι καλά, ότι έχει κληρονομήσει από την προ - προγιαγιά της [προφανώς κάποια δυναμική και ηρωική πρόγονό της] μία ... ποδιά [!!!], την οποία φυλάει ως κόρην οφθαλμού !!! Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος τη ρωτάει :

- Τι δουλειά κάνει ο άντρας σας ???

- Α, πουλάει Ακρόπολες !!!

- Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι είναι εφημεριδοπώλης ???[προφανώς θα θυμάστε ότι εκείνα τα χρόνια κυκλοφορούσε η εφημερίδα "Ακρόπολη" !!!]!!!

- Όχι καλέ, πουλάει ακρόπολες, τσολιαδάκια και άλλα σουβενίρ !!!

Παρακάτω, ο δημοσιογράφος ρωτά τη συνεντευξιαζόμενη :

- Υπάρχει κάτι που λείπει από τη ζωή σας ???

Και τότε ... η Άννα Παναγιωτοιπούλου σηκώνεται και ... αρχίζει ένα "χορευτικό" νούμερο, τραγουδώντας, πάνω στο γνωστό "αγάπη θέλω μόνο και τίποτ' άλλο πια", το εξής :

Αράπη θέλω μόνο και τίποτ' άλλο πια

για λίγη μαύρη πέτσα δίνω και την ποδιά :D :D:D:D

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην παράσταση αυτή συμμετέχει και ένας απολαυστικός Λάκης Λαζόπουλος, όπου υποδύεται τον ... εκτός τόπου και χρόνου επαρχιώτη [είναι ντυμένος με ρούχα επαρχιώτικα, με ταγάρι κλπ], που παρακολουθεί σαν χαμένος τις εξελίξεις να περνάνε ραγδαία μπροστά του [ή καλύτερα .... αδυνατεί να τις παρακολουθήσει !!! ] !!! Σε κάποιο σκετσάκι τον θυμάμαι να υποδύεται τον επαρχιώτη κ. Σεισμόπουλο, ο οποίος ...πηγαίνει σε τηλεοπτική εκπομπή για να μιλήσει για τις καταστροφές που προκάλεσε στο χωριουδάκι του ο σεισμός του 1981 !!! Φυσικά, όλες οι απαντήσεις του .... εκτός τόπου και χρόνου !!! Να και μια σκηνή [η μοναδική της παράστασης που υπάρχει στο YouTube], όπου η δημοσιογράφος της ΕΡΤ τον κυνηγά ... με το μαρκούτσι στο χέρι, να απαντήσει σε ερωτήσεις :



Τον Λαζόπουλο, ως "εκτός τόπου & χρόνου επαρχιώτη" και με την ίδια "στολή" που βλέπουμε στο βίντεο, τον συναντάμε και στο τελευταίο σκετσάκι !!! Σε αυτό έχουν μαζευτεί όλοι οι συντελεστές της παράστασης στο λιμάνι της Ζέας !!! "Γιατί μαζευτήκανε ???", θα με ρωτήσετε .... Μα ... επειδή περιμένουν, από στιγμή σε στιγμή, να αποβιβασθεί εκεί ο Πολιτισμός !!! Φυσικά, δεν λείπει από αυτή την .... ιστορική στιγμή για την Αλαλούμια και ο δημοσιογράφος, που στο προηγούμενο ποστ πήρε συνέντευξη από την κα Καραπουτσακλή !!! Να πώς προλογίζει συτή τη μεγάλη στιγμή :

- Είμαστε εδώ στο λιμάνι της Μουνιχίας [= έτσι λεγόταν η Ζέα παλιά], όπου από στιγμή σε στιγμή περιμένουμε να αποβιβασθεί ο Πολιτισμός !!! Επιτέλους, θα έρθει και στη χώρα μας, τόσα χρόνια τον περιμένουμε !!! Αλλά ... ας ρωτήσουμε τους εδώ παρευρισκόμενους, τι σημαίνει γι' αυτούς "η έλευση του Πολιτισμού στην Αλαλούμια" !!!

Και δυστυχώς ... ο πρώτος που ρωτήθηκε ήταν ο "επαρχιώτης Λαζόπουλος", ο οποίος, εκτός τόπου και χρόνου, απάντησε :

- Ο Πολιτισμός ??? Δεν τονε ξέρω παιδάκι μ' !!! Αλλά αφού τονε ξέρεις εσύ, μπράβο σ' !!!Ό,τι γνωριμίες έχει ο καθένας, καλές είναι !!!

Δυστυχώς, δεν θυμάμαι τις απαντήσεις των υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης πάνω στην ίδια ερώτηση !!! Όμως, τους θυμάμαι όλους να ... χορεύουν στο λιμάνι της Ζέας σε ρυθμό συρτάκι [!!!], υπό τους ήχους χαρακτηριστικής μπουζουκο-μελωδίας [όπως βλέπαμε στο τέλος των παλιών ελληνικών ταινιών του Δαλιανίδη όλους τους ηθοποιούς, τους κομπάρσους κλπ που συμμετείχαν να χορεύουν συρτάκι στους δρόμους της Πλάκας !!! ] !!! Φυσικά, ανάμεσα σε όλους ξεχωρίζει ο Λαζόπουλος, που χορεύει με την "επαρχιώτικη στολή" του !!!!

Και ... τι έγινε τελικά ??? Ο Πολιτισμός αποβιβάσθηκε στο λιμάνι της Ζέας ??? Την απάντηση αυτή δίνει στο τέλος του σκετς ο δημοσιογράφος με το μικρόφωνο στο χέρι :

- Δυστυχώς, μόλις τώρα με πληροφόρησαν ότι ο Πολιτισμός δεν θα έρθει ούτε και σήμερα στην Αλαλούμια !!! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Πολιτισμός προτίμησε να αποβιβασθεί, αντί για τη χώρα μας, στο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού Λούγκρα Μαλούγκρα !!! Εκεί, οι μαύροι ιθαγενείς τον βλέπουν να περιφέρεται στο νησί τους με ένα δαδί στο χέρι και ... δεν ξέρουν τι να κάνουν, πώς να τού συμπεριφερθούν !!! Εμείς, τουλάχιστον, θα ξέραμε πώς να τού συμπεριφερθούμε !!!

[εμένα μού λες ... συμπληρώνω εγώ ... ] ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την ψαχνω απεγνωσμενα αυτην την παρασταση?[edit] copyrights [edit] Εχω δει καποια βιντεακια στο youtube και ηταν υπεροχα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν δε κανω λαθος, συρραφή πολλων σκετς της συγκεκριμενης επιθεώρησης υπάρχει σε dvd με την ονομασία "Της κακομοίρας" (καμία σχεση με τη γνωστη ταινια του Χατζηχρήστου) και ειχε κυκλοφορησει πριν 7-8 χρόνια απο τη Leon film..
 
Το απόσπασμά με τον Λαζόπουλο που κάνει τον "βλάχο", είναι καθαρή και στυγνή αντιγραφή "Τραμπάκουλα", ή είναι η ιδέα μου..; :p
 
Ιδέα σου; Κάποτε ο Χάρρυ Κλυνν είχε πει "Και τι είναι ο Λαζόπουλος, κάνει ό,τι έκανα εγώ πριν 10 χρόνια". Βέβαια, όλα αυτά ξεχάστηκαν μετά στο όνομα της τέχνης (ίσως και της πολιτικής ταύτισης).
 
drspiros είπε:
Ιδέα σου; Κάποτε ο Χάρρυ Κλυνν είχε πει "Και τι είναι ο Λαζόπουλος, κάνει ό,τι έκανα εγώ πριν 10 χρόνια". Βέβαια, όλα αυτά ξεχάστηκαν μετά στο όνομα της τέχνης (ίσως και της πολιτικής ταύτισης).
Καλώς η κακώς, πάντα θεωρούσα τον Λαζόπουλο έναν από τους πιο υπερεκτιμημένους ηθοποιούς, και πολύ περισσότερο σατιρικούς ηθοποιούς (Προσωπικά αυτό που κάνει ο Λαζόπουλος δεν το λέω καν "σάτιρα"!)..

Και αν δεν έκανε ταυτόχρονα και πολιτική, που δυστυχώς τις περισσότερες φορές η πολιτική του ήταν πολύ περισσότερη και πολύ καλύτερη από την τέχνη του, δεν νομίζω να είχε φτάσει εδώ που είναι σήμερα.
 
Πίσω
Μπλουζα