Αναβαθμίσεις σε laptop

LadyHawke

RetroActive
Joined
7 Ιαν 2006
Μηνύματα
253
Αντιδράσεις
24
Μέχρι τώρα ξέρουμε ότι ένα laptop μπορεί να δεχθεί κάποιες λιγοστές αναβαθμίσεις σε RAM και σε σκληρό δίσκο.

Μπορεί ένα laptop να δεκτεί αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών του;
 
Κατά κανόνα Οχι, αφου ήδη ο χώρος μέσα στο κέλυφος, είναι πάρα πολύ περιορισμένος και το σύστημα ψύξης είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων. Εκτός κι αν ο κατασκευαστής του το έχει προβλέψει. Αλλά δεν αποκλείεται να το δούμε στο μέλλον και αυτό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To δικό μου το laptop μια χαρα αναβαθμίζεται ....... :rolleyes: Εχει μπόλικο χώρο ακόμα και για καφετιέρα..... :D
 
Κατά κανόνα τα laptops που κόβονται φασόν για διάφορους κατασκευαστές, μπορούν να αναβαθμιστούν.

Αν δεις την τελευταία φουρνιά laptops του Πλαισίου, ξεκινούν από 9300, πάνε στην 9600GS και καταλλήγουν στην 9800GTS.

Τα laptops που κατασκευάζονται από την Compal, Clevo, Arima και άλλους "σκιώδεις" κατασκευαστές που δεν πουλάνε μηχανήματα με το δικό τους band name αλλά για λογαριασμό τρίτων κατασκευαστών, έχουν δυνατότητα τοποθέτησης καρτών γραφικών "κατά παραγγελία". Ο εκάστοτε κατασκευαστής βάζει αυτή που θέλει και διαμορφώνει το μοντέλο του όπως θέλει.

ΑΛΛΑ......

Το module με το ολοκληρωμένο της κάρτας και τα παρελκόμενα (μνήμη και τα λοιπά), δεν διατίθεται κατά κανόνα για πώληση σαν ξεχωριστή κάρτα, αλλά διατίθεται σαν ανταλλακτικό.

Το ίδιο συμβαίνει και με φορητά της Toshiba, όπου μπορεί το ίδιο σασί να δεχτεί διαφορετικό μοντέλο κάρτας γραφικών η και δύο για λειτουργία SLI.

Το καθεστώς αυτό υπάρχει αποκλειστικά για ευκολία του κατασκευαστή. Το ίδιο σασί με διαφορετικό δίσκο και κάρτα γραφικών σημαίνει άλλο μοντέλο σε άλλη κατηγορία τιμής.

Φυσικά κανέναν δεν συμφέρει η αναβάθμιση σε laptop, παρά μόνο τον τελικό αγοραστή, τον οποίο επίτηδες οδηγούν στο να αγοράσει νέο μηχάνημα εξ' αρχής........
 
Το οπτικό μέσο ανάγνωσης δεν διαβάζει πια cd και σπάνια παίζει dvd. Πρέπει να το αντικαταστήσω; Υπάρχει πιθανότητα να είναι πρόβλημα λογισμικού; Η αντικατάσταση πόσο κοστίζει; Πρόκειται για μοντέλο της acer του 2005.
 
Το CD/DVD reader μπορεί να αντικατασταθεί με καποιο μοντέλο της Acer και ίσως και από καποιον τρίτο κατασκευαστή, αφου θεωρώ ότι o τρόπος σύνδεσης ενός τέτοιου μέσου στα λαπτοπς είναι ο ίδιος για όλα. Μπορείς να δεις αυτή εδώ τη λίστα απο το ΕΒΑΥ για καινούρια DVDs για ACER laptop. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις από Ελλάδα ενα εξωτερικό slim DVDROM με σύνδεση USB, με την προυπόθεση ότι το laptop σου μπορεί να μπουτάρει από εξωτερική USB συσκευή, ώστε σε περίπτωση που θες να το ξαναστήσεις, να μπορείς να ξεκινήσεις με το CD των Windows (ή Linux π.χ.). Εάν δε σε πολυνοιάζει η πρώτη περίπτωση (της εκκίνησης με CD) και απλά θες να διαβάζεις DVD/CD, μπορείς να ξεμπερδεύεις με ενα εξωτερικό USB. Δε γνωρίζω πόσο κοστίζει ενα ACER dvdrom από Ελλάδα. Υστερα υπάρχει και το άλλο. Η αντικατάστασή του. Δεν ξέρω πόσο απλή υπόθεση είναι στα Acer. Εγώ προσωπικά, αφου ούτως ή άλλως θα έδινα τα χρήματα για αγορά CDROM, θα αγόραζα το Acer και όχι το USB, και αυτό έχει να κάνει μόνο με την ιδέα ότι θέλω το λαπτοπ μου να δουλεύει σωστά σε όλους τους τομείς.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ίδιο συμβαίνει και με φορητά της Toshiba, όπου μπορεί το ίδιο σασί να δεχτεί διαφορετικό μοντέλο κάρτας γραφικών η και δύο για λειτουργία SLI.
Ισχύει και για τα Qosmio F50B αυτό?
 
Πίσω
Μπλουζα