krem13
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 67
Οι αναδιανομές απούλητου αποθέματος comics σε μορφή τόμου ήταν μία κίνηση που συνήθιζαν οι εκδοτικοί οίκοι στο πρόσφατο παρελθόν,αλλά και σήμερα,σε μικρότερο βαθμό όμως.Το κυριότερο τους γνώρισμα ήταν η κακή βιβλιοδεσία που είχε ως αποτέλεσμα το εύκολο ξεκόλλημα των τευχών από το κοινό εξώφυλλο του τόμου.Εμένα προσωπικά με είχε εκνευρίσει τόσο πολύ που όταν έπαιρνα κάποιο τόμο (ποπάυ κυρίως) ,αφού τον διάβαζα, έβγαζα πάντα (ακόμα και αν η βιβλιοδεσία ήταν καλή) προσεκτικά το εξώφυλλό του,το πέταγα στα σκουπίδια και φύλαγα μετά τα τεύχη που το αποτελούσαν στη βιβλιοθήκη μου.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση (κατά τη γνώμη μου πάντα) comic που αναδιανέμονταν με τέτοιο τρόπο ήταν το ποπάυ,όταν έβγαινε ακόμα από τις εκδόσεις δραγούνη, από το οποίο δεν είχα βρει ποτέ ανεξάρτητα τεύχη παρά μόνο τόμους (γι'αυτό ίσως οφείλεται το γεγονός ότι όταν άρχισα να διαβάζω comics τα ποπάυ είχαν προ πολλού σταματήσει να κυκλοφορούν).
Δύο άλλες περιπτώσεις που θυμάμαι και έχω,ήταν
ο αντιρίξ και συμφωνίξ ( η έκδοση μικρού μεγέθους )
και ο σεραφίνο και τιραμόλα ( αυτοί οι τόμοι αγοράστηκαν πριν μερικά χρόνια και δεν είναι τίποτα άλλο παρά 3 τυχαία τεύχη τυλιγμένα! (όχι κολλημένα) σε ένα χαρτί,πάνω στο οποίο έχουν εκτυπώσει την τιμή και μία εικόνα του περιοδικού.Γι'αυτό το λόγο μάλιστα,θυμάμαι ότι αυτοί οι τόμοι διανέμονταν σε σακουλάκια! )
Εσείς έχετε τόμους από άλλα comics?
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση (κατά τη γνώμη μου πάντα) comic που αναδιανέμονταν με τέτοιο τρόπο ήταν το ποπάυ,όταν έβγαινε ακόμα από τις εκδόσεις δραγούνη, από το οποίο δεν είχα βρει ποτέ ανεξάρτητα τεύχη παρά μόνο τόμους (γι'αυτό ίσως οφείλεται το γεγονός ότι όταν άρχισα να διαβάζω comics τα ποπάυ είχαν προ πολλού σταματήσει να κυκλοφορούν).
Δύο άλλες περιπτώσεις που θυμάμαι και έχω,ήταν
ο αντιρίξ και συμφωνίξ ( η έκδοση μικρού μεγέθους )
και ο σεραφίνο και τιραμόλα ( αυτοί οι τόμοι αγοράστηκαν πριν μερικά χρόνια και δεν είναι τίποτα άλλο παρά 3 τυχαία τεύχη τυλιγμένα! (όχι κολλημένα) σε ένα χαρτί,πάνω στο οποίο έχουν εκτυπώσει την τιμή και μία εικόνα του περιοδικού.Γι'αυτό το λόγο μάλιστα,θυμάμαι ότι αυτοί οι τόμοι διανέμονταν σε σακουλάκια! )
Εσείς έχετε τόμους από άλλα comics?