Αναδιανομές παλιών comics

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krem13
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

krem13

RetroNuts!
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.520
Αντιδράσεις
67
Οι αναδιανομές απούλητου αποθέματος comics σε μορφή τόμου ήταν μία κίνηση που συνήθιζαν οι εκδοτικοί οίκοι στο πρόσφατο παρελθόν,αλλά και σήμερα,σε μικρότερο βαθμό όμως.Το κυριότερο τους γνώρισμα ήταν η κακή βιβλιοδεσία που είχε ως αποτέλεσμα το εύκολο ξεκόλλημα των τευχών από το κοινό εξώφυλλο του τόμου.Εμένα προσωπικά με είχε εκνευρίσει τόσο πολύ που όταν έπαιρνα κάποιο τόμο (ποπάυ κυρίως) ,αφού τον διάβαζα, έβγαζα πάντα (ακόμα και αν η βιβλιοδεσία ήταν καλή) προσεκτικά το εξώφυλλό του,το πέταγα στα σκουπίδια και φύλαγα μετά τα τεύχη που το αποτελούσαν στη βιβλιοθήκη μου.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση (κατά τη γνώμη μου πάντα) comic που αναδιανέμονταν με τέτοιο τρόπο ήταν το ποπάυ,όταν έβγαινε ακόμα από τις εκδόσεις δραγούνη, από το οποίο δεν είχα βρει ποτέ ανεξάρτητα τεύχη παρά μόνο τόμους (γι'αυτό ίσως οφείλεται το γεγονός ότι όταν άρχισα να διαβάζω comics τα ποπάυ είχαν προ πολλού σταματήσει να κυκλοφορούν).

Δύο άλλες περιπτώσεις που θυμάμαι και έχω,ήταν

ο αντιρίξ και συμφωνίξ ( η έκδοση μικρού μεγέθους )

picture.php


και ο σεραφίνο και τιραμόλα ( αυτοί οι τόμοι αγοράστηκαν πριν μερικά χρόνια και δεν είναι τίποτα άλλο παρά 3 τυχαία τεύχη τυλιγμένα! (όχι κολλημένα) σε ένα χαρτί,πάνω στο οποίο έχουν εκτυπώσει την τιμή και μία εικόνα του περιοδικού.Γι'αυτό το λόγο μάλιστα,θυμάμαι ότι αυτοί οι τόμοι διανέμονταν σε σακουλάκια! )

picture.php


Εσείς έχετε τόμους από άλλα comics?
 
Ναι, συνηθως ειχαν τον τιτλο "Κλασικα" (καμια σχεση με τα "Κλασικα" της Ντισνευ) και ηταν παλια τευχη, απο οσο θυμαμαι δεμενα με τη σειρα και παντα πιστευα οτι ηταν για συλλεκτες που ειχαν χασει τα παλια.

Συνηθως ηταν και καλυμενα με ζελατινη. Ο πατερας μου πιστευε οτι ηταν ετσι κλειστα ωστε να μη μπορεις να δεις αν εχεις ηδη καποιο τευχος :Ρ
 
Εγώ θυμάμαι τα Ροντέο , εκείνα με το ρέιντζερ που γύρναγε όλη την αμερική (κάτι για εκδίκηση , αν θυμάμαι καλά) . Εμένα αυτές οι συλλογές με έσωσαν διότι έτσι μπόρεσα να αποκτήσω όλη τη σειρά .
 
επίσης θυμήθηκα ότι πριν λίγα χρόνια,όταν τα δικαιώματα για τον ποπάυ (και τον τομ και τζέρυ νομίζω αλλά και για τον scooby doo) τα πήρε κάποια άλφα-μι βγήκε μία νέα σειρά ποπάυ με νέες ιστορίες (και σε μεγαλύτερο μέγεθος χαρτιού) η οποία ήταν τόσο επιτυχημένη :D που άρχισαν να βγαίνουν σχεδόν αμέσως τα τεύχη ανά τριάδες σε τόμους!
 
Τι να πρωτογραψω...

Γενικα ελαχιστες εκδοσεις στην Ελλαδα δεν επανακυκλοφορησαν σε τομους για να φευγει στοκ,τα επαιρνα ολα αφου ηταν της ιδιας οικογενειας,ο καλυτερος τροπος για να μαζευες τευχη που σου λειπουν.

"Μικρα Κλασσικα","Μεγαλα Κλασσικα","Τομος" και παει λεγοντας....

Εμένα προσωπικά με είχε εκνευρίσει τόσο πολύ που όταν έπαιρνα κάποιο τόμο (ποπάυ κυρίως) ,αφού τον διάβαζα, έβγαζα πάντα (ακόμα και αν η βιβλιοδεσία ήταν καλή) προσεκτικά το εξώφυλλό του,το πέταγα στα σκουπίδια και φύλαγα μετά τα τεύχη που το αποτελούσαν στη βιβλιοθήκη μου.
Καταστρεφονταν η ραχη τους χωρια που αυτη την πρακτικη την εφαρμοζουν οι βιβλιοπωλες για να βγαζουν πιο πολλα απο μεμονωμενα τευχη.

Εγω τα ηθελα οπως τα εβγαλε η "Μαμα" τους. :D

τα πήρε κάποια άλφα-μι βγήκε μία νέα σειρά ποπάυ με νέες ιστορίες (και σε μεγαλύτερο μέγεθος χαρτιού) η οποία ήταν τόσο επιτυχημένη :D που άρχισαν να βγαίνουν σχεδόν αμέσως τα τεύχη ανά τριάδες σε τόμους!
Πρεπει να ηταν γυρω στο '96 που κυκλοφορησε,ξεφυλισσα ενα πριν λιγα χρονια απο περιεργεια και μονο για το ιστορικο ονομα.

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑΑΑαααα,Δραγουνης all the way!!!
 
ορίστε και ένας τόμος ποπάυ από τον δραγούνη (έχω και τόμους ποπάυ από την εποχή που κυκλοφορούσε από την άλφα-μι αλλά δεν βρήκα κάποιον τώρα).

picture.php
 
Βρίσκω αρκετά συχνά τόμους Ποπάϋ, Περιπέτειας και Μικρού Σερίφη στο κέντρο τύπου, κοντά στη δουλειά μου...

Τσιμπάω κανέναν που και που... Ειδικά τους παλιούς...
 
Βρίσκω αρκετά συχνά τόμους Ποπάϋ, Περιπέτειας και Μικρού Σερίφη στο κέντρο τύπου, κοντά στη δουλειά μου...
και εγώ βρίσκω αρκετά συχνά,σκέφτομαι μάλιστα να αρχίσω να παίρνω τους τόμους της περιπέτειας,να το κάνω όμως? επειδή δεν έχω ξαναδιαβάσει περιπέτεια,υπάρχει περίπτωση να μπερδευτώ εξ'αιτίας των τόμων (πιθανός κίνδυνος σε ένα τόμο να συνεχίζεται κάποια ιστορία από προηγούμενο) ή οι ιστορίες είναι αυτοτελείς?
 
Αγόρασέ τους άφοβα... Οι ιστορίες είναι αυτοτελείς...

Πολύ σπάνια είχαν συνέχεια... Νομίζω καμιά-δυο φορές...
 
Ευτυχώς οι τόμοι του Πόπαϋ βρίσκονται ακόμη σχετικά εύκολα. Αυτόν στο ποστ 6 τον είχα κι εγώ κάποτε.
 
Πίσω
Μπλουζα