Αναζήτηση ιαπωνικού παιδικού

vulture

RetroN00b
Joined
3 Οκτ 2008
Μηνύματα
20
Αντιδράσεις
3
Παιδιά, θυμάται κανείς άλλος κάποιες ιαπωνικές ταινίες κινουμένων σχεδίων (νομίζω ήταν 2 ή 3 το πολύ, γύρω στο 2ωρο η κάθε μία) που είχε παίξει η ΕΡΤ, εποχή περίπου 85-87, με τον πρωταγωνιστή να ονομάζεται μάλλον Σογκούν ο οποίος είχε για όπλο ένα, ας πούμε, κοντάρι με οριζόντιες ρίγες το οποίο μπορούσε και το μεγάλωνε σε τεράστιο μέγεθος όταν πολεμούσε. Επίσης θυμάμαι να φοράει κράνος/καπέλο ψηλό, σχεδόν σαν ιερέα. Από την έρευνα που έκανα, δε βρήκα κάτι, καθώς δεν πρόκειται σε κάμμια περίπτωση για τη σειρά με τα mechs.
Ευχαριστώ!
 
Σε ευχαριστω για την απάντηση φίλε μου, δυστυχώς δεν είναι αυτό, μιας και η θεματολογία ήταν καθαρά μαγική/επική και δεν περιείχε καθόλου τεχνολογία, διάστημα κλπ.
 
Υπάρχει περίπτωση αντί για Shogun να ήταν το όνομα Sun Wukong; Ακούγεται κάπως σαν διασκευή του Journey to the West . Ειδικά το κομμάτι με το μαγικό όπλο που γίνεται μεγαλύτερο. Εδώ είναι ένα βίντεο που απαριθμεί τις περισσότερες μεταφορές:


Όχι όλες γιατί το Starzinger, το οποίο έχει ήδη αναφερθεί, είναι μια scifi μεταφορά αυτής της ιστορίας, βασικά ο Monkey King στο διάστημα, παρόλο που δεv αναφέρεται σε αυτό το βίντεο, αν και αναφέρεται στη wikipedia ως μεταφορά.



Τέλος πάντων, υπάρχουν αρκετές ιαπωνικές anime μεταφορές και ένα κορεάτικο anime πριν από τη δεκαετία του '80 που δείχνει αυτό το βίντεο, οπότε ίσως ήταν ένα από αυτά. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να μην ήταν anime αλλά μια live-action ταινία; Υπάρχουν πολλές παλιές live-action διασκευές αυτής της ιστορίας.


Πιστεύω ότι η ταινία κινουμένων σχεδίων που ζητούσε αυτή η ανάρτηση είναι επίσης μια διασκευή του ίδιου μυθιστορήματος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
如意金箍棒 anime
Ruyi Jingu Bang
Γκουγκλαρε τα με κόπυ πέιστ και πες μου αν βοήθησα.
 
Πίσω
Μπλουζα