Αναζήτηση μίνι σειράς κινουμένων σχεδίων: Les Enfants de la Liberte (1988)

Thor

RetroMasteR
Joined
23 Μάρ 2012
Μηνύματα
1.640
Αντιδράσεις
516
Προσπαθώ να θυμηθώ τον τίτλο μιας σειράς κινουμένων σχεδίων που είχε προβάλει η ΕΤ1 το 1989. Η σειρά (νομίζω 4-5 μεταγλωττισμένων επεισοδίων) σχετιζόταν με τη Γαλλική Επανάσταση. Αν θυμάμαι καλά ήρωες ήταν κάποια παιδιά που αναζητούν τον πατέρα του ενός που ήταν φυλακισμένος στη Βαστίλη (?). Νομίζω ότι το όνομα του πατέρα ήταν Βασίλης... Ξέρω ότι δεν είμαι και τόσο κατατοπιστικός αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι άλλο...
 
Νομιζω το θυμαμαι αλλα δεν ξερω τιποτα παραπανω. Θυμαμαι μονο οτι ειχε ενα πολυ παραξενο στυλ, λες και ηταν απο (πρωτογονο) σχεδιαστικο προγραμμα υπολογιστη.
 
Δυο σειρές κινουμένων σχεδίων γνωρίζω για την Γαλλική Επανάσταση από τις οποίες η μια είναι μίνι σειρά 8 επεισοδίων και οι ήρωες είναι κάτι παιδιά. Δεν την έχω παρακολουθήσει ως τώρα και γι' αυτό δεν ξέρω καθόλου την πλοκή οπότε δεν μπορώ να πω στα σίγουρα αν ψάχνουν κάποιον αλλά εδώ είναι η εισαγωγή και κάποιες πληροφορίες:

Les enfants de la liberte

http://www.planete-jeunesse.com/fiche-1401-les-enfants-de-la-liberte.html


Η άλλη σειρά είναι φυσικά η Lady Oscar, που οπωσδήποτε δεν είναι αυτή που ψάχνεις μιας και οι κεντρικοί χαρακτήρες δεν είναι παιδιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτή πρεπει να είναι ευχαριστώ. Στα Ελληνικά πρέπει να ονομάστικε "τα παιδιά της ελευθερίας"... Τα επεισόδεια μου φαίνονται πολλά τα 8 αλλα ίσως να μη θυμάμαι καλά... Σε ευχαριστώ και πάλι
 
Την θυμάμαι την σειρά αυτή.Πρεπει όντως να παίζονταν το 1989 και Παρασκευή απόγευμα...
 
Πίσω
Μπλουζα