Αναζήτηση παιδικής-διαστημικής ταινίας: Earth Star Voyager (1988)

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.729
Λοιπον, πριν απο αρκετα χρονια, ειχα πετυχει δύο φορες στην τηλεοραση μια ταινία. Την πρωτη φορα ειχα δει την αρχη της αλλα μετα βαρεθηκα γιατι ημουν αρκετα μικρος, τη δευτερη φορα την ξαναπετυχα μετα απο αρκετα χρονια και ειδα το τελος της, και αμεσως μου χτυπησε το κουδουνακι οτι ηταν εκεινη που ειχα δεν παλια.

Ορίστε λίγα στοιχεία που θυμάμαι απο την ταινία:

  • Πρέπει να ήταν παραγωγής Ντίσνευ, μιας και οταν την ειχα πρωτοδει πρεπει να ηταν στα πλαισια μιας παιδικής τύπου "Ο Θαυμαστός Κόσμος του Ντίσνευ"
  • Ηταν διαστημική, με ενα διαστημοπλοιο και το πληρωμα του, τυπου Σταρ Τρεκ. Τωρα τι υποθεση ειχε και τι αποστολη δεν ξερω
  • Ενας απο τους πρωταγωνιστες στο πληρωμα ηταν ενα παιδακι. Στην αρχη αρχη οταν συστηνεται το πληρωμα αναφερεται οτι ηταν ενα παιδακι-φαινομενο με φοβερη εξυπναδα και γνωσεις που περασε την εκπαιδευση ηδη σε μικρη ηλικια. Αυτο με εκανε να νομισω οτι το παιδακι ηταν ο πρωταγωνιστης, αλλα τελικα δεν ηταν παρα ενα μελος απο το πληρωμα χωρις να του αφιερωνεται καποια παραπανω υποθεση: ηταν απλα για να δικαιολογησει παρουσια παιδιου στο πληρωμα. :D
  • Οταν εμπαιναν στο διαστημοπλοιο τους ειπαν οτι λογω της διαρκειας του ταξιδιου, η ατμοσφαιρα και οι συνθηκες του διαστημοπλοιου ειναι τετοιες ωστε καθε 3 μερες που περνουν, το πληρωμα θα γερνάει 2, δινοντας τους ετσι περισσοτερη μακροβιοτητα. Αυτη η φραση μου εκανε εντυπωση γιατι ηξερα οτι καποιος γερναει με τα χρονια, οχι με τις μερες, αλλα καταλαβα τι ηθελε να πει ;)
  • Στο τελος, αφου κανουν ενα κολπο και παγιδευουν/νικανε τους κακους ή εκπληρωνουν την αποστολη ή ξερω γω τι άλλο έπρεπε να κανουν, η σκηνη κανει κατ, το παιδακι περπαταει χαμογελαστο με καποιον μεγαλο και του λεει χαρουμενο "Κι εσυ φοβοσουν οτι δεν θα πετυχαινε το κολπο!"


Επισης να σημειωσω οτι την πρωτη φορα που το πετυχα, το παιδακι μου φαινοταν μεγαλο, τη δευτερη φορα μου φαινοταν πολυ μικρουλι, προφανως επειδη ειχαν περασει αρκετα χρονια και εγω ειχα μεγαλωσει. Επισης το λιγο που ειδα τη δευτερη φορα, μου φανηκε αρκετα προχειρη και φτηνη ταινια. Τα σκηνικα του διαστμοπλοιου φαινοταν πολυ ψευτικα απο χαρτονι, αφρολεξ, μοκετες. Η σκηνοθεσια και το μονταζ βιαστικη και προχειρη.

Μαλλον το βρηκα. Προκειται για την τηλεταινια Earth Star Voyager και γυριστηκε ως πιλοτος μιας προτεινομενης σειρας.

Ξεχασα να αναφερω τη λεπτομερεια οτι λογω της προχειροτητας που παρατηρησα, η ταινια παρεπεμπε σε τηλεοπτικη παραγωγη παρα σε κινηματογραφική. Επισης μου φανηκε ημιτελης, δινοντας την αισθηση οτι αποτελει μερος καποιας σειρας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα