Αναζήτηση παιδικού (μάλλον ταινίας)

nwntas

RetroMasteR
Joined
3 Ιαν 2011
Μηνύματα
1.465
Αντιδράσεις
596
Καλησπέρα παιδιά!

Σήμερα μου ήρθε μια πεταχτή ανάμνηση από μια βιντεοκασέτα που μας είχε δείξει η δασκάλα μας στο δημοτικό.

Επρόκειτο για μια ταινία ή για κάποιο επεισόδιο σειράς κινουμένων σχεδίων, το οποίο δεν είχα ξαναδεί ποτέ μου, και αισθητικά δε μπορώ να το κατατάξω ούτε στη σχολή της Ντίσνεη, ούτε στην ιαπωνική σχολή.

Μάλλον ευρωπαϊκή παραγωγή, το θέμα της ταινίας/σειράς ήταν η πλεονεξία του ανθρώπου και η προσήλωσή του στα υλικά αγαθά.

Η ταινία/σειρά ήταν αληγορική και κάπως αφαιρετική σαν σύνθεση και σαν παραγωγή, και έδειχνε έναν άνθρωπο σε μια ερημιά, ο οποίος (αν θυμάμαι καλά) ανακαλύπτει μια μηχανή που παρήγαγε μπέργκερ (δεν είμαι σίγουρος, μπορεί να παρήγαγε ό,τι επιθυμούσε ο καθένας), και στη συνέχεια δημιουργήθηκε ολόκληρη ουρά ανθρώπων που περίμεναν υπομονετικά μπροστά από τη μηχανή για να τους δώσει μπέργκερ (ή αυτό που επιθυμούσαν), με αποτέλεσμα να πλουτίσει.

Θυμίζει κάτι σε κάποιον από σας; Τα βασικά σημεία είναι η μηχανή και η ουρά των ανθρώπων, δηλαδή η προσφορά και η ζήτηση. Νομίζω ότι επρόκειτο για σειρά ή ταινία αυτοτελών "επεισοδίων". Καμιά βοήθεια;
 
Μου θύμισε αμυδρά ένα κινέζικο cartoon που υπήρχε μια μηχανή - μύλος που παρήγαγε αλάτι και τσακώθηκαν οι άνθρωποι και το πέταξαν στη θάλασσα που μέχρι τότε είχε γλυκό νερό. Εκεί νομίζω έθιγε την απληστία των ανθρώπων που δεν κατάφεραν να μοιράσουν το απεριόριστο αλάτι, έχουν περάσει και 30 χρόνια.
 
δεν μου θυμίζει κάτι η ταινία που περιγράφεις...θυμάσαι με ποια αφορμή είχε προβληθεί στην τάξη;
 
BETTY BOOP είπε:
θυμάσαι με ποια αφορμή είχε προβληθεί στην τάξη;
Ναι. Είχε δουλειές η δασκάλα μας και ήθελε με κάποιο τρόπο να μας κρατά απασχολημένους. :p
 
Πίσω
Μπλουζα